Trogir i Kroatien

Torsdageftermiddag kom vi tillslut fram till lägenheten i Trogir. Denna lägenhet var en lyxig variant som var rätt så nybyggd med väldigt fint och fräscht. Sen att vi hade tillgång till bubbelpoolen på taket gjorde ju inte saken sämre. Det var nämligen bara de två översta lägenheterna som hade det.
 
Efter rekommendationer av vår värd så promenerade vi in till centrum för middag, eftersom det inte fanns någon bra restaurang i närheten. Hon rekommenderade att vi tog "genvägen", vilket självklart var en väg rakt över berget med en ofantlig backe... Så tillslut tog vi oss in till centrum och det var hur mysigt som helst, och med en massa yachtar liggandes längst med hamnen. Vem har råd med dom egentligen? Vi googlade på en, den kostade 2,5 miljon i veckan att hyra.. och då tillkom omkostnader. WTF?!
 
När vi kom tillbaka till lägenheten igen så tänkte vi bubbla lite, men hade inte ställt upp temperaturen på bubbelbadet tillräckligt så det var lite för kallt för min smak. Vi upptäckte också att vi bodde precis där planen går ner innan landning. Så flygplanen passerade verkligen nära när man satt där på taket
 
Fredag tog vi båten in till Trogir. Det gick nämligen en liten kommersiell båt som kostade strax över 20 lappen som tog en hela vägen in till centrum. Så det var ju perfekt! Dock gick den endast en gång i timman, så det gällde att tajma den. Så vi strosade i de fina gränderna, beställde in lite dricka på mysiga uteserveringar och strosade vidare på den lokala marknaden. Jag och Daniel tänkte även köpa varsitt paraply då det varnades om regn på radion, så vi promenerade bort till köpcentret vi sett tidigare. Kan säga att det var inte ett livat köpcentrum. De flesta butikerna verkade ha stängt ner så det var inte alls mycket att kolla i. Men paraplyn köpte vi i alla fall.
 
 
Vi tog även båten ut till Okrug som låg en promenadsträcka från lägenheten. Där var den populära badstranden med uteserveringar och annat gott!
 
På kvällen blev det ut i Trogir och äta igen och sedan hem och bubbla, denna gång med varmt vatten!
 
Lördag tog vi oss in till centrum för att äta frukost på en restaurang som fått bra recensioner på tripadvisor. Så det blev en liten frukostbuffé som dom serverade åt oss. Sedan valde jag och Daniel att hoppa på båten till Split för att ta en liten sightseeing där. Split var verkligen mycket mer modern än de andra ställena vi varit på under denna vistelse. Självklart fanns det en väldigt fin och gammal del där också, men här fanns det en modern del, vilket vi inte sett tidigare. 
 
Vi gick in på det konstigaste vi kunde hitta = Froggyland. En gubbe som i början av 1900 talet fångade in och stoppade upp över 500 grodor, han har sedan satt dom i mänskliga positioner där de är cirkusakrobater och skolelever och allt möjligt. Väldigt absurt måste jag säga
 
När vi sedan kom tillbaka till lägenheten så blev det middag och skålande för vår sista kväll på denna resa och lite bubblande på takterassen igen..
 
Söndag så var det dags att skiljas åt, Charlie och Klas skulle vidare till en camping och bo i en husvagnsstuga de sista dagarna medan vi strosade runt i Trogir, kollade på fortet och tog en lång promenad tillbaka till lägenheten där taxin skulle hämta oss. Sen var det bara att bege sig till hemåt och hem kom vi tillslut, efter alla passkontroller och lite väntande på väskorna. Så hälsade Totte oss välkomna hem strax innan 00.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback