Hasselbackskyckling med ris

Hittade ett väldigt gott och enkelt recept 

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Spenat (frusen)
 2 Vitlöksklyftor
 100 g Färskost vitlök och örter
 100 g Fetaost
 100 g Riven ost
 1 msk Chilipulver
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

3

Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

4

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

5

Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

6

Salta och peppra.

7

Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

8

Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback