Paella med chorizo och kyckling
- 400 g kycklinglårfilé
- 300 g chorizo
- 1 Het ölkorv
- 1/2 chili
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1/2 msk paprikapulver
- 1 frp saffran
- 1 påse carnaroliris
- 1 förp körsbärstomater
- 6dl kokande vatten
- 3 msk kycklingfond
- 2dl frysta ärtor eller haricots verts
Gör såhär:
1. Skär kycklingfilen i mindre bitar, skiva chorizon och ölkorven. Stek tillsammans i 3 minuter. Krydda med salt och peppar
2. Tillsätt lök, vitlök, chili, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs i någon minut
3. Tillsätt ris, tomat, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt småputtra i 20 minuter. Har man inte lock gör ett lock av aluminiumfolie.
4. Lägg ärtorna på toppen och låt dom bli varma, tar ca 3 minuter
Man kan pressa lite citron över och sedan är den färdig att servera. Vi serverade med en sås gjord på Creme fraiche, vitlök, citron salt och peppar.
Kommentarer
Trackback