Countdown

Den 2017-05-31, kl 10:29:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

 
 

Träningsvärk

Den 2017-05-29, kl 15:48:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Både jag och Daniel har träningsvärk från Prison Island igår, mina lår och armar fick arbeta ordentligt inne dom cellerna ;)


Pitepaltarna i Göteborg

Den 2017-05-28, kl 21:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I onsdagskväll så åkte jag och hämtade Mamma, Pelle och William på flygplatsen. De kom ju så pass sent att det bara var att äta lite kvällsfika och gå och lägga sig, för torsdagen skulle vi upp tidigt och spendera dagen på Ullared.
 
I Ullared var det hyffsat mycket folk, men det var ingen kö in eller ut som tur var.. men rätt så trångt som vanligt där inne. Mamma hittade hästtäcke, en jacka till sig själv & sängkläder och William fick examenskläder. Becca och jag var egentligen inte ute efter något speciellt så vi delade på en vagn, men hon hittade bland annat en högtalare, en korg & nya handdukar medan jag kom hem med en ljuslykta i form av en katt och en solcellslampa i form av en uggla. Sen hittade jag ju även lite kläder, så 1700 kr fattigare åkte jag hem. William fick även välja födelsedagspresenter till sig själv och hittade ett vattengevär samt VR-glasögon. Efter denna shoppingen så blev det en sväng förbi syrrans lägenhet där det blev hinderbana på gården för William & Pelle medan syrran sydde ihop mammas väska. Vi avslutade sedan kvällen hemma i våran soffa med film & chips
 
Becca säger "Vi kan dela vagn för jag ska ju ändå inte ha så mycket", en stund senare:
 
Totte undrar vad mamma har släpat hem!
 
På kvällen så börjar ugglans mage att lysa, otroligt gulligt!
 
Hittade en till likadan ljusslinga till balkongen, så nu har jag till hela räcket!
 
Fredagen spenderades på Liseberg i strålande sol. Som tur var hade jag köpt förköpsbiljetter till inträdet på Liseberg då det var en galet lång kö. Men tyvärr blev vi istället ståendes i en otroligt seg kö för att köpa åkbiljetter istället! Det var en riktigt svettig dag där det åktes bland annat balder, kållerado och flumeride. Det gjorde ju absolut ingenting att man blev blöt om man så säger! Mamma och William gick även en sväng i spökhuset. Med strålande sol hela dagen så lyckades både Daniel och Pelle bränna sig, Daniel mest då. Han blev röd som en räka stackarn! Ingen choklad vann vi heller tyvärr. Denna kväll avslutades på Lilla London där det var dryck + Afterworkbuffé  för 45kr. Man kunde ju förstå varför maten var så billig, var lite grönsaker och pizzapaj. Men vi fick i alla fall plats i solen med ett glas cider, så det var mys! Sedan satt vi bara och tjötade på balkongen hela kvällen.
 
Lördag började vi i slottskogen, där William, Peller och Daniel fick kasta lite frisbeegolf medan vi tjejer gick en sväng på slottskogsvallsloppisen, hittade två böcker för 2kr. Bra att ha på balkongen i sommar tänkte jag! Får nog köpa ett par till så att jag klarar mig hela sommaren! Vi tog sedan en promenad förbi pingvinerna och sälarna och lät William springa runt och klättra lite på plikta. Därefter var det bara för mig och Daniel att åka hem och börja förbereda för kvällens grillning. Så lördagshänget blev fokus hemma på balkongen. Vi spelade kubb, åt god mat med jordgubbar & melon till efterrätt. Jag passade även på att fixa mammas ögonbryn och Pelles stackars rygg. Williams rygg fick sig också en liten omgång.
 
Sista dagen, söndag, så regnade det redan från morgonen. Men inte gjorde detta någonting då det var inomhusaktiviteter på schemat. William var bara tvungen till att göra klart sin läxa först. Så när detta var klart, så tog vi vagnen till Mölndal och Prison Island. Detta är liknande Boda Borg i skellefteå som vi varit på tidigare, men finns mitt i mölndal i ett typ hyreshus (gammalt kontorslandskap gissar jag). De har gjort om ett helt plan i huset till detta och det finns totalt 34 celler man kan ge sig in i. Man är i lag om 3 och på utsidan av varje rum får man lite hint om det är en fysisk eller en tänkarbana, sedan får man 3-5 minuter på sig att klara rummet. Det finns inga ledtrådar inne i rummet, utan det gäller att försöka komma på vad som krävs för att få poäng. När vi kom dit såg vi att de andra personerna som var där hade på sig träningskläder, vilket borde ha gett oss en hint om att vi var lite felklädda. Rummen var otroligt varma och det fanns mycket fysiskt att göra om man ville. Så riktigt svettiga blev vi allihopa av att klättra, trycka på knappar och kasta bollar. Men roligt hade vi. Vi valde att dela upp lagen i Göteborg vs Piteå = Team Glenn vs Pitepaltarna. Team Glenn vann med dagsbästa 1115, Awesome! Mamma sa att det kanske blir en revansch i Boda Borg när vi kommer upp till Norrland, så till och med hon fick igång lite tävlingsinstinkt! 
 

Gym

Den 2017-05-23, kl 21:10:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag o Hacer var på gymmet idag, körde armar och mage. Igår var jag där med syrran, så nu känner man att man börjar komma igång på riktigt. Dock när man tränar med Hacer kan jag ju erkänna att det är väldigt mycket tjöt o lagom mycket träning, så blir det när det går för långt mellan gångerna man träffas ;)



Det var en gång en ros

Den 2017-05-23, kl 19:20:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

...tills Totte blev hungrig!? Två dagar fick den stå orörd på köksbordet i alla fall...


#LivetMedEnKatt


Zoo

Den 2017-05-23, kl 09:14:16
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Har börjat följa en ny serie på Netflix som heter Zoo. I denna serie så får vi följa en grupp med människor som ska utreda varför djur över hela världen plötsligt börjat visa upp ett aggressivt beteende och mer än vanligt börjar attackera människor.
 
Välgjord serie som faktiskt är värd att kolla in :)
 

Ljusslingan

Den 2017-05-23, kl 08:29:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag köpte ju en jättesöt ljusslinga på Nille förra året till balkongen. Eller snarare jag köpte två, för att balkongen är rätt så lång. Nu när jag packade upp bägge två så visade det sig att det endast var den ena som fungerade tyvärr. Inga problem tänkte jag, då åker jag till Nille och köper en ny. Dock nu när jag kollar på hemsidan så har de ej denna varianten i år ännu.. Så fasen vad gör jag då? Well, jag ska kolla på liknande på Ullared när vi åker dit, kanske det blir vanliga genomskinliga istället för färgade. Vi får se vad dom har helt enkelt
 
 

Familjen på besök

Den 2017-05-22, kl 07:01:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
På onsdagkväll kommer Mamma, Pelle och William på besök. Vi har bokat övernattningslägenheten till dem, så de kommer att sova nere på gården. Det är rätt så gött att ha tillgång till den faktiskt, då det inte blir så himla lätt att rymmas i våran lilla lägenhet annars.
 
Under deras vistelse så har vi kommit på lite saker man skulle kunna göra; såsom Ullared, Liseberg, Gocart, Airhop (studsmattor), Inprison (fångarna på fortet isch), Botaniska/Slottskogen/trädgårdsföreningen, Göteborgs Skärgård, Majorna loppisen, Hammarkullekarnevalen, grilla på gården, chilla i solen, sitta på en uteservering i solnedgången... Ja ni fattar det finns massa saker man skulle kunna göra, så när dom väl kommer så ska dom få sålla lite i listan, för allt ska vi ju inte göra. Det finns såklart en massa mer saker man också kan göra, såsom utflykter utanför Göteborg. Men då vi kommer vara totalt 6 pers, så ryms vi inte i bilen. Så när vi åker till Ullared, så får Daniel stanna hemma. Inte för att han klagar! Sen så åker  de ju hem igen på söndagkväll och detta ska ju faktiskt vara en semester, så lite lugn och ro ska vi ha också.
 
Har kollat in vädret, och än så länge så ser det ju lovande ut. Men man ska ju inte alltid tro på vad väderapparna säger, då blir man bara besviken i slutändan.
 
 
 

Blommor på balkongen

Den 2017-05-21, kl 19:36:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu när det är så fint väder så passade vi på att börja pynta balkongen med lite nya blommor, så Becca fick följa mig på plantagen och köpa hem lite olika blommor. Igår tvättade jag även alla balkongmöbler, så Totte har fått tillbaka sin favoritstol. Så det blev balkonghäng på eftermiddagen. Mys!
 
 

Cykla

Den 2017-05-19, kl 07:27:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag cyklade jag till jobbet, jag tog vägen genom stan idag för att det är en trevligare väg. Men gosh, kom inte ihåg att det var så jobbigt att cykla. Tog 35 minuter att cykla imorse, är ju cirka 1,1 mil.. Men nu är det dags att göra detta 2ggr i veckan. Dock ser jag inte fram emot hemvägen, sista uppförsbacken är döden.

13 reasons why

Den 2017-05-13, kl 18:46:18
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Netflixserie där man får följa tonåringen Clay Jensen som fått ett paket med 13 kasettband, inspelade av Hanna Baker som tagit livet av sig. På banden får han sedan höra orsakerna som lett fram till detta tragiska beslut.
 
Både jag och Becca fastnade i denna serie, vilket är ett bra betyg! Jag tycker ändå att den hanterar frågan om självmord på ett bra sätt, och värd att se. OBS! Man gråter floder underde sista avsnitten!

Vetenskapsroullette

Den 2017-05-12, kl 11:28:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och syrran en snabbis på Liseberg, på vetenskapsfestivalens evenemang Vetenskapsroulette. Detta innebar att de satte forskare i Göteborgshjulet och man kunde gå in och sätta sig och få en liten "föreläsning" och möjlighet att ställa frågor. 
 
Jag och Becca åkte dit direkt efter jobbet, så vi hann åka med en forskare på GU som arbetade inom Konst och Humaniora. Hon arbetade just nu på projekt till 2021, Göteborgs 400 års jubileum, samt 100 års jubileum för kvinnors rösträtt. Hon skulle bland annat lyfta fram två kvinnor inom konsten som inte fått lika mycket berömmelse som de förtjänat, samt göra intervjuer med kvinnor som levde under de olika feministiska revolutionerna som var här i Göteborg.
 
 

Underligt väder

Den 2017-05-08, kl 07:27:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag har aldrig tidigare haft vinter, vår och sommarjackan hängande framme samtidigt. Men det här vädret är så knepigt! I lördags när vi hade picnic i Slottskogen i 20 grader så invigde jag min nya sommarklänning, och hade med mig skinnjackan för kvällen. Det var galet skönt mitt på dagen och vi låg och solade en bra stund. Dock så var skinnjackan snäppet för kallt när vi var ute på natten och drack vin på uteserveringar. Fick köpa mig en te på La Sombrita när vi satt där och tjötade. 

 

I söndags var vi bjudna på lunch hemma hos Ylva & Jens ute i skogen. Vi grillade hamburgare, lekte med hunden Tesla och tog en promenad till sjön. Denna dagen var det dags för vår/höstjackan då vädret nu blivit lite kallare. 

 

Idag nu på morgonen så åkte vinterjackan & en mössa på, 5 grader ute såg jag på min väderapp att det skulle vara nu på morgonen. Och vid 6 tiden så är jag inte på humör för att stå ute och frysa i väntan på spårvagnen, så jag gjorde definitivt rätt val. Men när jag kollade på mina medresenärer så verkar de bestämt sig för att våren är kommen. De flesta med tunna vårjackor, vissa hade inte ens en jacka på sig, korta byxor så vaderna var helt bara och jag såg en tjej med kjol. Herregud, de måste fryst hyffsat mycket. Jag hörde även flera diskutera med vännerna sina att man skulle tagit vinterjackan nu på morgonen. "HA! Tänkte jag småleendes!"

 

Men det är otroligt taskigt av vädret att vara så fint hela förra veckan och som fredag och lördag som verkligen var sommarvärme! Till denna vecka som ska vara mellan 9-14 grader... Jag vill ha sommar NU

 

Studiebesök

Den 2017-05-05, kl 06:32:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Även via jobbet gör man studiebesök, denna gång åkte vi ett gäng och tittade på datahallen på SU



Betalt bröllopsresan

Den 2017-05-04, kl 10:33:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har vi varit inne på Ticket och betalat av det sista på bröllopsresan, så nu är allt klart inför Santorini! 
Vi kommer att bo på hotellet La Mer i Kamari och det ser riktigt fint och lyxigt ut med jacuzzi på balkongen. Notan slutade på ca 25 000:- för oss tillsammans (med resa, boende och frukostbuffé).
 
Fy vad jag längtar!
 
 

What is an app and how do I make one?

Den 2017-05-03, kl 11:19:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och Becca på Craft Academis kurs "What is an app and how do I make one?" som var en del av gbgtechweek. Evenemanget var gratis och det bjöds på både dricka och pizza utöver själva kursen. 
 
Det är inte så lätt att hålla en kurs där deltagarna själva tar med sig sina egna datorer, för det är inte allt som fungerar på alla datorer. Det var ju bland annat ett par som kom med en gammal laptop med Vista & en tjej som hade en MAC dator med Windows system.. Så när vi väl skulle börja ladda hem program som Atom och börja jobba med redan befintlig kod som skulle laddas hem via kommandotolken så var det många som stötte på problem. Så bara själva grunden tog lång tid att sätta.  När vi väl tagit oss igenom detta så var det dags att börja koda en app. Så vi fick instruktioner om kod som skulle ändras i den redan befintliga koden och sedan ändra i css koden för att snygga till utseendet. Eftersom introduktionen till denna kurs på två timmar tog mycket längre tid än beräknat, så blev det väldigt snabb genomgång av kodandet, vilket innebar att man inte hann förstå allt..
 
Men jag hängde med lite grann i alla fall! Får ta mig tid senare och kolla över informationen igen när jag orkar
 
 

Botaniska Trädgården

Den 2017-05-01, kl 15:15:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Söndag så var det Hanami i Botaniska Trädgården, väldigt mysigt arrangemang som handlar om att hälsa våren välkommen och fira att körsbärsträden slagit ut. Snacka om att de fick en kanonfin dag, en av de första riktiga vårdagarna med strålande sol och lite värme i luften! Vi var ju inte ensamma om att ha hittat dit utan vi fick kriga med flera tusen andra därinne och hitta en liten plats i gräset att ligga och sola på en stund.
 
Det var meningen att vi skulle se en kvinna som skulle hålla en japansk dans, men det var på tok för mycket folk. Så istället gick vi till den japanska teprovningen. När vi väl stått i kö ett tag så ser vi Ylva i backen ovanför, så vi lämnade platsen i kön och gick ikapp henne istället för att tjöta lite. Alltid trevligt att tjöta :)
 
Teprovningen orkade vi aldrig köa klart till, så det blev istället en liten promenad, tittade på blommor och gick förbi kampsportshörnan och sedan åkte vi och köpte sushi.
 
 

Lördagsnöje med Jesper Rönndahl

Den 2017-05-01, kl 14:56:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Vi mötte upp Maria, Christian och Becca på järntorget för att börja eftermiddagen på en uteservering med ett glas vin. Mycket mysigt må jag säga! Därefter begav vi oss till draken för att se Jesper Rönndahls nya show "Senaste nytt". Om ni inte hört talas om denna komiker tidigare så är han i alla fall en vetenskapskomiker som brukar vara med i P3 programmet Institutet, som också är vetenskapsprogram. Showen handlade om alltifrån självkörande bilar, varför vi inte har smör på tub då det mesta annat finns på tub, spännande fågelarter och forskningsresultat. Så i denna showen så får man ju faktiskt lära sig nya saker också, med en liten humortvist då såklart. Han gjorde det bra i dessa 90 minuter utan paus och det var helt lagomt lång show.
 
 
Därefter blev det en promenad till restaurangen Namaste Nepal, där jag bokat bord via The Fork då de körde en deal på 50% på matnotan. Det blev ju rätt så uppenbart när vi kom dit varför maten var billigare.. de hade inga rättigheter pga ägarbyte, så det var rätt så tomt där inne. Men maten var i alla fall väldigt god och påminde mycket om indiskt! Killarna var väl inte riktigt så nöjda över att dricka läsk till maten, men det kompenserades sedan genom att promenera ner till Linné när vi ätit upp. Där hoppade vi in på Istället, som efter väldigt dålig service gjorde att vi istället gick bort till gamla Bitter. Där inne kunde vi sitta i den tysta café delen, äta efterrätt, dricka vin och tjöta i normal ton tills vi blev trötta och begav oss hemåt.
 
Väldigt trevlig kväll var det i alla fall!
Passade på att sno en bild från Christian