Venedig Dag 1 Lördag

Vi började lördagseftermiddagen med att packa färdigt det sista, för att sedan skåla med en frozen mango daiquri och sedan bege oss till flygplatsen.
Som tur var så hade vi flyt med bytet i frankfurt, det var bara att stressa igenom säkerhetskontrollen och in på samma plan för att sedan bege sig mot Venedig.

Väl framme i venedig så tog vi det väldigt lugnt, nästan för lungt. För vi höll på att missa flygbussen in till centrum, helt plötsligt blev det extremt stressigt att ta ut pengar och betala flygbussen och sedan hoppa på eftersom sista precis skulle gå. När vi kommer fram till Venedig centrum och frågar en gubbe från trakten om vägen till hotellet så får vi veta att vi skulle tagit en annan buss och istället hoppat av i Mestre, som ligger på fastlandet precis innan man kör ut till Venedig. Typiskt tänker vi, och försöker leta oss fram till rätta bussen.. överfull, och då snackar vi extremt överfull. Folk pressas ut mot väggarna och det går inte ens att mosa sig in, så taxi blir det istället och 25 euro fattigare blir vi.

Väl på vandrarhemmet (som dock heter Hotel) får vi börja med att släpa upp väskorna till översta våningen och korsa våra fingrar för att det är någorlunda fräscht på rummet.. Som det också är, förutom toaletten. Den enda airconditionen vi har är en liten bordsfläkt och öppna fönster, i 30 graders värme mitt i natten. Men det är ju bara att gilla läget.

Positivt med rummet
* Det är någorlunda rena lakan och handdukar
* Det finns toalett och dusch på rummet
* En bordsfläkt (annars hade jag nog avlidigt av värmeslag)
* TV i taket (en pytteliten dock)

Negativt med rummet
* Duschmunstycket är mongo och det sprutar vatten i hela badrummet, ALLT blir blött inklusive toalettrullar och kläder.
* Avloppet i duschen fungerar inget vidare eftersom det blir översvämmning och vatten rinner ut på golvet utanför, vilket har resulterat i ett hål precis utanför duschen. Vattenskador, japp.
* TVen visar endast italienska kanaler. Har man tur visar de en amerikanskfilm, dock dubbad till italienska



På flygplatsen






Vi sitter på flyget




På vandrarhemmet



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback