Ta hand om dina fötter

Fötterna är viktiga att ta hand om!
Är man dålig på att ta hand om sina fötter så kommer de förr eller senare att strejka och det är stor risk att man kommer få problem och väldigt ont.


Fila fötterna ca 2 gånger i veckan.
Försök att göra det innan du duschar då fötterna är torra, annars är det stor risk att du tar bort för mycket hud, vilket kommer resultera i att de försöker skydda sig och det kommer då mer förhordnad hud än förra gången.

Smörj in fötterna varje morgon och kväll
Köp en kräm som är till för fötterna. Ofta är fotcremerna väldigt tjocka krämer och det behövs. På morgonen kan man smörja in fötterna och sedan ta på sig sockar om man inte har tid att vänta på att cremen torkar in

Smörj in med olja 1 gång i veckan
En kväll i veckan smörjer du in fötterna med olja, helst en mandelolja eller annan hudolja. Men det går självklart också att använda matlagningsolja som tex rapsolja. Vill du inte att det ska bli olja i sängen så kan du ta på dig sockar. Detta kommer också hjälpa oljan att tränga in i fötterna bättre.

Fotbad med olja
Ta en hink med varmt vatten och häll i lite badolja, badsalt eller annat passande. Det är väldigt bra för trötta fötter och är otroligt avslappnande.



Fotfil med pimpsten funkar faktiskt väldigt bra tycker jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback