Skottland Dag 2

Vi vaknade ganska tidigt, och checkade ut och begav oss upp mot Inverness. Vägen dit var ännu smalare och kurvigare än tidigare, men det gick ändå bra att köra.
Eftersom vi inte fick frukost på vandrarhemmet så letade vi upp en kiosk efter vägen, en väldigt liten kiosk, som hade det nödvändigaste och var väldigt billigt!

Efter vägen så hittade vi även ett slott som vi stannade till på, självklart kostade det inträde på 7 pund var, men vi tänkte att vi måste ju besöka minst ett slott när man befinner sig i slottets land! Slottet hette Urquhart Inverness-Shire och var ett 1200-tals slott och låg jäms med Loch Ness.



Minnesstaty för alla skottar som dött i krig






 

Vi stannade sedan till i staden Inverness, som är en liten större stad i högländerna. Här fanns det både shopping, restauranger och gatumusikanter. Väldigt mysig liten stad som är värd att besöka

 

Nu började vi närma oss nästa vandrarhem att sova på, nämligen spökslottet Carbisdale Castle. Redan påvägen dit kände jag på mig att någonting var fel på bokning, vilket visade sig stämma då de hade uppdelade sovrum för damer och herrar, på olika våningar. Som tur var så kunde vi betala lite extra för att få sova tillsammans!
Hur som helst var slottet hur häftigt som helst! Det fanns dock mest bara rum att sova i, men det var spännande att smyga omkring och utforska. Det fanns även en lokal pub, som endast skulle ta ca 15 minuter att gå till, vi var ju väldigt positiva till att gå dit. Dock så skulle man gå rakt igenom skogen, och det var alldeles bäcksvart ute så den idén struntade vi i.
På kvällen så sysslade vi istället med att fotografera lite och spela biljard.

Vi gick och lade oss väldigt tidigt eftersom vi var sjukt trötta, men man somnade ju inte riktigt så snabbt eftersom hela huset knakade och det var några Tyska ungar som sprang omkring och jagade varandra. Vi hörde även en stor duns ovanför oss, och tänkte inte mer på detta, dock kom jag senare på att det inte fanns någon trappa högre upp för de som bodde här, så antingen måste det ha varit de som jobbade eller, vem vet. Ett spöke?


Vi tog några jätte häftiga kort, trodde vi. Tills vi upptäckte att kameran slutat att fokusera. Så de roligaste korten vi tog har absolut noll fokus! Vi fick inte igång fokusen föränns dagen efter påvägen ner tillbaka till Glasgow


Carbisdale Castle
+ Det gick att köpa mat & frukostbiljetter som serverades på slottet. Dock var maten dyr och inte av så hög kvalitet.
+ Väldigt fint och spännande att bo där
+ Det gick att hyra handduk för 1 pund
+ Datorer med internet som kostade 3 pund per timme
- Svårt att ta sig till närliggande pub och restaurang
- Svårt att hitta dit

 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback