8 Månader

Då har lille skrutt blivit hela 8 månader, så han växer och blir bara tyngre och tyngre. Plus att det snart är skiftbyte, så om två veckor så börjar jag att jobba och Daniel tar över hemmaskiftet. Så vad har hänt sedan senaste månaden då. Jo, lillen har äntligen lärt sig att sitta stabilt och kan leka några minuter ensam i sitt rum när jag behöver gå iväg och hämta eller göra saker. Han älskar leksaker som låter, som en gitarr som spelar melodier, julboken som har sina trudelutter & nallen som sjunger. Och att kasta iväg saker som landar hårt på backen med en smäll. Vi brukar också stapla torn som han kan riva, och bygga torn med ringar som han kan plocka av. Gömma saker i lådor är också en lek som brukar gå hem. Han står gärna och lutar sig mot saker som inte håller så bra, såsom babygymmets byglar eller leksaker av plast som inte är gjorda att luta sig emot. Lära-gå vagnen är inte populär ännu, då han ständigt släpper handtagen och fattar inte alls vad man ska göra med den. Men vi jobbar på det och när han väl håller i sig så kan han ju ta några steg själv.
 
Racerbilen (gåstolen) kan han nu också ta sig fram med. Som tur är så har ju granen åkt ner nu, för den var riktigt intressant den sista tiden. Nu försöker han sig istället på att gå mot vitrinskåpet, men än så länge kan han ju inte öppna några dörrar så det är okej. Men han går i alla fall mycket bättre nu med stöd och när han sitter ner så vet han hur han ska sträcka sig efter saker och stötta upp så att han inte faller. Men då och då så händer det allt en liten olycka.
 
Han har också börjat prata mycket mer och inte bara jollrandet man hörde i början, utan nu försöker han härma och säga mer, dock är det ju fortfarande helt omöjligt att förstå honom. Men han försöker i alla fall. Han sitter också med längre när vi äter, exempelvis så var vi ju på restaurang och kunde sitta i nästan 1,5h. Så det kändes ju mycket bra. Men han är ju fortfarande väldigt intensiv och går på 110% konstant. Så man får ju inga lugna mysiga stunder med honom, förutom när han sover och är nyvaken.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback