LCHF chokladfondant med Hallonglass

Ingredienser för 4 portioner
 
Fondant:
300g mörk choklad (70% eller marabous mörka choklad)
200g smör
4 ägggulor
2 hela ägg
1 tsk vaniljpulver

Bärglass:
2dl frysta hallon
1dl fryst mango
2dl vaniljkvarg
 
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2. Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
3. Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
4. Häll upp i creme bruléformara alt muffinsformar.
5. Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut lite för tidigt än för sent.
6. Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback