Pottträningsupdate

I onsdags började vi ju pottträna, så då tog vi bort blöjan och lät honom gå naken nästan hela dagen, sen tog vi på kalsonger. Visst hände det några olyckor med gråt, skrik och panik innan han förstod och innan vi hittade ett bra pottschema. Men sen började det lösa sig, vi erbjöd pottan med ungefär 2h mellanrum och efter måltider, och sjöng och läste böcker i badrummet. Så från att ha vägrat potta till att nu tycka det är okej att sitta där en stund. Vi har också vågat oss iväg hemifrån korta stunder, men med potträningskalsonger på, som kan hjälpa till att fånga upp olyckor lite grann i alla fall, men inga olyckor har hänt än så länge, peppar, peppar. 

I helgen har han till och med börja säga till själv att han vill gå på pottan, eller byta kalsonger. Vilket verkar betyda typ samma sak. Men vi blev stressade igår eftersom han ännu inte bajsat, sedan i tisdags. Vi har ju hört om barn som håller inne för att de tycker att det är obehagligt att bajsa på pottan så det var bara på med blöja och försöka hjälpa honom. Men nej, inget bajs. Plus att han blev hysterisk när han kissade i blöjan och ville byta den direkt. Så igår morse gav vi honom lite lösgörande magmedel och tog på blöja och lämnade på förskolan men meddelade att han gärna ville kissa i pottan. Så tillslut när han kom hem från förskolan så kom det tillslut i blöjan och vi kunde byta tillbaka till kalsonger igen. Nu imorse vaknade han av sig själv och ville gå på pottan, så det bådar ju gott, för än så länge har vi valt att behålla nattblöjan. Men det kanske inte behövs. Det svåra nu är ju att lära sig att somna om efter pottbesök. Både jag o Matteo har vridit och vänt på oss sen 4.45

Nu har jag beställt en resepotta så att vi kan bära med oss en potta när vi åker hemifrån. Kändes som en vettig idé efter besöket i slottskogen då han sa att ville gå på toaletten, men när vi tittade in och det bara var en vanlig toalett så ändrade han sig snabbt. Då fick jag lite bråttom hem kan jag lova, men inga olyckor skedde på vägen i alla fall.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback