Kycklinggryta med soltorkade tomater och feta
En riktig god och mör kycklinggryta man bör provat laga minst en gång i sitt liv
6 portioner
1 kilo kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
1/2 msk paprikapulver smoked
1/2 msk sambal oelek
1 oxbuljongtärning
50 g strimlade soltorkade tomater
1/2 kruka grovhackad färsk timjan
1 dl rött vin
2 dl grädde
150 g feta
smör att steka i
salt, peppar
ev. redning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
1/2 msk paprikapulver smoked
1/2 msk sambal oelek
1 oxbuljongtärning
50 g strimlade soltorkade tomater
1/2 kruka grovhackad färsk timjan
1 dl rött vin
2 dl grädde
150 g feta
smör att steka i
salt, peppar
ev. redning
1. Stek kycklingen i smör i het panna tills den fått fin färg, lägg sedan över i gryta. Häll bort lite av fettet och stek sedan finhackad lök och vitlök i ca 1 msk av fettet i pannan.
2. Häll i alla övriga ingredienser, utom grädde och feta. Smaka av efter en stund – krydda eventuellt med mer sambal och paprikapulver. Låt puttra i 60 minuter, rör sedan ner grädden och låt puttra i 5 minuter. Ner med lite redning om man vill ha grytan lite tjockare. Strö feta över en stund innan servering.
2. Häll i alla övriga ingredienser, utom grädde och feta. Smaka av efter en stund – krydda eventuellt med mer sambal och paprikapulver. Låt puttra i 60 minuter, rör sedan ner grädden och låt puttra i 5 minuter. Ner med lite redning om man vill ha grytan lite tjockare. Strö feta över en stund innan servering.

Hittat bild och recept här
Kommentarer
Trackback