KycklingCurry
Snabblagad kycklinggryta för 4 personer
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
2 tsk röd currypasta
500 g krossade tomater
2 dl vatten
salt och peppar
2 dl matyoghurt
1 röd paprika
2 morötter
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
2 tsk röd currypasta
500 g krossade tomater
2 dl vatten
salt och peppar
2 dl matyoghurt
Ev jordnötter
Ev curry
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
3. Stek kycklinglårfilén i oljan i en gryta några minuter. Rör ner currypastan och löken och stek ytterligare ca 3 minuter.
4. Tillsätt paprika, morötter, tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar & eventuellt curry om man vill ha mer currysmak. Rör ner yoghurten i grytan och låt den bli varm.
5. Man kan blanda ner lite salta jordnötter i grytan om man vill
2. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
3. Stek kycklinglårfilén i oljan i en gryta några minuter. Rör ner currypastan och löken och stek ytterligare ca 3 minuter.
4. Tillsätt paprika, morötter, tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar & eventuellt curry om man vill ha mer currysmak. Rör ner yoghurten i grytan och låt den bli varm.
5. Man kan blanda ner lite salta jordnötter i grytan om man vill
Kommentarer
Trackback