Barcelona Dag 2

Det är alltid lika spännande och roligt att ge sig ut i en ny stad, nya människor och nya upplevelser. Så direkt på morgonen tog vi tunnelbanan in till Arc De Triumph, vilket var samma hållplats som vi klivit på dagen före, så vi hade bara sett den triumfbågen då och tänkte att vi skulle tillbaka och se om den var värd att spana in.

Bakom triumfbågen fanns det en park (park de la cituadella), en väldigt fin park med mycket växter, grönområden och statyer. Denna dag var det även otroligt varmt, för varmt för leggings egentligen, och hälften av oss hade glömt solskyddsfaktor.. vi brände oss skulle man kunna säga.

Vi tog sedan tunnelbanan upp till en linbana som tog oss upp på ett berg till ett stort fort. Utsikten var underbar, och vi satte oss i gräset, åt en macka och bara njöt!

På kvällen begav vi oss ut för att leta La Rambla (största "shoppinggatan" för turister). Men vi var totalt snurriga och gick helt vilse. Vi var hungriga och tittade in på var och varannan liten restaurang, men priserna var inte direkt snälla för plånboken så vi spatserade vidare. Tillslut hittade vi en liten restaurang i en större korsning, och tyvärr var det svårt att prata stundtals för att bilarna dundrade förbi, så då fick man snällt sitta och vänta på att rödljuset skulle göra sitt. Men maten var underbar och alla vart otroligt nöjda, och vår lille indier som serverade mat och ville fylla på våra paella tallrikar hela tiden var hur gullig som helst.


Medan vi satt där på restaurangen så kom jag att tänka på en app jag laddat ner till telefonen, den appen innehöll en Barcelona karta med gps, så vi kunde äntligen hitta vart vi var och hur vi gått den senaste timmen (vilket skulle visa sig var i cirklar).. Men hursom så kunde vi ta hjälp av denna för att hitta tillbaka till tunnelbanan igen. Vilken tur! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback