Sexförbrytare

Vi har haft en vild diskussion idag angående om det är rätt att hänga ut sexförbrytares namn och adresser på internet.
och vi är tve tydliga. Jag själv kan tycka att http://www.sexoffender.nu/ är lite väl grov där de har karta och allt på vars de bor. En annan sida man kan titta på är:
http://kriminellt.com/infusions/extended_member_database/extended_member.php?sortby=all

Men en sak är säkert. Har sexförbrytarna erkänt brotten och de är väldigt grova så tycker jag inte det är fel att hänga ut dem. Ofta har de ju en störning och kommer göra det igen. För störningen kommer ju inte rätta till sig av fängelsevistelsen direkt. Jag skulle rekomendera psykiatrisk vård och inlåsta under tiden, och lång tid ska dom sitta inlåsta.

Och när man läser vad männen är dömda för så är det så sjuka brott. T ex är detta från kriminellt.com:

Christer Aggett, född 1975, dömdes i hovrätten till 14 års fängelse för 2 fall av grov misshandel, 13 fall av försök till grov misshandel, 6 fall av grovt sexuellt utnyttjande av minderårig samt narkotikabrott och olovlig körning.
Christer Aggett fick i mitten av 90-talet reda på att han smittats av HIV. Han berättade inte för någon om sin sjukdom med undantag för sin mor. I början av 2000-talet började Christer Aggett att kontakta unga flickor på internet via olika så kallade chatsidor.
Christer Aggett hade som mest kontakt med 130 tonårsflickor. Man vet nu att han haft sex med åtminstone 16 av flickorna och att två av flickorna har blivit smittade med HIV.

Kommentarer
Postat av: lisa

jag tycker absolut inte det är rätt att hänga ut folk på detta viset. Denna personen är faktiskt någons pappa/mamma/bror/syster/kompis/barn. Fruktansvärt!

Min pappa åkte dit för barnpornografibrott inte fan vill jag att hans adress med vårt hus ska ligga ute, vi lider nog ska du se.



dessutom så anser jag att personen utdraget du använt inte kan va frisk, en frisk person gör inte så! Handlingen är inte utförd i ett friskt tillstånd, alltså krävs vård. men du skriver att de borde sitta inne jävligt länge (på psykhem)(eller något i den stilen) har absolut inte med tillfrisknandet att göra!! med rätt vård kommer denna personen att kunna leva ett bra och friskt liv igen, DOCK inte (!!!) om han blir uthängd på internet!!



//Lisa S.



*frisk: vad frisk är är en tolkningsfråga.

men jag menar det stadiet människor generellt befinner sig i. Dvs. man skulle inte seriemörda, våldta, tända eld på ett hus mm. Dvs inte göra handlingar som ligger utanför den normala normen.

2008-12-21 @ 03:23:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback