Barcelona Dag 6

Detta var bakisdagen för oss alla, och trots att det blev en väldigt sen natt. Eller man skulle kunna kalla det morgon, så var vi uppe redan vid klockan nio. Trötta och bakis (och/eller fortfarande fulla) begav vi oss på morgonen för att köpa färskt bröd. För frukosten på vandrarhemmet började bli tröttsamt (rostade bröd med marmelad eller choklad samt mjölk och flingor).

Vi köpte därför istället färskt bröd, skinka, philadelfia ost, vattenmelon och en mango. Mums! Sedan drog jag och tjejerna (förutom emelie och emelie) till Badalona stranden för att däcka i solen en stund. Till en början så fläktade det skönt, ni vet, man ligger i en stekande sol medan vinden tar bort hettan. Från början så blåste det måttligt, men eftersom jag redan förvarnats på klart.se om stormvarning så såg man ganska snart på vågorna att vinden smått började att ta sig. Så det som började som en skön fläktande vind, slutade med att vi alla låg och huttrade som idioter. Så det var bara att ta sig in på Mcdonalds, äta lite lunch och sedan bege sig tillbaka till vandrarhemmet.

Trötta som vi alla var så tog det lång tid innan vi tog oss iväg in mot stan, tyvärr. Så våran tripp till gamla stan (gothic area), var kort och koncis och handlade mest om att hitta ett billigt ställe att äta på (vilket vi aldrig hittade). Vi ångrar att vi inte hann gå mer i detta område, det var gamla fina byggnader, smala gränder och små affärer alltså hur mysigt som helst.
Här i området träffade vi också vad som vi anses vara den mest irriterande gatuartisten. För i mitt tycke så ska gatuartister vara trevliga, humana och charmerande. Men istället var han bitter och irriterande och ville kräva oss på pengar för att vi fotograferade deras nummer "no money, no pictures" kom han förbi och sa flera, flera gånger. Idiot..


Vi passade också på att besöka den stora fontänen. Denna fontän har en show varje halvtimme (finast på kvällen), det var otroligt mycket folk och det var fint att titta på, så helt okej faktiskt. Och sedan begav vi oss mot strandområdet för att hitta ett ställe att äta en bit mat på. Efter att man gått upp och ner efter gatorna och upptäckt att det är ungefär samma priser på alla ställen och de har ungefär samma utbud på mat (Paella, tapas och entrecote) så blev det bara att vi gick in till ett ställe och beställde.

Självklart blev det fel på beställningen och vad som skulle vara tre portioner av paella blev fyra, varav den ena pannan åkte tillbaka till köket så satt Becca utan mat i vad som skulle vara en halvtimme, så hon fick äta av min och Verrans under tiden. Mätta blev vi alla tre och vägrade att betala för hennes portion som kom ut lägligt till vi alla ätit färdigt. Men det löste sig :)











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback