Besök från Norrland

Vi hämtade norrlänningarna från flyget i Torsdagskväll. De landade med det sena flyget så det blev egentligen bara hem och äta mackor och sova. Vi hade hyrt övernattningslägenheten torsdag - lördag, med reservplats lördag - söndag, men sista natten var den redan bokad. Men hursom så blev det inte mycket annat gjort den kvällen.
 
Istället blev det mer fart på Fredagen, då Mamma och Pelle hittat en Volvo XC60 på blocket som de var intresserad av. Så vi åkte till bilfirman och testkörde och så skulle dom skriva på papper på bilen, vilket tog en hel evighet. Vilket ioförsig inte hade gjort så mycket, om vi inte redan hade en bokad tid att passa. Jag och Becca hade nämligen köpt Airhop till oss och William, och detta var bokat till klockan 12. Så när klockan närmade sig så lyckades de tillslut skriva under alla papper och parkera bilen på mitt gamla jobb och så brummade vi iväg till Airhop. Vi hade inte varit där tidigare och trodde verkligen inte det skulle vara så litet, då var Bounce mycket bättre! Men vi hoppade, spelade lite dodgeboll (vilket han ägde oss TOTALT i) och kastade runt lillen i några bakåtvolter i pitten, tills vi blev tillsagda att man inte fick göra detta.
 
Därefter var det bara hem, byta om, lämna mamma i lägenheten då hon fått kramp i magen och så åkte vi iväg till Liseberg. William var rätt så tuff ändå, för han fick ett åkpass och hade bokat tre expressgrejer. Bland annat fick han då börja med att åka Helix själv. Trodde jag aldrig han skulle göra, men tji fick jag. Han fyller ju tonåring nu i veckan (13), så han löste det, samt Balder och Lisebergsbanan och sedan åkte vi Kållerado, Flumeride och Lisebergsbanan med honom i olika omgångar. Spelade lite på spel, där FYI William vann en Unicorn på första och enda basketkastet i en basketkorgl, och Pelle tillslut vann choklad på vad som verkade vara turnumret för dagen, nummer 16. (Numret vann flertal gånger på olika hjul)
 
Lördagen hade vi funderingar på att hyra kanot och paddla lite, men då det visade sig att stället som faktiskt tog emot bokningar av kanoter hade fasta tider för utlämning och inlämning så blev det istället att vi tog oss ut till Ringön och hyrde en Blueboat. Det var alltså en liten blå motorbåt för sex personer som man fick hyra i 3 timmar för 800:- , vilket var lätt värt! Riktigt mysigt att puttra fram i Säveån, dock kunde man inte ta sig hela vägen fram igenom ån. Vet inte om det berodde på att det var lågvatten som stenarna syntes eller om det kanske inte är meningen att man ska köra igenom hela, men det tog helt enkelt stopp. Så då fick vi stanna till och fika, för att sedan vända och köra tillbaka till Göteborg och in i kanalerna där istället. Mamma blev lite stressad när hon såg Västtrafiks båt Älvsnabben närma sig, men det löste dagens sjökapten Daniel skickligt.
 
När vi var klara med båten så tog vi bilarna mot Sisjön för att bada, visade sig att vi inte var ensamma och det var KAOS på parkeringen så vi vände och fick åka till andra sidan istället. Så William fick i alla fall bada lite, men han klagade på att det var alldeles för varmt i vattnet?! VARMT?! Hur i hela friden kan man klaga på att det är för varmt vatten, han är ju lite galen!
 
Idag Söndag så åkte jag och Mamma hem till Becca och hälsade på Kiwii och Peach, Becca fick även laga mammas klänning lite. Sedan åkte vi iväg till en hästbutik, där hon förövrigt inte hittade någonting och därefter Edelsklädvaruhus där mamma fick sig en klänning i morsdag present. Killarna åkte istället till Slottskogen och spelade frisbeegolf. Det var sedan meningen att vi skulle åka till Börjes i Kungsbacka, men eftersom de skulle påbörja sin färd hemåt redan klockan 14 så blev det ont om tid. Så istället mötte vi upp killarna på Villa Bel Parc i slottskogen, käkade glass och tittade på Sälarna. Mysigt värre :)
 
Sedan fick de påbörja sin långa färd hemåt i sin nya bil. Alla var glada, förutom William som var lite småbitter, han ville åka flyg själv istället. Men mamma köpte en kudde till honom, så det ska nog gå bra ändå! De ska ju inte köra hela vägen i sträck heller utan de pausar och sover i Uppsala innan de kör vidare norrut i alla fall. Men riktigt go helg var det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback