Julmarknad i Köpenhamn

Den 2019-10-31, kl 18:54:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca bokade en miniweekend till Köpenhamn i December, så då tar vi bussen en tidig lördagmorgon i december och bussen hem på söndagseftermiddagen. Vi ska strosa på julmarkanader på Tivoli, Nyhavn, Bakken och Christiania. Mysigt värre!
 
 

Kiropraktor

Den 2019-10-30, kl 21:50:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom att min rygg har totalbarkat ihop sedan en tid tillbaka och fysioterapeuten inte hjälpt tillräckligt så har jag nu gått till en kiropraktor. Valde ett ställe som hette Ryggakuten där det fanns tid direkt och var någon som arbetat i väldigt många år med det. Mitt förra kiropraktorbesök var ju inte alls det jag förväntade mig, men detta var absolut det! Jag förklarade lite att det krampar i ryggen när jag sover och att det känns som att det hakat upp sig bakom skulderbladet. Han tittade lite snabbt på min rygg och kände lite och kunde direkt peka ut vart mina värsta områden var. Sedan började han med att knäcka ut nacken på två ställen, som jag känt av under en längre tid och det hjälpte direkt. Sedan knäckte han i ryggen. Han bokade upp en ny tid på fredag för uppföljning då ryggen tydligen behöver knäckas till igen för att bli bra, vilket jag också kunde känna tidigare. Men redan idag känns det bättre i alla fall, så jag hoppas att han lyckas knäcka ut det sista på fredag!
 
Och sen har jag ju mina övningar för ryggen som jag fått av både kiropraktor och fysioterapeuten, så gör jag bara dom så ska ryggen inte bli lika dålig igen. Så hoppas hoppas!
 

Halloween på Liseberg

Den 2019-10-30, kl 21:44:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och syrran tog oss till Liseberg igår efter jobbet, för självklart så måste man ju in där och kolla runt lite. Områdena var väldigt lika hur det såg ut förra året vi var där, och det var GALET mycket folk.
Vi hade ju tänkt gå in på det nya spökhuset "skogen", men när det väl öppnade så var det 2h kö. Vem tusan står i kö utomhus i den här kylan, i två timmar?! Inte vi, så det blev en promenad genom parken och sen åkte vi hem igen.
 
Men det är ju alltid så när det kommer nya attraktioner, så nästa år kanske man kan gå skogen...
 

När klockan ställer om

Den 2019-10-27, kl 20:14:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorse steg vi upp, åt frukost, tittade lite på vetenskapens värld, duschade och gjorde oss i ordning. När vi sedan skulle gå ut genom dörren så frågade jag Daniel lite snabbt vad klockan var, "tjugo över nio". Hur tusan kunde klockan gått så jäkla långsamt på morgonen? Vi förstod dock när vi kom ut till bilen och såg att klockan var annorlunda där...
 
Men aja, vi var ju redan klara så det var bara sätta sig i bilen och åka. Tänkte ta en sväng förbi Ikea och köpa nya sängbord, men det visade sig att dom inte öppnade förrän 10, så vi fick cirkulera lite i bostadsområdena runt Kållered innan vi kunde gå dit. När vi väl handlat detta så var det dags att ta sig till Frölunda Torg för då skulle Daniel handla parfym och självklart öppnade dom 11, så trots att vi gick in och handlade mat på Hemköp, så fick vi snällt sätta oss på ett café och ta något att äta i väntan på att klockan skulle gå..
 
I övrigt idag så har det inhandlats lite mer till halloweenfesten som är nästa helg, nya julgardiner och så har jag monterat ihop mitt nya sängbord
 
Hemnes från Ikea
 

Dans

Den 2019-10-25, kl 15:54:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Streetjazzen på torsdagarns känns bättre nu när vi har en vettig koreografi att träna på. Så nu känner vi oss inte som de dåliga nybörjarna längre utan börjar faktiskt bli rätt så duktiga med lite groove.

Dock så blev min ischiasnerv galen efter dansen och krampade hela natten, men lyckades lungna ner den genom att sova med benen på två stora kuddar. 

Nu har jag också testat att köra Dexxin schampoo och Decubal dry scalp mot psoriasisen, och det känns som att det hjälper. Decubalen har mentol i sig så det känns som att huvudet börjar andas bara, men rätt så uppfriskande i alla fall!

Danselidans


Hårbotten

Den 2019-10-21, kl 13:42:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har ny medicin för hårbotten, så nu ska jag schamponera med Dexxin och sedan Decubal dry scalp. Ska sedan smörja in psoriasisfläckarna med hydrokortison varje kväll i två veckor.. Och en gång i veckan ska jag göra avfjällning = smörja in hårbotten med vaselin, packa in håret i en handduk och in i en plastpåse och sova med det...
Frågan är hur jag ska lyckas få ur vaselinet sen (apotekaren ställde samma fråga när jag pratade med henne)! Vi får väl se, ska prova detta på fredag tänkte jag

Köpt en ny matta. Totte loves it


Hämta grejor

Den 2019-10-21, kl 13:38:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår åkte vi förbi Maria o Christian för att hämta halloweenlådan för detta år blir det Halloweenfest hos Becca. Vi passade också på att hämta bröllopsgrejer som ska säljas på loppis. Slutade med att hela bilen var full av grejer!

Som tur är så har ju Becca ett förråd att förvara allt i, dock fick vi börja rensa och sortera där innan vi tryckte in kartongerna. Men det behövde rensas, vi har ju bara kastat in saker på hög. Så nu är det sorterat i olika högar med julsakerna för sig och närmast dörren. För snart är det dags att julpynta!

Tandställningsuppdatering

Den 2019-10-11, kl 11:16:38
Filed in Tandställning, Våran vardag | Kommentarer: 0
I Onsdags satte jag i steg 5 av tandställningen (varje steg är 2 veckor). så ont som det gjorde då samt hela natten har det inte gjort tidigare! Jäklar, jag var nära på att gråta och fick ta några Alvedon för att kunna jobba igår. Men redan idag känns det bättre, så tänderna anpassar sig rätt så snabbt ändå. 

Becca nämnde även att min ansiktsform ser ut att förändras, och ja, tandställningen ska ju bredda ut käken lite så det är kanske inte så konstigt. Men inget jag ser själv i alla fall

Slut på energi

Den 2019-10-10, kl 22:11:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det känns som att all min energi bara tagit slut. Kanske är det mörkret som smyger på som suger ut all den energi man hade kvar efter sommaren.. så nu är det riktigt skönt att det är fredag igen imorgon. 

Helgen har vi inte alls mycket planerat, förutom då att vinterbona balkongen och titta på nya sängbord. Helgerna överlag denna månad är ju inte alls uppbokade, men kanske blir det Halloween på Liseberg nästa helg, vi får se.

I veckan var jag också hemma hos Becca en sväng, vi såg gryningspyromanen på svtplay, både jag och Becca var rätt så upprörda när vi sett klart dokumentärserien. Den är dock värd att se, men man blir arg och rädd för denna människa.. Kan man inte spärra in han på livstid?

Peach försöker få lite uppmärksamhet


Jag erkänner

Den 2019-10-06, kl 20:15:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
.. i helgen när vi varit runt och shoppat lite så upptäckte vi ju att butikerna redan börjat med julgrejer. Lite tidigt kan man tycka, men alltså jag kunde ju inte låta bli. Så det blev tre olika typer av renar denna gång! Sen är ju frågan vart jag ska ställa dom när julpyntet väl kommer fram, jag kommer nog få göra lite plats för dom..
 
Men det är någonting med den här kalla luften ute som gör att man redan börjar få julkänslor!
 

Halv åtta hos Maria och Christian

Den 2019-10-06, kl 20:05:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår vart det 3-rättersmiddag hos Maria och Christian, och som vanligt var det quiz, en massa tjöt och riktigt god mat. Det bjöds på förrätt från mellanöstern, kycklingpesto gryta som varmrätt och kokoskladdkaka till efterrätt. Man kan lungt säga att vi blev mätta så att det räckte hela natten!
 
Det är alltid lika trevligt med dessa tillställningar, för då blir det verkligen av att man träffas och äter gott & hänger allihop. Vi tog också fram spelet "politiskt inkorrekt" efter tolvslaget, det var riktigt roligt (typ en svensk version på Cards against humanity). Vi satt och skrattade till sent på natten innan det var dags att åka hem och lägga sig. Men det vart en riktigt lyckad kväll i alla fall
 
Upptäckte till min förtjusning att de redan har en tomte framme. Visade sig dock att det är en av tomtarna som glömts framme sedan förra året... sånt som händer när man har galet mycket tomtar
 

Mat på planka

Den 2019-10-06, kl 19:57:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår åkte jag och Becca ut en sväng. Först förbi en loppis på travbanan, som verkligen inte var något att ha, och sedan till några second hand på Hisingen. Blev sen så hungrig att vi hoppade in på första restaurangen vi såg, Lilla Istanbul. På denna turkiska restaurang så valde jag en kycklinggryta och Becca tog också vad hon trodde var en gryta, för det stod på samma sida. Men när han sen ställde frågan om hon ville ha den på tallrik eller planka så blev vi rätt så ställda. Hon valde plankan...
Man kan lungt säga att det inte var en gryta, det var en turkisk pizza, på en planka rakt över bordet.
Det är ju alltid roligt att testa någonting nytt, så vi var nöjda ändå!
 
 

Stockholmsresan

Den 2019-10-01, kl 20:59:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag satte mig på tåget söndag mitt på dagen och hittade hyfsat enkelt bort till Mall of Scandinavia och hotellet jag skulle bo i. Passade på att gå vilse i shoppingcenter, men hittade inget att shoppa tyvärr. Käkade en tråkig pokebowl innan jag gick och la mig på hotellrummet.

Måndag tog jag mig till Microsofthuset för eventet och körde ett pass om Azure på förmiddagen. Sen var det egentligen fullbokat på eftermiddagen, men jag hängde kvar och fick hoppa in då några inte dykt upp. Så då gick jag på Dynamics och Modern Workplace. Var en väldigt intressant dag och den skulle avslutas med fest, men då var jag redan så trött av all information och människor att jag begav mig tillbaka till hotellet igen och köpte Max påväg. Tog mig sen ner till gymmet för att göra lite Yogaövningar och träning, men en kille som stönade som ett djur när han lyfte vikter fick mig att ledsna så jag fick istället lägga mig på rummet... varför måste vissa killar låta så förvanskat mycket på gymmet, fruktansvärt irriterande!

Idag steg jag upp tidigt och tog en promenad till kontoret i Stockholm, skulle köra en arbetsbil till Göteborg och jag hade planerat att hinna till mötet klockan 4. Detta gick inge vidare då jag skulle hjälpa en kollega med att installera hans dator först. Tog lång tid innan vi kom igång med installationen, och sen var den så otroligt sen, så jag åkte väl inte förrän strax innan 12. Så trots gasen i botten och en rekordkort matpaus med tandborstning så fick jag köra mötet i bilen. Hann i alla fall till kontoret till klockan 17 då jag skulle ta över växeltelefonen.. så det var en stressig dag idag och jag är helt slut!

Men riktigt roligt att få möjlighet att åka iväg på event i alla fall!

Min jäkla rygg

Den 2019-10-01, kl 05:05:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ligger vaken ett par timmar varje natt nu då jag får så himla ont mellan skulderbladen och har svårt att hitta ett bra sätt att ligga på. Fysioterapeuten har gett mig en övning för att stärka nacken då han misstänker att smärtan beror på mitt stillasittande kontorsjobb. Än så länge har inte övningen gett resultat.

Låt mig sova!