Matteo 14 månader

Tiden går fort när man har roligt kan man väl säga och nu är du redan 14 månader. Du har börjat prata mer och mer, ibland så mycket att man börjar undra vad du egentligen har för roliga konversationer med både dig själv och oss. Det är ju ännu inte så många riktiga ord som kommit, men det kommer nog snart! 
 
Du har oerhört mycket energi, och springer gärna fram och tillbaka i lägenheten, kastar bollar och bilar omkring dig men vill allra helst bara leka med saker man inte får leka med såsom toarullar, toaborsten, datormusen, datorn, betalkorten osv. Du tycker om vatten, men fyller man väl poolen så är den oftast bara rolig ett par minuter, sen finns det ju annat man kan göra.. Bada utomhus är roligare, för då finns det barn du kan titta på och sand som du kan gegga med och hälla över dig.
 
Du har nu också precis börjat plocka fram böcker som du vill att vi läser för dig, främst böcker med bilder på traktorer och bilar. Men det är ju i alla fall en början! Du vill också gärna vara med hela tiden, och hjälpa till. Eller ja, du försöker ju hjälpa till i alla fall men det är ju inte alltid det går så bra och oftast hamnar det mesta i din mun eller på golvet. 
 
Och så har du fått humör, lyckas du inte dra upp grinden in till köket, eller får du inte leka med robotdammsugaren så blir du arg. Ibland blir du så arg att du inte vet riktigt vad du ska ta dig till och gråter hysteriskt. Men då får man försöka avleda med någonting annat, såsom att gå ut och kolla på balkongen på de fina lamporna eller kanske titta på bilar ifrån köksfönstret. Det är ju ändå en rolig sysselsättning
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback