1år och 6 månader

Månadens Favoritleksak: BobbyCaren
Månadens Favoritmat: Grillad kyckling
Månadens Favoritord: Fortfarande BIL
Månadens Favoritprogram: Minibarnen
 
Nu är du redan ett och ett halvt år, så nu börjar du bli stor. Du har storlek 86 på kläder men vi har redan bunkrat upp med 92 i din garderob, för ibland så smäller det bara till och kläderna blir för små. Du har börjat prata en massa, och är vår egna lilla papegoja som härmar alla ord vi säger. Så nu kommer det en massa ord helt plötsligt. Plus att du har börjat förstå mer och mer, så ber man dig hämta saker, så gör du det. Du har börjat säga frukter du vill ha, och säger hejdå och vinkar, men du blandar fortfarande ihop mamma och pappa ibland.

Du är rätt så nöjd med att vara på dagis nu, och gråter alltmer sällan när jag lämnar dig, vilket är otroligt skönt. Men du sover oroligt på nätterna nu, vi får hoppas att det är en fas. Sova oroligt och sen vakna typ klockan 03 och tycka att du har sovit klart, det är inte okej.

Du har också blivit lite blyg, kommer du till ett nytt ställe eller träffar nya människor nu så börjar du avvaktande och försiktigt. Men successivt så vågar du mer och mer, så inom 1h så är du igång i vanligt tempo igen. 

Sen har du väldigt mycket minspel, vilket även förskolepedagogerna säger. När jag ska lämna över dig på morgonen så börjar du först att blinka konstigt och sen rynkar du pannan åt dom.

Vi tränar fortfarande på att du ska äta själv, och med bestick. Det mesta hamnar fortfarande på golvet, men det blir ju långsamt bättre i alla fall plus att du har börjat dricka själv I vanlig mugg. Det gäller ju bara att inte fylla på för mycket, för helt plötsligt får du för dig att hälla ut det. 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback