Viktuppgång


Hur kan det ta emot så mycket när man ser på vågen att man gått upp i vikt?
Jag vet ju att jag väger närmare normalt nu, och mitt BMI ligger precis över det normala.
Men man känner sig inte alls bekväm i vikten.. kanske för att jag aldrig någonsin har vägt så mycket som jag gör nu? Att det jag lagt på mig har lagt sig runt mage och höfter gör ju inte saken bättre heller!


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag förstår precis hur du menar. Även fast man vet att det inte är hälsosamt att väga så lite som man gjort, så tar det ändå emot att gå upp. Jag har oxå gått upp och ligger precis på normalviktig med mitt BMI nu, men jag har fått sluta väga mig för jag fick sån ångest. Att veta "jag har aldrig vägt så mycket i hela mitt liv som jag gör nu" är jättejobbigt. Men försök tänka att du har kanske aldrig varit så vacker heller! Du är så fin skea och det har du alltid varit, men (som du garanterat Vet själv) är några extra kilon nåt som du har behövt för din kropps skull. Det är något som bara gör dig ännu vackrare :)

2010-07-08 @ 09:53:59
URL: http://mongoanna.blogg.se/
Postat av: Petra

Skea, jag vet hur det känns och det är jobbigt, men jag försöker få bort alla de tankarna. Det har vart en lång väg, men jag börjar närma mig. Jag väger också just normalvikt, och det är konstigt för man har aldrig gjort det tidigare. men jag vet att det spelar ingen roll hur lite jag väger, jag mår ändå dåligt. Oftast mår jag ännu sämre när jag väger för lite, just för att det känns så fail när man går upp i vikt, och så mycket tankar kretsar kring vikten.Det har nog i grund och botten inte så mycket att göra med vikten i sig, det är andra problem man har, men det är det som är mest påtagligt. Du har mycket nu i ditt liv som kanske känns jobbigt, och då är det lätt att förknippa "viktuppgången" med den känslan. Du mår dåligt nu, samtidigt som du börjar väga mer hälsosamt, och då tror hjärnan att det är därför du mår dåligt. Men om du tar tag i det andra som gör att du mår dåligt, så blir allting annat mycket bättre också. Jag äter som en gris nu, och det känns jobbigt ibland, men det är ännu jobbigare att inte äta alls, att inte äta chokladen som man tycker om så mycket eller inte käka chips eller god mat. Och jag har märk att man ändå inte går upp så farligt mycket. Sen har jag gett mig den på att jag ska ha muskler, och då måste man äta, och det är inte lika farligt att gå upp i vikt när man vet att man fått muskler. Och jag VET att du har mycket muskler i din lilla kropp=)



Ett tips: Väg dig nästan aldrig. Det gör inte jag och det är mycket lättare då



Jag hoppas iallafall att du börjar må bättre, och inte tycka att det är så jobbigt, för du är så fin skea! Din kropp mår säkert mycket bättre nu, och snart kommer du säkert ikapp den och mår mycket bättre du också:)



Kram

2010-07-10 @ 13:26:54
URL: http://bakomskalet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback