Midsommar i Mullsjö

Vi hyrde ett hus via Airbnb över midsommar och åkte redan torsdag efter jobbet till Mullsjö. Huset låg ute på vischan bredvid ladugårdar och en sjö. Och vägg i vägg med uthyraren. Det mindre huset till höger bodde vi i. Det var ett mysigt litet hus med hyffsat modern inredning, terass och morgonsol (dock inget vi fick uppleva då det regnade varje morgon)
 
Men i alla fall så kom vi ju fram till huset runt middagstid och det blev grillat till middag och sedan bara satt vi ute och tjötade tills myggen försökte äta upp oss helt.
 
Midsommarafton (fredag) så åkte jag och Daniel en sväng och handlade nödvändiga ting, medan Charlie och Klas lånade Matteo och tog ut honom på en långpromenad medan han sov. Vi blåste upp poolen och satte på altanen och använda som lekhage. Uppskattat?
 
Och gick ner på gräsmattan och kastade frisbee och sparkade fotboll. Dock blev lillen väldigt gnällig och tog sig för öronen flertal gånger. Så vi började misstänka öroninflammation och fick snabbt googla vad man skall göra då. Gav honom lite ipren och tröstade honom tills det lugnade ner sig lite. Det kan också varit en liten släng av "ur fas Matteo", då lunchen blev väldigt sen och därav hysterisk. Och då verkar han komma ur fas och bli en gnällig bebis när detta händer.
 
Efter lite ipren och gos så blev det en gladare bebis i alla fall och vi kunde sätta igång grillen och blåsa såpbubblor. Vi fick påhälsning av vad vi tror var en bålgeting USCH vad stora dom är!
Och sedan avslutades kvällen med spel efter att Matteo somnat för natten
 
Midsommardagen (Lördagen) så tog vi en liten sväng till Jönköpings stadspark och lekte i lekparken och tittade på djuren.
 
Sen tillbaka till stugan igen för lite bubbel i bubbelpoolen. Vilket inte alls blev riktigt som vi tänkt. Charlie och Klas skulle ta en promenad med Matteo medan vi gjorde i ordning poolen och hoppade ner. Det började snabbt ösregna när de begav sig ut. Så dom kom springande tillbaka. Vi hittade inte värmereglaget för poolen, så när vi väl fyllt på den tillräckligt för att hoppa ner så var det kokhett. Inte ens mina tår ville doppa sig. Så vi fick fylla en hink med iskallt vatten och kasta i. Men det var ju fortfarande galet varmt, så det var inte länge vi klarade av att sitta där, och min Sangria jag hade gjort drack jag upp direkt i ett svep, man blev ju galet törstig av värmen. Efter en liten stund så gav både jag och Daniel upp, kroppen orkade inte sitta längre i den värmen. Men vi fick i alla fall några minuter ensamma i poolen i alla fall, medan Charlie och Klas underhöll Matteo i vardagsrummet.
 
Det blev sedan "flygande jakob" till middag och fortsättning på spelandet när Matteo nattats. Det fungerade btw super att natta honom i famnen och sen bära upp honom på övervåningen och lägga honom i spjälsängen. Ena natten hade vi paddan som babymonitor, och andra natten så körde vi utan den också och tänkte att man lär ju höra om han vaknar. Han vaknade inte en enda gång!
 
Söndag var det sista dagen och då också städdag. Så jag tog Matteo ut och utforskade området. För det är ju helt omöjligt att städa och plocka undan med en bebis. För han river ju fram ALLT man försöker ta undan. Så vi lekte lite, gick och plockade grus och jord, och käkade lite gräs. Sånt som bebisar tycker om att göra helt enkelt. En riktigt mysig midsommarhelg med Charlie och Klas som i alla fall vi gärna gör om. Vi får väl se vad faddrarna tycker efter att ha spenderat så många dagar med vår intensiva lilla plutt. :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback