Halv åtta lunch

Igår var det dags för en halv åtta lunch och det är ju hela ett år sedan senaste halv åtta, som då också var en lunch på Maria och Christians altan. Då med endast en bebis och som då var riktigt nöjd att sitta i babysittern tre timmar. Inte riktigt samma sak idag.
När vi precis dukat fram allt på bordet och börjat plocka mat så började det regna. Ingen fara tänkte vi under det stora parasollet, tills det verkligen öste ner och parasollet inte kunde täcka allt. Så vi försökte rädda det med lite paraplyer i olika hörn, men det bara fortsatte. Tillslut lät det så högt av regnet mot alla paraplyer och vissa av oss var helt dyngsura (jag).. så jag o Maria tog med bebisarna och maten in och matade inomhus istället. De andra satt glatt kvar, och 10 minuter senare sprack det upp och blev sol. Så när barnen torkat och ätit fick dom följa med ut igen och inviga glitterpoolen Maria köpt. 

Efter ett tag utomhus blev Matteo riktigt gnällig och trött så vi trodde han redan ville sova, men det visade sig vara värmen. För en stund inne i med AC gjorde att han vaknade till igen. Så barnen fick vara inne en sväng och leka tillsammans (bredvid varandra). Denna gången så gick det ju mycket bättre och Viktoria börjar nog tycka Matteo är mer spännande än läskig i alla fall!

Maten var supergod då det grillades kyckling och fläskfile och serverades färsk potatis och sallad till. Sen en riktigt god kaka till efterrätt. Det blev ju självklart ett litet quiz också, som min grupp vann. Quizet handlade om våra namn och bland annat kända människor med våra namn och hur vanliga namnen är i Sverige idag. Vanligast var Maria och ovanligaste Matteo (räknat på antal personer som bär namnet idag i Sverige)

Det var riktigt mysigt och så får vi ju se när det finns tid för nästa halv åtta för nu kommer ju semestrarna och stör, men kanske i augusti igen. Vi får helt enkelt se

Äta i regnet (bild lånad av Klas)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback