Hasselbackskyckling med ris
Hittade ett väldigt gott och enkelt recept
Ingredienser
4 st Kycklingfiléer
150 g Spenat (frusen)
2 Vitlöksklyftor
100 g Färskost vitlök och örter
100 g Fetaost
100 g Riven ost
1 msk Chilipulver
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar (malen)
30 g Smör
Gör så här:
1
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2
Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.
3
Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.
4
Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.
5
Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.
6
Salta och peppra.
7
Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.
8
Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
Kommentarer
Trackback