Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Detta rekomenderas starkt, det var otroligt gott!
4 portioner
4 kycklingfileer
1 tomat
Basilika
3 msk Dijonsenap
2dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Servera med;
Ris och ev lite sallad
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Strö basilika över
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen. Gratinera i 20 minuter.
4. Ta ut och strö osten över, låt grädda 10-15 minuter till.
4 portioner
4 kycklingfileer
1 tomat
Basilika
3 msk Dijonsenap
2dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Servera med;
Ris och ev lite sallad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Stek i smör så att de får en fin yta.2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Strö basilika över
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen. Gratinera i 20 minuter.
4. Ta ut och strö osten över, låt grädda 10-15 minuter till.
Kommentarer
Trackback