2 år och 7 månader

Månadens Favoritleksak: Jultåget under granen, alla bilar, fiskespelet
Månadens Favoritmat: Pannkakor, köttbullar 
Månadens Favoritord: Kom, Kom 
Månadens Favoritprogram:  små bilar på Youtube

Nu går det fort med tal och förståelse. Du pratar otroligt mycket och härmar fortfarande som en papegoja, du förstår mer och mer det man förklarar och vill gärna förklara själv. Och så sjunger du, mycket 'blinka lilla stjärna' och 'imse vimse spindel'. 
Du har också två roliga kompisar på förskolan, Ivar och Vera,som du verkar hänga med större delen av tiden och pratar om när du kommer hem. Och så har du lärt dig att cykla trehjuling i så hög fart så att förskollärare får ropa till dig att sakta ner så att du inte tippar i kurvorna. 

Du är fortfarande i en liten trotsig period som pendlar på dagsbasis men är förövrigt väldigt glad och nyfiken på allt. Så fort du träffar på en ny sak så blir du genast nyfiken på vad det är och hur det fungerar, kan någonting rulla, går det att snurra eller vad händer egentligen om man vrider och vänder på det. Hur hänger den ihop, och så kan du gärna finurla på det ett bra tag, be om hjälp så att vi får visa och sen övar du på att göra likadant tills det går. 

Det är väldigt roligt att du älskar att träffa våra närmaste här, och vill alltid följa med när det ska hända saker. Det har du nog fått ifrån mig! Allt är så spännande, men ibland är det svårt att acceptera att mamma inte kan köpa alla bilar du ser, eller att man inte kan ta hem alla stenar man hittat..

Du kommer fortfarande in på nätterna och sover mellan oss, och som en virvelvind cirklar du runt. Dina ben sparkar fotboll i sömnen och ditt huvud gosar sig nära. Man får ju passa på att gosa tillbaka sålänge det varar, men emellanåt får man ju vända ryggen till för att inte få en karatespark i magen. Sen har du ju börja ta lite sovmorgon också, till våran förtjusning och äntligen sover du till runt 7.30 tiden och ligger sen gärna kvar i sängen en liten stund om vi sätter igång teven. Guld värt för oss gamlingar som behöver vakna långsamt!

Nu har vi också börjat pottträna på riktigt och du har endast nattblöja kvar och jag måste ändå säga att det går hyffsat bra det här. Peppar, Peppar. Du har inte provat nummer två ännu, så den kämpar vi med, men du har ju tillochmed sagt till några gånger att det är dags för pottan. Så det känns ju ändå bra!

Och så får vi väl nämna att du fortfarande är biltokig och älskar dina bilar. Du har så många bilar att vi inte riktigt vet vart vi ska göra av alla! Så emellanåt så skänker jag faktiskt bort de bilarna du inte lekt med på länge, för att göra plats. Om du visste det så skulle du nog bli rätt så sur på mig. Men hade vi bara haft ett förråd så hade jag kunnat gömma dom ett tag istället, och plocka fram någon månad senare.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback