Paella med chorizo och kyckling

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 300 g chorizo
  • 1 Het ölkorv 
  • 1/2 chili
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 frp saffran
  • 1 påse carnaroliris
  • 1 förp körsbärstomater
  • 6dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2dl frysta ärtor eller haricots verts
Gör såhär:
1. Skär kycklingfilen i mindre bitar, skiva chorizon och ölkorven. Stek tillsammans i 3 minuter. Krydda med salt och peppar
 
2. Tillsätt lök, vitlök, chili, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs i någon minut
 
3. Tillsätt ris, tomat, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt småputtra i 20 minuter. Har man inte lock gör ett lock av aluminiumfolie. 
 
4. Lägg ärtorna på toppen och låt dom bli varma, tar ca 3 minuter
 
Man kan pressa lite citron över och sedan är den färdig att servera. Vi serverade med en sås gjord på Creme fraiche, vitlök, citron salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback