Italienska kycklingrullar med salami och mozarella
Recept
600g kycklingfilé
1 förpackning salami (klassisk dansk)
Basilika
125g mozarella
1 förpackning salami (klassisk dansk)
Basilika
125g mozarella
1 förp passerade tomater
1dl grädde
2msk kycklingfond, koncentrerad
3st vitlöksklyftor
1 nypa socker
salt och peppar
1dl grädde
2msk kycklingfond, koncentrerad
3st vitlöksklyftor
1 nypa socker
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200grader
2. Dela kycklingen i två bitar (file bitar), salta och peppra alla bitar, och sätt sedan en el två salamibitar, en mozarellabit, och lite basilika.Rulla sedan ihop kycklingen och sätt skarven nedåt i en smord ungsform
2. Dela kycklingen i två bitar (file bitar), salta och peppra alla bitar, och sätt sedan en el två salamibitar, en mozarellabit, och lite basilika.Rulla sedan ihop kycklingen och sätt skarven nedåt i en smord ungsform
3. Blanda passerade tomater, grädde, kycklingfond, pressad vitlök och socker med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Sätt i ugnen i 35 minuter.
Sätt i ugnen i 35 minuter.
Servera gärna med ris och några körsbärstomater och gurka.

Kommentarer
Trackback