Mozarella och Spenatlasagne

Räcker till 4-6 personer
Receptet hittade jag här

  • ca 400 g lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • smör, att steka i (eller olja)
  • ca 500 g fryst bladspenat
  • 500 g krossade tomater [500 g]
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 msk torkad timjan (eller oregano)
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 dl parmesanost, finriven

  • Béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör Såhär
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Kärna ur och grovhacka paprikan.
  • Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.
  • Tillsätt spenaten, något tinad. Låt puttra i 3–4 minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
  • Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
  • Vispa ner mjölet.
  • Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en ugnsfast form med smör.
  • Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås.
  • Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen.
  • Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
  • Täck med folie mot slutet om den blir för bränd. Man kan även späda ut den med vatten i ugnen om den blir torr.
  • Servera lasagnen med en sallad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback