3 år

Månadens Favoritleksak: Radiostyrda bilar
Månadens Ätbara favorit: Ostbågar, jordgubbar
Månadens Favoritord: Vad är det?
Månadens Favoritprogram: Ingen favorit just nu utan det blir blandat på Youtube 
 
Nu är du hela 3 år och börjar bli stor på riktigt. Nappen har vi lämnat till Lisebergs kaninerna och det gick ändå över förväntan. Du vet att napparna ligger där och frågar ibland efter dom men kommer på dig själv. Nu är inte snuttarna heller lika intressanta, för som du säger, du är en stor pojke nu.
 
Du pratar och pratar mest hela tiden och härmar som en papegoja. Du försöker sätta ihop orden i långa meningar och se vad som händer och för det mesta förstår du och härmar när man rättar till ordföljdeb. När du följer med in i butiker så ska du prompt berätta allt du ser och gärna högt så att alla i butiken också ska titta och bli fascinerade. Du vill gärna sjunga och dansa. Hemma brukar vi dansa loss till "Ananas" och "Banan, Melon, Kiwii och Citron". Du vill gärna även göra likadant som andra, så om du ska dricka så vill du gärna att någon dricker samtidigt. 
 
Du är oftast väldigt glad och medgörlig men det kommer dagar då Nej är ditt enda ord. Ingenting är bra och du vägrar lyssna på vad vi säger och testar gränser. Det är ju otroligt tröttsamt men samtidigt så vet vi att det är endel av utvecklingen och behöver hända, så vi tar några extra djupa andetag här hemma. Du älskar att vara utomhus och hitta på saker och vill gärna följa med på allt som mamma ska göra, till och med när hon ska åka och handla blommor. 
 
Du är annars en väldigt självständig unge och vill gärna klara av att göra allting själv och provar tills du blir frustrerad och arg. Kläderna ska kläs på själv, låsa dörrar, lås, öppna förpackningar, skruva upp batteriluckor, ta kort... Ja, du kanske blir en händig unge snart så att jag slipper göra något. Än så länge har du svårt att leka själv och vill leka tillsammans med någon hela tiden. Du är tydligen också rädd för sniglar som du tycker är äckliga för du vågar inte hjälpa till att rensa syrrans gård från dom, inte ens gå på stentrappan där dom sitter.
 
Du har ofta svårt att sitta still, det är så mycket energi I den lilla kroppen och du studsar omkring som en liten studsboll mest hela tiden. Leker gör du helst med bilar, då häller du ut alla bilarna på golvet och vill att vi ska leka med dig. Tågbanan är också väldigt populär. Men nu har jag börjat få in dig på spåret playdoh, en lek där vi sitter still och leker, snart ska vi prova att pyssla också, det blir spännande.
 
Du älskar att bada, så nu måste mamma skärpa till sig och börja ta med dig så att du får simma runt. Jag misstänker att du kommer bli en liten fisk i sommar.

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback