11 månader

Tänk att du redan är över 11 månader nu och närmar dig ettårsdagen! Du har hunnit bli en liten vilde redan, och älskar att busa och leka, och gärna då med saker du inte får leka med såsom diskmaskinen, toalettpapper eller tottes låda. Du blir ledsen när man säger NEJ, och du är väldigt bestämd om fokuserad om du väl bestämt dig för någonting.
 
Du älskar att få hjälp att gå runt, och försöker dig på lite steg själv nu och då. Men du är i alla fall försiktig och sätter dig ner på rumpan när du känner att du inte har kontroll. Du har blivit tokjobbig att byta blöja på och rullar gärna runt på skötbordet. Just nu ligger du endast still där om mamma löjlar sig och sjunger "Herr Olsson hade en bonnagård". Du älskar att leka i bollhavet och klättra över pappa när ni leker och du älskar också att försöka plocka ner allt om står inom räckhåll.  
 
Du har nu fått börja sova själv i spjälsängen vid fotändan och ibland vaknar du väldigt ledsen och tycker att du är väldigt ensam, men du har även lyckats sova nästan hela nätterna där också. Så du börjar bli en stor pojke. Du äter till största delen mat på dagarna, men är väl inte så värst förtjust i barnmatsburkar utan äter mycket hellre det vi vuxna äter.
 
Du har nu också fått vara ute och prova leka i sandlådan, men ännu inte fattat "whats the fuzz is about". Så än så länge iakktar du hellre när andra barn leker där, och promenerar gärna omkring och tittar runt istället. Och du älskar att springa, både i luften när man håller upp dig, eller när vi springer medan vi håller i dig. Så den dagen du väl lär dig att springa själv så kommer du nog aldrig att sluta.

Du har lärt dig några ord och kan nu säga titta och Bajs. Så det är väl en bra början!
 
Du är en glad liten skit med mycket vilja och mycket humör. Tänk vad vi älskar dig vår lille Matteo!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback