Last day at work

Den 2010-07-31, kl 17:12:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var sista dagen på Assist, vilket kändes rätt så skönt ändå!
Vilket firades på kvällen med Tacos, champagne och vin tillsammans med Daniel & hans kusin. Vi satt och drack, pratade och körde lite wii sing tills det var dax för mig att sova. Det var en mysig kväll!
Ikväll ska vi passa på att gå ut och bowla och jag kommer vinna så stort över Daniel! :)










By the way! Tack för sockarna Urban, dom var jätte söta! :)

Taaxi!

Den 2010-07-30, kl 08:42:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jåh, det blev en taxi till jobbet. :)

en färd som varade i några minuter för vi bor nämligen väldigt nära jobbet, men regnet fick oss att inte vilja promenera.

Man vill ju inte komma dyblöt till sin sista dag på jobbet.

Regn och åter Regn

Den 2010-07-30, kl 07:26:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är nästan så att vi funderar på att ringa taxi för att ta oss till jobbet ;D

Sex and the city 2

Den 2010-07-29, kl 23:33:23
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0
Och nu har jag också sett filmen som inte alls fått bra recensioner. Och jag kan definitivt hålla med filmkritikerna och bloggarna, denna film hade inte alls lika mycket historia bakom sig som den förra filmen. Men vi vet alla att många uppföljare slutar som denna, lite halvljummen och väldigt långt efter första filmen.

Jag kan dock rekomendera er att se filmen en sådan där dag då man haft mensverk och huvudvärk hela dagen och bara längtar efter att krypa ner i soffan med en kopp the.
En mysfilm helt enkelt


Vinden har vänt

Den 2010-07-29, kl 23:29:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Äntligen börjar man se ljuset i mörkret!

Ikväll har jag varit ensam i lägenheten utan att må dåligt. Det känns som ett stort steg framåt, det kan vara svårt att förstå för er. Men det är ett stort steg för mig.

Jag är påväg i rätt riktning och det känns som att jag äntligen vågar hitta mig själv, och det handlar inte om att jag ska hitta tillbaka till mig själv. För mitt dåvarande jag är inte alls det jag vill vara, utan jag vill hitta till den jag är och vill vara idag.

Jag kan äntligen se att jag inte behöver vara den bilden jag varit, utan jag kan skapa mig en ny jag. En bättre, starkare och självsäkrare jag, en jag som vågar satsa och misslyckas, en jag som självklart kommer ha både bra och dåliga dagar men istället för att tappa fotfästet kommer ha en stabil grund att falla tillbaka på.

Detta är ett steg i rätt riktning
Ett steg till mitt nya jag


En drink på stan

Den 2010-07-29, kl 10:56:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår mötte vi upp Verran och Ante på stan och drog med dom till Linnéterassen. Vi hade det väldigt mysigt och pratade om allt och inget! Dom är ju för gulliga!

Vi drack en apple cosmopolitan en sexa, som inte smakade någon sprit alls och den var supergod! Det blir helt klart att gå tillbaka dit igen någon gång

Robin Hood

Den 2010-07-28, kl 13:18:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var på bio och såg filmen Robin Hood, eftersom vi tänkte att den är en storslagen film = bio film. Det positiva med filmen var att den inte var som alla andra robin hood filmer man sett, utan den handlade om hur Robin Hood blev utstött och varför han började leva i skogen.
Det negativa med filmen var nog att den var väldigt långsam. Vissa delar av filmen var väldigt bra, men många sekvenser blev väldigt utdragna och jag fick anstränga mig för att hålla mig vaken!

Ett stort plus var dock att vi satt på baren inne på bion innan. Daniel med en GT och jag med någon ihopblandad drink med skogsbär som var supergod!




Goddamit it hurts

Den 2010-07-28, kl 13:14:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När jag kommer hem från Piteå så ska jag gå till en läkare och kolla upp magen, jag kan inte gå runt och ha såhär ont hela tiden.

Tack Daniel för att du hjälper mig när jag har ont


BTW så är vi båda så extremt trötta idag. Det är inte okej


Tre dagar kvar av jobbet

Den 2010-07-28, kl 08:37:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Nu är det bara onsdag, torsdag och fredag kvar. Sedan är jag arbetslös.
Detta kommer att firas med champagne och tacos på fredag. Det är väl dax att sprätta champagnen jag vann i Danmark, så detta är väl ett ypperligt tillfälle.

Anledningen till att jag är lite glad över att bli arbetslös är att jag tänkt ta semester och vila upp mig, äntligen! Jag behöver det verkligen efter detta långa och intensiva år..


Arbetsintervju

Den 2010-07-28, kl 08:32:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Behöver jag berätta att jag hatar arbetsintervjuer, de är så sjukt seriösa!

Det börjar med att jag och två andra blir invisade till köket där vi ska fylla i varsitt papper med personuppgifter och frågor som "vad kan du tillföra detta företag" & "vad kännetecknar en bra säljare?"
Sedan blir vi inkallade en och en på intervjun.

Jag och killen som satt och väntade softade lite i soffan och pratade allmänt om jobb och arbetsförmedlingen, riktigt trevligt. Men sedan blir vi avbrutna då det blir min tur att gå in i rummet med glasväggar. Jag kan ju inte klaga på att fåtöljen inte var bekväm, det var snarare frågorna som inte var bekväma.

"Berätta lite om dig själv", "Om jag skulle ringa upp din referens du angivit, vad skulle han säga om dig då?", "om han skulle måsta säga någonting negativt om dig vad skulle det vara?", "Vad har du för mål i livet och vilket är ditt drömjobb?"



Man blir så sjukt ställd av frågorna, så jag gick i alla fall därifrån och kände mig inte alls så nöjd. Men men, bättre lycka nästa gång. Hör han av sig ikväll efter klockan fem så får jag komma dit på en andra intervju



Magen hatar mig just nu

Den 2010-07-27, kl 07:20:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Min mage är alldeles bubblig, öm och gör ont. Så var det hela dagen igår, och utsikterna är inte bättre idag.


Har btw arbetsintervju idag. Wish me luck!



En lördagkväll

Den 2010-07-25, kl 14:40:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter salongen så gick vi till Linné och La Sombrita för att äta middag.
Vi beställde in kycklingfile och oxfile på spett med wokade grönsaker. Kycklingen var super, dock smakade oxfilen ingenting och det var en väldigt snål portion med mat. Men trevligt var det hur som helst!

Vi gick sedan till slottskogen och spelade lite minigolf och avslutade kvällen med att se sista bourne filmen :)

Pink på Ullevi

Den 2010-07-24, kl 09:27:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Över 30 000 pers i publiken och Pink var totally Awesome. Sådan scennärvaro och en underbar show. Hon är grym!


















Ikväll är det Pink

Den 2010-07-23, kl 15:45:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Its going to be Awesome!


Försovit mig

Den 2010-07-23, kl 08:26:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Btw, jag försov mej idag. God damnit!
Men ajja, vi ska se Pink idag så jag är glad ändå :)

Paddan

Den 2010-07-23, kl 08:25:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har nu åkt paddan för första gången och den var faktiskt väldigt mysig. Trots att den kostar 140:- så tycker jag att det är värt det, en båttur på ca 50 minuter med lite om Göteborgs historia.


Smoothie med Melon

Den 2010-07-21, kl 18:32:43
Filed in Skeas Matrecept | Kommentarer: 0
Idag gjorde vi en supergod smoothie!


1/2 honungsmelon
1 päron
2 kiwi
Lite naturell yoghurt
krossad is
En skvätt tropisk juice

En bloggning av becca

Den 2010-07-21, kl 17:55:07
Filed in Våra Fotografier | Kommentarer: 2
Vecka 27 blev det fotning nästan hela helgen med verran och petra. Vi hyrde 3 filmer och åt massor med godis, på söndagen känndes det som att jag var bakis av allt godis inte okej
Bilderna:


Filmtips; Datenight

Den 2010-07-21, kl 16:39:04
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0
Phil och Clara Foster lever ett tryggt och tråkigt liv i förortsvillan. Varje torsdag skaffar de barnvakt och går ut tillsammans för att få lite tid för sig själva. När de vid ett av dessa tillfällen har svårt att få bord på en restaurang utger de sig för att vara ett annat par för att på så sätt stjäla deras bokning. Problemet är bara att de gangsters som jagar det inbokade paret nu är övertygade att Phil och Clara är de de är ute efter. (SF)

Steven Carell och Tina Fey är ett otroligt charmigt par och de spelar väldigt bra tillsammans. Det var en väldigt rolig film med mycket bra humor och action! En måste se film



En trött dag på jobbet

Den 2010-07-20, kl 23:17:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag vet inte varför, men jag är så sjukt trött nu. Orkar inte

Men vi tog i alla fall en två timmars promenad idag. Yeeah för oss!



Köpa Italien

Den 2010-07-20, kl 23:16:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Läste i Aftonbladet att man kan köpa en bit av Italien nu, pga att de har så höga statsskulder så är de nu tvunga till att sälja lite land.

  • Caprera som utsågs till världens sexigaste 2007 kostar nu 181 miljoner kronor
  • Palazzo del Normanni – palats i Palermo på Sicilien från 1100-talet som byggdes på order av dåvarande kungen av Sicilien, Roger II. Han ska bland annat ha hyst ett harem i palatset. Pris: 965 miljoner kronor

Någon som är sugen?

Film; Cop out

Den 2010-07-19, kl 21:25:59
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0
En komedi om två poliser vars äventyr omfattar upphittandet av ett stulet idolkort, räddandet av en kvinna samt hanterandet av några gangsters och deras pengatvätt. (moviezine.se)

Den filmen hade sina roliga stunder, men vart också långtråkig ibland. Den var bra, men inte en sådan film man kommer ihåg i efterhand


Piteå 3/8

Den 2010-07-19, kl 16:58:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var Piteå resan bokad och det bär av med flyg den 3 augusti, det är fortfarande inte bestämt hur länge jag blir uppe men jag skulle gissa på en vecka. Det lär nog bli en väldigt hektisk vecka för det är alltid så många man ska träffa och mycket man vill hinna göra! Förhoppningsvis så börjar vi min vistelse med en mindre roadtrip och att sova i tält. Mysigt eller vad?

Museum

Den 2010-07-18, kl 20:26:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Idag var vi en sväng förbi Naturhistoriska museet samt sjöfartsmuseet och jag kan ju säga att det sistnämda inte alls var vidare spännande..


Bokat resa!

Den 2010-07-18, kl 19:14:11
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Eftersom vi blev så resesugna direkt när vi kom hem så har vi bokat en resa till skottland, Glasgow med Ryanair. Flybiljetter tur och retur per person blev 440:-, 13-17 oktober är vi borta.
Vi tänkte passa på att hyra en bil när vi är där för att kunna köra ut i landsbygden och till gamla slott och dylikt. Its going to be awesome

Bild lånad från google.


En cool mugg!

Den 2010-07-18, kl 19:09:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När man häller ner kall vätska i muggen blir den svart och det står off
Häller man ner varm vätska blir den vit och det står on



So True

Den 2010-07-18, kl 13:16:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Inte okej

Den 2010-07-18, kl 13:15:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Denna finns att köpa på några hemsidor med roliga heminredningssaker. Jag tycker dock inte det är okej att ha en näsa med tvål i, jag skulle bli otroligt äcklad varje gång


Braziliansk vaxning

Den 2010-07-17, kl 18:47:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag fick jag min första brazilianska vaxning på StudioAroma, med instruktioner av Anna Maria för att sedan själv kunna utföra behandlingen senare under året.
Jag måste ju säga att det känns ju lite mer att vaxa på ett sådant intimt ställe, och det ömmar efteråt. Men snabbt går det och det blir verkligen ett bra resultat. Rodnaden går ju ner inom 1-2 dagar så det är ju inte så farligt!



Generella råd till vaxning


  • Första gången bör håret vara ca 4 mm långt
  • Att inte raka mellan vaxbehandlingarna.
  • Att inte smörja in huden innan vaxningen.
  • Inga bad i klorerat vatten på ca ett dygn efter vaxning.
  • Inte träna på ca ett dygn. När vi svettas irriterar saltet hårsäckarna.
  • Inte sola på et dygn efter vaxning.
  • Vid brasiliansk vaxning gäller, inga samlag på ett dygn.


Filmtips! She's out of my league

Den 2010-07-17, kl 17:59:57
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 1
En helt vanlig kille blir tillsammans med den perfekta kvinnan. Men alla i hans omgivning inklusive han själv tycker att någonting borde vara fel, för hon är ju alldeles för snygg för honom.

En väldigt mysig och rolig komedifilm. Storyn känns lite tunn kanske och det skulle lätt ha kunnat bli helt förutsägbart, men det är vissa delar i filmen som är helt överraskande! Skådespelarna är väldigt gulliga och den är helt klart en mysfilm


Venedig dag 5 Onsdag

Den 2010-07-17, kl 17:57:29
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Att vakna sjösjuk och bakis dagen man ska flyga hem är väl kanske inte alls det ultimata. Men efter en liten frukost började jag piggna till.
Själva resan i sig var inte alls så spännande, den enda spänningen var nog säkerhetskontrollen i Venedig och Frankfurt eftersom min väska vägde för mycket och Daniels inte höll måtten.. Men vi tog oss tillslut hem till Göteborg och Sverige efter många om och men och avslutade kvällen på en uteservering i kvällsvärmen.



Positivt med att vara hemma
* Det blåser lite grann! Frisk luft.
* Skönt att ställa sig i en riktig dusch och skrubba kroppen och fötterna ordentligt
* Dags att sätta på sig de bekvämaste promenadskorna igen

Negativa
* Dags att återgå till jobbet
* Jag vill ut och resa igen och igen och igen och igen, men har inga pengar =/


Påväg hem till Göteborg igen

Vi var mongo på planet


Venedig dag 4 Tisdag

Den 2010-07-17, kl 17:47:13
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Vi tog båtbussen ut till ön Lido för att uppleva lite strand och bad, eftersom det inte finns någonstans i venedig att bada pga det aktiva båtlivet i kanalerna.
Lido är en liten ö utanför Venedig med en väldigt lång sandstrand mot havet. Dock var självklart vattnet inte så kallt som vi hade önskat. Men lite svalkade blev vi i alla fall. Sedan vandrade vi längs med huvudgatan tillbaka till hållplatsen. Självklart hade affärerna stängt för lunch, men lika bra var väl det eftersom min budget inte tillät någon shopping!

Vi passade sedan på att gå tillbaka till hotellet för att duscha och vila upp oss inför kvällen och sedan begav vi oss ut igen. Nu med sikte på en bra restaurang i området vi bodde på. Dock fick vi veta att restaurangerna inte öppnar förrän ca 19.00, så vi fick slå oss ner hungriga på Soul Cafe, dricka drinkar och äta chips. Sedan valde vi att bege oss in till staden igen för att leta upp en mysig restaurang vi åkt förbi flera gånger med bussbåten. Självklart var detta inte det billigaste stället man kunde äta på, men mysigt var det. Att dela på en vinflaska efter drinkarna på cafét gjorde dock att jag tillslut blev helt borta. Så med hjälp av Daniel tog jag mig hem till hotellet. Behöver jag säga att jag var extremt sjösjuk och bakis när jag vaknade dagen efter..



Bra att veta
* Butikerna på Lido har stängt mellan ca 13.00-16.30
* I övriga Venedig har de flesta butiker öppet mellan 9-13 & 15-20
* Att gå på toaletten kostar ca 1,5 euro, leta efter WC pilar på väggarna på husen
* Restaurangerna efter huvudstråken kan man endast sitta vid om man tänkt äta mat
* Små vattenflaskor kostar endast mellan 0,5-1 euro och finns att hitta lite överallt
* Restaurangerna utanför turiststråken öppnar inte förrän efter ca 19.00


Grillade mackor till frukost igen, verkar vara det enda frukostalternativet









Daniel badade med kläderna på, jag hade bikini med mig


Svalkande med corona!




Shoppat

Superbilligt smink



Sedan ut och ta en drink



Vi glömde fråga vad det var för nötter, det var ju supergott





På den fina restaurangen







Jag förälskade mig i dessa glas








Venedig dag 3 Måndag

Den 2010-07-17, kl 17:20:23
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Värmen börjar bli extremt jobbig, men Venedig är en så charmig stad och självklart vill man uppleva så mycket av den som möjligt så även denna dag tränger vi oss på en varm och svettig buss in till staden. Denna dag ska vi vandra i stadsdelen duermo. Som i resten av Venedig så finns det otaligt med gator att gå vilse i, men det är en väldigt fin stadsdel. Här finns det självklart också många turistbutiker men även finare butiker med konstverk och mer åt glasmåleri hållet.
Vi funderar starkt på att gå in i ett av stadens alla museum men inser att pengarna inte räcker till då allting kostar mellan 6-20 euro per person. Bara att gå in i den stora katedralen på Markusplatsen kostade 2 euro för mig (pga att jag skulle skyla mina ben och axlar med två stora servetter), man fick inte fotografera och att gå in för att se skatterna eller upp för att se utsikten kostade ytterligare pengar)..

Vi avslutade i alla fall dagen med att i en timme försöka leta upp en restaurang vi läst om i tidningen, men tillslut gav vi upp och valde en liten personlig restaurang med venetianska delikatesser. Jag tog en mixad tallrik och det var väldigt mycket mat, väldigt gott men jag har ingen aning om vad jag åt egentligen!


Mat och dryck
* Passa på att testa vinet i venedig både det röda och vita. Det är otroligt gott!
* Testa några venetianska rätter
* Italiensk öl är inte alls dumt!


Äter frukost


Vid övergångsställena har de en skylt som räknar ner till det blir rött/grönt


Daniel tar kameran och fotograferar sig själv, men jag vill vara med


Det fanns sådana här Gondolservice överallt



Dörrarna var direkt ut mot vattnet



Det var så varmt att till och med fåglarna badade under kranarna










shoppade leggings






Venedig Dag 2 Söndag

Den 2010-07-15, kl 22:16:32
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0

Efter en god frukost på SoulCafe som tillhör Plazahotell så beger vi oss in till Venedig. Eftersom vi befinner oss på fastlandet precis utanför venedig så blir det en buss in till centralstationen. Sedan vandrar vi omkring planlöst på venedigs gator. Det är varmt, närmare 40 grader i solen, vindstilla och inte ett moln så långt ögat kan se. Vi tittar på alla de fina gatorna och faschineras över kanalerna som rinner genom kvarteren. Det finns ju över 400 broar i venedig, så det är extremt lätt att gå vilse i denna stora labyrint av gator och vi ångrar att vi inte köpt en karta.. Men hur som helst så hittar vi tillslut ut från de små gatorna och kommer ut på vad man kan säga är det större turiststråket. Nästan alla små butiker innehåller de kända maskerna, venedig t-shirts eller målat glas av olika de slag, man blir extremt mättad på detta tillslut!

Vi kommer tillslut fram till markusplatsen där många stora och fina byggnader finns, men vi väljer att promenera vidare. När vi går efter vattnet i den stekande solen väljer jag att ta av mig linnet eftersom värmeslag inte är långt borta. (Dock får vi veta senare att man inte får gå i endast bikiniöverdel detta kan ge 500 euro i böter om man blir stoppad av polisen). Tillslut stannar vi till vid den större kanalen och äter en god middag och delar på en flaska vin och njuter av den lilla vind som kommer.




Att göra/inte göra
* Köp en bussbåt biljett (finns dygnsbiljetter upp till 3 dygn)
* Alltid ha en vattenflaska i handen, vätska är otroligt viktigt i denna värme
* Stanna vid alla kranar du hittar och svalka ner nacken, ansiktet, armar och ben
* Har du pengar så åk gondol, dock kostar det mellan 80-150 euro



Frukostmacka, Daniels Favorit



En båttaxi.


 


 

  











 





Båtbuss hållplats med en båtbuss





  
 


Det finns så att man kan köpa kondomer samt cigaretter i väggen
 

Köpte en ny klänning! :)


Venedig Dag 1 Lördag

Den 2010-07-15, kl 21:38:16
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0

Vi började lördagseftermiddagen med att packa färdigt det sista, för att sedan skåla med en frozen mango daiquri och sedan bege oss till flygplatsen.
Som tur var så hade vi flyt med bytet i frankfurt, det var bara att stressa igenom säkerhetskontrollen och in på samma plan för att sedan bege sig mot Venedig.

Väl framme i venedig så tog vi det väldigt lugnt, nästan för lungt. För vi höll på att missa flygbussen in till centrum, helt plötsligt blev det extremt stressigt att ta ut pengar och betala flygbussen och sedan hoppa på eftersom sista precis skulle gå. När vi kommer fram till Venedig centrum och frågar en gubbe från trakten om vägen till hotellet så får vi veta att vi skulle tagit en annan buss och istället hoppat av i Mestre, som ligger på fastlandet precis innan man kör ut till Venedig. Typiskt tänker vi, och försöker leta oss fram till rätta bussen.. överfull, och då snackar vi extremt överfull. Folk pressas ut mot väggarna och det går inte ens att mosa sig in, så taxi blir det istället och 25 euro fattigare blir vi.

Väl på vandrarhemmet (som dock heter Hotel) får vi börja med att släpa upp väskorna till översta våningen och korsa våra fingrar för att det är någorlunda fräscht på rummet.. Som det också är, förutom toaletten. Den enda airconditionen vi har är en liten bordsfläkt och öppna fönster, i 30 graders värme mitt i natten. Men det är ju bara att gilla läget.

Positivt med rummet
* Det är någorlunda rena lakan och handdukar
* Det finns toalett och dusch på rummet
* En bordsfläkt (annars hade jag nog avlidigt av värmeslag)
* TV i taket (en pytteliten dock)

Negativt med rummet
* Duschmunstycket är mongo och det sprutar vatten i hela badrummet, ALLT blir blött inklusive toalettrullar och kläder.
* Avloppet i duschen fungerar inget vidare eftersom det blir översvämmning och vatten rinner ut på golvet utanför, vilket har resulterat i ett hål precis utanför duschen. Vattenskador, japp.
* TVen visar endast italienska kanaler. Har man tur visar de en amerikanskfilm, dock dubbad till italienska



På flygplatsen






Vi sitter på flyget




På vandrarhemmet



Hemma igen

Den 2010-07-14, kl 21:19:57
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Då var vi tillbaka till Göteborg igen, och självklart kommer man hem till ett soligt och varmt Göteborg.. Dock med en stor temperaturskillnad, åt det positiva hållet. För jag måste säga att trots att man uppskattar värme så är inte 40 grader helt okej. För trots att man gick i linne och tygshorts så började man svettas direkt.. och då snackar jag om direkt man kommer ut ur en kalldusch.. Luften är så kvav och varm att man inte vet vart man ska ta vägen..

Men just nu så hinner jag inte blogga mer om resan utan det kommer senare


Men tänkte passa på att säga hej till Sverige och Ciao och Grazie till Venedig


Goodbye Gòteborg och Hello Venedig!

Den 2010-07-12, kl 12:19:00
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 2




Tyvàrr finns det inget internet pa hotellet, sa vi sitter just nu pa ett internetcafe och svalkar oss... 35 grader varme ar inte att leka med.. men det ar helt underbart har. uppdaterar mer nar jag kommer hem.

Mardrömsbröllop

Den 2010-07-10, kl 17:59:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En kvinna berättade idag för mig om hennes vännna som ska gifta sig idag. De hade haft så extrem otur att man kan tro att det är taget från en dålig film!


• Brudgummens svensexa avslutades på akuten efter att ha kraschat i gocart

• Inbrott i bilen där dator med bordsplaceringar, tal och specialbeställda ringar låg. Det enda som var kvar var klänningen..

• Bandet som skulle spela hade övat in fel låtar, så det blir att köpa en cdskiva istället..

Diskussionen om skuggan

Den 2010-07-10, kl 07:54:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi ser två fyllon som sitter på en parkbänk i skuggan en riktigt skön och solig kväll


Skea: Varför inte passa på att sitta i skuggan när det ändå är soligt ute
Daniel: Man får ju passa på, för när det inte är sol så finns det ju ingen skugga


Syster

Den 2010-07-09, kl 17:01:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2

Några av er kanske har sett att jag har ändrat texten till vänster, om oss.


Once upon there was two girls, sisters if you must know. They grew up in a small town in the north of sweden, but needed to see something else so they moved to Gothenburg instead. This is the story about their life together and apart, through sickness and health, throught sadness and joy. A life where they would do anything for eachother, a love that no one could ever tear apart. Sisters, til death do us part





Anonym

Den 2010-07-09, kl 16:26:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0



Ibland känner man sig anonym, och ibland vill man vara anonym


Vätskebrist

Den 2010-07-09, kl 16:02:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Som alla redan säger till mig och jag är medveten om det redan, jag dricker på tok för lite vatten på en dag.
Trots att jag tränar så brukar väl mitt dagliga intag vara max tre små glas om dagen. Ofta känner jag inte av att det är för lite, men ibland blir man ju extremt darrig och helt slut i kroppen. Speciellt när man tränar, gör man t ex armhävningar så får man lite blackouter. Inte okej!
Jag måste verkligen skärpa mig!


Godisfredag

Den 2010-07-09, kl 16:00:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom det äntligen är fredag och jag får äta godis så har jag ätit några Geisha samt lite fruxo godis. Men eftersom jag inte vill vara alltför onyttig så har jag även snart druckit upp en hel Chiquita fruktsmoothie. Tyvärr blir man väldigt less på smaken efter en stund, men den är nyttig så den ska ta slut!


 

Imorgon smäller det

Den 2010-07-09, kl 10:08:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Its going to be so awesome!

Dock har jag fortfarande problem med magen, den verkar inte tycka om mig =/


Say Hello to my friends at work


Jordgubbar

Den 2010-07-09, kl 08:34:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så himla bra att priset på svenska jordgubbar är sänkt nu! De kostar väl omkring 15-20 :- asken
Vilken gör att vi har jordgubbar hemma hela veckan och har som efterrätt. Och eftersom min mage inte riktigt klarar av glass eller grädde så äter vi dom som de är, med lite socker på. Otroligt gott och nyttigt!

Visste ni förresten att jordgubbar är mycket rika på C-vitamin och mangan. Det innehåller också mycket av fibrer, jod, kalium, folat, B2-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, magnesium och koppar.


Viktuppgång

Den 2010-07-08, kl 09:04:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2

Hur kan det ta emot så mycket när man ser på vågen att man gått upp i vikt?
Jag vet ju att jag väger närmare normalt nu, och mitt BMI ligger precis över det normala.
Men man känner sig inte alls bekväm i vikten.. kanske för att jag aldrig någonsin har vägt så mycket som jag gör nu? Att det jag lagt på mig har lagt sig runt mage och höfter gör ju inte saken bättre heller!


Hotmail fail

Den 2010-07-08, kl 09:02:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Kan ni förstå att hotmail numer har .se mailadresser och att detta blir automatiskt valt när man gör en ny mailadress?



Jag gjorde nämligen en mailadress som var jeanette.eliasson@ hotm.. och när jag senare skulle logga in på den så fungerade det inte. Det fungerade inte heller att skriva in den alternativa mailadressen! Igår upptäckte jag felet då jag skapade en jeanette_eliasson@ hotm.. istället. Tyvärr ser man ju inte hela mailadressen på sidan när man är inloggad. Utan jag såg detta när jag öppnade och skulle pröva skicka iväg ett mail..
Då heter jag ju .se och inte .com
Vilken fail!

Så nu har jag två nya mailadressen! [email protected] och [email protected]


--jävla hotmail--


En krånglande mage

Den 2010-07-07, kl 19:49:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Just idag har magen inte alls varit med mig, den krånglar som fan.
Men just nu känns det bättre, så imorgon blir det att bege sig till jobbet igen!



En supergod smoothie
1 banan
1 kiwi
1 mango
naturell yoghurt
jordgubbsjuice
frysta hallon
is
och toppa med färska hallon

Mattips Uncle Bens Tikka Masala

Den 2010-07-07, kl 16:32:52
Filed in Skeas Matrecept | Kommentarer: 2
En väldigt enkel maträtt att göra är om man köper en förpackning med Tikka Masala, steker upp kyckling och häller ner Tikka Masala såsen, kokar upp ris och skär lite grönsaker. Extremt enkelt och gott!


Smoothie

Den 2010-07-07, kl 16:30:17
Filed in Skeas Matrecept | Kommentarer: 0
Vi har blivit helt tokiga i att göra smoothie nu. Denna gång var det med frysta hallon, naturell yoghurt, nektarin, kiwi och jordgubbsjuice. super gott!


Filmtips Wallander Indrivaren

Den 2010-07-06, kl 10:26:32
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0



En kvinna hittas död i sin lägenhet och tecken tyder på att hennes tidigare pojkvän, dörrvakten Fabian, är skyldig. Men under utredningen upptäcker Pontus att att Isabelle bär på en tung hemlighet från sitt förflutna, som har direkt anknytning till fallet. Hennes framtid som polis står därmed på spel samtidigt som hennes lojalitet mot både Pontus och Kurt Wallander prövas.


Jag tycker om alla wallander filmerna, och självklart tyckte jag även om denna filmen. Men det var någonting med denna film som fick mig på så sorgset humör, kanske berodde det på att "huvudpersonen" Isabelles hemlighet var så sorgligt och ändå så verkligt. Eller berodde det på att en av skådespelarna tagit sitt liv för några månader sedan? Jag vet inte, men jag kände mig bara så tömd på känslor efter denna film.

Egna köttbullar

Den 2010-07-06, kl 09:03:22
Filed in Skeas Matrecept | Kommentarer: 0
Jag kan verkligen rekomendera att man köper Bifteki eller Cevapcici krydda. Det är otroligt gott och lätt att göra!
Man ska blanda ut kryddan enligt receptet på baksidan (med olja eller vatten) och sedan blandar man i köttfärsen
Rulla små bollar och stek.

Vi åt Cevapcici köttbullar igår, tillsammans med potatisbåtar i ungen, pepparsås och sallad. Mycket godare än vanliga köttbullar!




Hello Kitty

Den 2010-07-06, kl 08:57:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Hello Kitty Tatuering

Den 2010-07-06, kl 08:51:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag har funderat att tatuera en liten hello kitty på fotleden.. och då har även en tanke på att jag kan tatuera båda fotlederna. Blev extremt sugen på att köra Hello Kitty Good/evil


 


Kalla mig hurtig

Den 2010-07-05, kl 20:11:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
... men nu har jag faktiskt börjat kämpa! Det blev ett joggingpass på lunchen, sedan en promenad efter jobbet (ca 1,5h) och sedan körde jag styrkepass hemma i lägenheten. Jag ska fan se något resultat till helgen, jag vet att det inte går att se något över en natt.. men ett litet resultat räcker!

Tack för att du peppar mig till att träna Daniel!


Förövrigt så kan jag även berätta att jag stod och dansade lite i duschen på jobbet, jag hade nämligen glömt att ta med mig en handduk. Att lufttorka i ett fuktigt rum är inte det lättaste må jag då säga. Men det gick tillslut!

Dagens Vill ha PantyPop

Den 2010-07-05, kl 11:53:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag ser dessa utomlands hela tiden, och jag vill ha. Mest bara för syns skull, jag skulle nog aldrig öppna dem utan de skulle få stå som prydnad




De tre snyggaste

Den 2010-07-05, kl 09:05:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag var bara tvungen till att sno bilderna från Saras Facebook. De var så himla fina bilder!
Mina älskade tjejer, ni ska bara veta hur snygga ni är! Totally Awesome.


I miss U

Den 2010-07-05, kl 09:02:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag saknar er snyggingar!


Söndagsträning

Den 2010-07-05, kl 09:00:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Nu sätter allvaret igång med min träning! Jag måste försöka träna som en tok inför i helgen. Så igår gjorde jag en massa situps, rygglyft, armhävningar och bensparkar. Det kändes väldigt skönt efteråt. I really needed it


...5 dagar kvar...


En typ Flygande Jakob

Den 2010-07-05, kl 00:01:47
Filed in Skeas Matrecept | Kommentarer: 1
4 portioner
600g Fläskfilé
1 pkt tärnad bacon
3 bananer
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl naturell Yoghurt
2dl chilisås
1,5 dl jordnötter
2,5 tsk paprikapulver
salt, peppar, aromat

1. skär fläskfilén i cm tjocka skivor och bryn i en panna. Krydda med salt, peppar och aromat. Lägg över i en ugnfastform
2. Bryn bacon i pannan och lägg det sedan över fläskfilén
3. Skär bananerna i skivor över fläskfilén
4. Vispa ihop matlagningsgrädde, yoghurt, chilisås, paprikapulver, salt och peppar
5. Sätt in den i mitten av ugnen ca 15 minuter
6. Strö över jordnötter och gratinera i 5 minuter till.



En skadad fiskmås vid namn Bengt

Den 2010-07-04, kl 18:33:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Påväg från hållplatsen träffade vi på en skadad fiskmås. Nog för att jag hatar dom jävlarna, men jag tyckte så synd om denna fågel.. vi kan kalla honom Bengt.
Bengt var så ledsen, man såg nästan tårarna i hans ögon. Bengt hade troligtvis blivit påkörd för hans vinge var blodig och hängde ner och så kunde han inte flyga. Vi försökte närma oss Bengt för att trösta honom, men han bara drog sig undan och gömde sig mellan bilarna i parkeringshuset. Han ville knappt möta min blick, han var så skamsen och rädd.

Hur som helst så hoppas jag att någon gjort slut på ditt lidande Bengt och jag lovar att du kommer få det bra där uppe i fågelhimmelen.


It was a pleasure to meet you Bengt


Hello Kitty Maschmallow

Den 2010-07-04, kl 18:29:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

 

 


I Love U Hello Kitty, and you tasted wonderful

 


Söndagsshopping

Den 2010-07-04, kl 18:28:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var  jag ute efter att hitta ett par kalla tygshorts som skall användas nästa helg. Eftersom det kommer vara alldeles för varmt för jeansshortsen dagtid. Det tog ett tag att hitta, men tillslut så köpte jag ett par på H&Ms underklädesavdelning. Vad spelar det egentligen för någon roll att det är sov shorts, går väl lika bra att använda utomhus också?


En ros

Den 2010-07-04, kl 18:25:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade en fin ros i busken utanför lägenheten, den fick följa med in


En Kamel på Avenyn

Den 2010-07-03, kl 23:49:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 3
Det är inte ofta man träffar på en kamel på Avenyn, men det gjorde vi idag! En trevlig kamel BTW



En het lördagkväll

Den 2010-07-03, kl 23:48:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom vi inte ville sitta hemma en lördagskväll så drog vi ut och åt lite fläskfilé efter jobbet. Supergott om jag får säga det själv! Efter det så gick vi en vända på liseberg, behöver jag säga att det var något så sjukt varmt?!
Vi hade tänkt börja med att åka flumeride eftersom man blir lite blöt och nedkyld, men kön var så lång att det inte var värt att vänta så istället spelade vi på lite chockladhjul, körde racerbilar i spelhallen och åkte kållerado. Sedan köpte vi varsin glass och satte oss i skuggan vid ingången.. Alltså fattar ni hur jäkla varmt det var? Man svettades som en gris...
Hur som helst så ställde vi oss tillslut i flumeride kön, då solen börjat gå ner. Vilket resulterade i att vi blev genomblöta och iskalla.. så då började det vara dags att dra sig hemåt igen. För inte vill man gå runt i stan om man är helt dyblöt.

Vi flummar oss på restaurangen



Vi köpte sockervadd och såg på Carl-Einar Häckner

En sådan hetta

Den 2010-07-03, kl 11:56:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Om man inte svettas idag är man inte normal! Det är helt galet varmt men inte ska man klaga på detta, sommaren har ju äntligen kommit till oss!
Det enda negativa är nog att man befinner sig inomhus och jobbar.. Jag får helt enkelt nöja mig med att titta på alla svettiga, lättklädda människor.

Nej, nu kan jag inte sitta här längre, jag måste gå och förbereda inför en bröllopsmakeup!

Åtta dagar

Den 2010-07-02, kl 08:28:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0




..och jag längtar som fan..


Att ge energi

Den 2010-07-01, kl 19:15:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1



Tack för den styrkan du ger mig




Inse fakta

Den 2010-07-01, kl 19:11:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1


Det största problemet är att du inte förstår mig!



Förstår du?






...nej, tänkte väl det..



Citat a'la Skea

Den 2010-07-01, kl 08:59:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Vi sitter och  diskuterar om gamla barnsånger

skea: När jag var yngre så tyckte jag det var så pinsamt att det tog så lång tid att lära sig klättra med fingrarna i imse vimse spindel
Daniel: Men hur gör du nu då?
Skea tänker efter ett tag
Skea: öööhhmm...Jag vet inte??



.. haha fail eller vad? Detta med imse vimse spindel är inte riktigt min grej. Det är illa


Filmtips Remember Me

Den 2010-07-01, kl 08:55:44
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 1

Tyler är en ung man med ett ansträngt förhållande till sin far, efter en familjetragedi. Tyler tror inte att någon någonsin skulle kunna förstå det han genomlevt, tills den dag han stöter på Ally. Mot sin vilja dras Tyler till Ally och snart kan han inte kämpa emot sina känslor för henne. Kärleken till Ally gör att Tyler får hopp om livet igen, men snart uppenbarar sig saker som hotar att driva paret ifrån varandra. (SF Bio)

Denna film var otroligt fin och välgenomarbetad. Kärlek blandas med sorg och tragiska händelser. Skådespelarna känns väldigt naturliga i sina roller och gör denna dramafilm till någonting magiskt.
Denna är en måste se film enligt mig. Se den!