Pratstund på jobbet

Det är alltid intressant att ha djupa diskussioner med killarna på jobbet. Tänk bara att höra hur de uppfattar tjejer, hur vi är och vad vi gör. Och tänk bara hur mycket som stämmer in. Det är egentligen lite konstigt, är nästan  alla tjejer i sättet likadana? Eller är det att vi bara allihop har träffat på tjejer som beter sig på samma sätt.

Bekräftelsebehovet hos en tjej är t ex väldigt högt. Vi behöver få höra att vi inte ser tjock ut i den tröjan, eller att håret är super snyggt när man kommer hem från frisören, vi behöver komplimenteras för vårt utseende. Att detta stämmer bland dagens ungdomar kan man ju bara se via alla bloggar t ex.
Problemet ligger i att tjejer i dagens samhälla är så beroende av bekräftelse från andra att man lägger över självförtroendet på andras syn på en, och inte den egna tron på sig själv. Detta gör att många går steget längre när beroendet inte matas på det sättet tjejen önskar, tex inte får tillräckligt många kommentarer. Det är då de mer lättklädda bilderna kommer fram, man fixar löshår och super sminkar sig. Allt för kommentarernas skull, bekräftelsen är ju det viktigaste dom har.

Istället för att lägga sitt självförtroende i andras händer så tycker jag man ska se i sig själv istället. Trevliga kommentarer om utseende eller handling ska bara stärka en, inte vara ett beroende. Tänk om det kommer en tid, då inga kommentarer når dig, du inte får beröm av folk och den enda du har är dig själv. Men du är ju inte van att se dig själv i spegeln och berätta för dig själv att du är snygg, du har ju bara hört det från andra, och dom har ju bara sett dig på bilder från den bästa vinkeln. Så, är du verkligen så snygg som de säger eller är det bilderna som ljuger? Detta kan hända, och händer det så är det lätt att man går ner sig, blir deprimerad och vet inte vad man ska göra, man blir desperat.

Så därför säger jag bara, var inte beroende av bekräftelse utan tro på dig själv. Ställ dig framför spegeln och titta på dig själv, acceptera dina brister och låt kommentarerna stärka dig. Detta kommer göra att du står stabilare på marken, dina ögon lyser av äkta självkänsla och du mår bra. Kommentarerna kommer komma av sig själv utan att du behöver lägga ut en massa fjortisbilder. ^^ Du är vacker


Haha, vilken rolig bild på mig, från Tyskland på vandrarhemmet efter tävlingen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback