Pinjenötsbiffar med fetacreme
Biffar och Grönsaker
600 g nötfärs
0,5 dl grädde
1 st ägg
salt
svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
0,5 kruka färsk basilika
5 st soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
Några potatisar
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st rödlök
10 coctailtomater
olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacreme
200 g fetaost
2 dl creme fraiche
4 st soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skiva potatisen i mindre båtar och sätt i ugnsform, ringla olja och salt över & sätt in i ungnen i 20 minuter
3. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål
4. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna i färsen
5. Forma färsen till biffar och lägg på en ungsplåt
6. Skölj coctailtomaterna, skiva paprika och klyfta rödlöken & lägg ner tillsammans med potatisen efter de 20 minutrarna. Ringla lite olivolja, strö på svartpeppar och torkad basilika
7. Ställ in båda plåtarna i ungnen ca 20 min (vanlig ugn så byt plats på plåtarna efter halva tiden)
Fetacremen
8. Smula fetaosten och blanda med creme fraiche i en skål
9. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacremen & smaka av med salt och peppar
9. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacremen & smaka av med salt och peppar

Kommentarer
Trackback