Kalas

Den 2022-09-25, kl 00:16:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, då har vi varit på ett barnkalas där vi inte kände någon, men Matteo kände ju till två barn. Inte lekte han direkt så mycket med just dom två barnen men han lekte järnet där inne ändå. Dom bjöd på smörgåstårta, piroger, bröd och en persisk kallrätt med potatis och kyckling. Sen blev det en väldigt god persikopaj och sen tårta. Det var även fiskdamm och popcorn till ungarna, så inte gick vi därifrån hungriga inte. Pratade lite med andra föräldrar mellan varven och jagade Matteo resten av tiden. Det var babyshark tema, så det kom även in en haj och lekte och dansade, lillen blev både väldigt nyfiken och lite småskrajsen. 

Ändå rätt så gött att boka kalas så, tänker när han är lite äldre och fyller typ 5, då kanske vi gör något liknande, hyr ett litet lekland där det ingår en massa saker så man slipper ha kalaset hemma.



Lördag

Den 2022-09-24, kl 14:01:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det helg igen, vi ska på kalas för ett barn på dagis. Vi hade tydligen fått inbjudan i vårt fack för längesen. Men hade inte riktigt tittat på kuvertet ordentligt, vi förutsatte att det var en av Matteos teckningar som fröknarna skickat hem. Så när den ramlade ur en påse I bilen så har vi inte orkat plocka upp den. Men Daniel fick en påminnelse av mamman i veckan så då fick vi öppnat kuvertet och har därför idag varit på Frölunda Torg och köpt present. Vi har även haft  utbrott på golvet ett flertal gånger eftersom vi har velat gå åt fel håll eller inte orkat åka rulltrappor upp och ner flertal gånger. Ja, det finns ju en anledning till att jag inte brukar ta med den lilla längre när vi ska shoppa. Så tillslut fick vi känna oss nöjda när vi lyckades få med oss lillen ut från Lekia genom att muta honom och köpa 3 små bilar till honom. Men istället kom det ju utbrott utanför, för då skulle dom ju lekas med på golvet. Vilket inte vi var så förtjusta i. Men vi tog oss hem igen tillslut.
Nu är det istället dags att snart bege sig till kalaset, som är på leklandet på Frölunda Torg. 

Såg denna för ett tag sen, sjukt sann.


Dansa dansa

Den 2022-09-22, kl 22:21:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag gick på ett danspartner på nordic wellness idag, provade Shabam och det var lika tråkigt som förra gången jag provade det. Danserna var tråkiga och enformiga, inte heller var det riktigt koreograferade till musiken heller. Och sen så har jag tappat all typ av taktkänsla och rörlighet. Försvann det med åldern eller när man tryckte ut en unge?, Inte vet jag. Men borta är den då. Så den typen av danspartner blir det aldrig igen i alla fall. Ska passa på att skrolla igenom listan på pass och se om jag kan testa något annat nästa vecka.

Hålla tummar och tår

Den 2022-09-22, kl 22:15:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
At lillen inte drar hem svinkoppor eller höstblåsor som tydligen cirkulerar på föris. Snälla låt oss slippa!




Utbrott nr 3596

Den 2022-09-20, kl 21:40:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Just nu är vi i perioden "nej" och "inte". Konstanta konflikter om kläder som ska på, blöjor som ska bytas och tänder som ska borstas. Utbrott över saker som att man bara får äta en bit sockerkaka, att man inte får kasta ner saker i toaletten, att man måste torka sig efter att man har duschat, att man inte får ta fram cykeln varje gång förrådet öppnas eller att byxan har glidit ner över foten. Ja, man kan ju få utbrott över det mesta, som tex när vi tänkte ta fram Teo cykeln och frågar om han vill cykla, får svaret "inte cykel" och vi stänger förrådet och ja, han ville visst cykla. Det är ju inte så lätt när man är liten och inte riktigt vet vad man vill 


Skördemarknad

Den 2022-09-18, kl 18:09:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tog oss en sväng igår till två skördemarknader, där jag hade som mål att hitta något spännande att ta hem och morötter. Det sistnämnda fanns det tyvärr inget alls av. Men vi hittade blåbärsmarmelad med vanilj och vitchoklad på Torpakolonien. Så det fick i alla fall följa med hem. På Gunnebo så köpte jag ett gäng gula cocktailtomater, fick en chock när jag skulle betala. 100kr, hade bara 80 i kontanter. Så dom plockade bort lite tomater och så får vi äta dom med vördnad.

Vi tog sen en sväng runt trädgårdarna och tittade, vädret var strålande och det var riktigt varmt ute! Matteo fick rasta benen lite och sprang och sprang åt olika håll, så stackars Erik fick springa efter och fånga in honom. En av gångerna så sprang han mot fontänen och skrek "simma". Jag var måttligt road över detta.








Biodag

Den 2022-09-18, kl 11:38:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var det ju biodagen, så halva priset på biofilmer. Så vi tänkte väl att det hade passat bra att testa bio för första gången nu då. Så bokade en Alfons Åberg film på 35 minuter. Vi köpte baconchips och hade med oss vindruvor och var nästan ensamma i salongen och det gick super. Han satt helt klistrad och tittade på alla 3 Alfonsfilmerna, så detta får vi ju göra om!



Köpte en ny jacka

Den 2022-09-17, kl 20:08:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Becca begav oss till nordstan efter jobbet tidigare I veckan. Hon var ute efter ett par skor och jag efter en jacka. Jag är så oerhört less på min höstjacka med trasiga fickor, så det var dags. Men de flesta butikerna hade så otroligt dåligt med höstjackor att jag nästan börjat ge upp hoppet. Tills vi gick till Cassels. Där fanns en massa fina jackor, tyvärr i väldigt stora storlekar. Men jag hittade mig tillslut en only jacka, lite tjockare än en höstjacka egentligen. Men det fick gå ändå. Vi lyckades även hitta varsitt par skor till Becca o Matteo. Så det var ju super. Man kan säga att Matteo är inne i en period där han förbrukar skor i hög fart. För när han cyklar eller åker bobbycar så använder han tårna som broms. Alltså sätter tårna I marken och håller ner fötterna Tills han stannar. Men, skor är väl till för att användas tänker jag. 


Eftermiddag på Liseberg

Den 2022-09-11, kl 17:19:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Matteo och Charlie tog oss till Liseberg idag och spenderade upp de sista åkkupongerna. Det var bara synd att det var rätt så långa köer. Men väldigt mysigt och varmt var det. Det roligaste var dock att titta på dom stora berg och dalbanorna, vi fick stanna och titta på dom när de åkte förbi hela tiden, och olika vinklar skulle det vara också


Lillkillen fortsatt kass i magen

Den 2022-09-11, kl 12:48:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Stackars liten som inte lyckas få bukt med sin mage. Så idag har vi kört på blåbär, pannkaka, banan och blåbärssoppa. Middag blir kokt potatis och torsk. Så snällt som möjligt  och så håller vi tummarna för att det rättar till sig snart helt enkelt. 

Under morgonens utesession så skulle han prompt låna mammajackan. Såg väldigt roligt ut



Miriam Bryant på Liseberg

Den 2022-09-11, kl 12:44:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag kan väl erkänna att jag inte alls var taggad att åka till Liseberg igår. Vi hade varit ute en sväng i Majorna på en promenad, käkat pizza och satt oss i soffan. Konsertern började inte förrän åtta, och jag var fortfarande kall efter promenaden. Men tillslut orkade jag mig upp ur soffan och mötte upp Becca på korsvägen. Självklart var det ju värt att ta sig iväg, hon är ju helt grym Miriam. Även om jag hade önskat fler äldre låtar. Men hon har en otrolig scennärvaro och går all-in.
Framför oss hade vi även en äldre dam som skakade loss och diggade ordentligt. När det kom lugnare låtar så plockade hon fram såpbubblor och blåste ut över publiken, Me like!


Röstat

Den 2022-09-10, kl 13:04:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Självklart har jag varit och röstat i valet i år. Vill man påverka så får man ju faktiskt ta och rösta. Sen är det oerhört svårt då de flesta partier har många bra förslag att komma med, men utgår jag från valkompassernas förslag och mig själv så är jag ju ändå väldigt röd. Där handlar det väldigt mycket om grundvärderingarna om allas lika värde, att jag vill leva i ett inkluderande samhälle och ge alla chansen och möjligheten till ett värdigt liv. Jag tycker också att det är viktigt att vi alla får hjälpas åt, vi ska hjälpa de som är svagare, de som behöver vårat stöd och de som har sämre förutsättningar i livet. Hjälps vi åt så får vi ett mycket humanare samhällsklimat som alla kan dra nytta av.

Sen är ju fortfarande klimatfrågan otroligt viktig för mig. Och jag kan inte förstå att vi inte gör mer för klimatet. Det finns så mycket forskning som visar på att det snart är försent att göra något. Så hur kan det fortfarande finnas människor och politiker som inte tycker att vi borde göra något åt det. Klimatfrågan bör ju vara en av de största frågorna idag. Vad kan VI göra för att hjälpa till att stoppa klimathotet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något som det nu kallas..

Jaja, vi får väl se vad som händer på söndag helt enkelt.  


Lite dålig I magen

Den 2022-09-08, kl 21:29:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lillen är bara dålig I magen, men det verkar än så länge inte så farligt, peppar peppar.
Så idag tog vi en promenad ner till Joy Second Hand så fick lillen välja en leksak. Det blev en gräsklippare. Jag köpte ju en gräsklippare på second hand för några veckor sedan, glömde den ute på gården och ett par dagar senare var den borta. Så nu ska vi se till att plocka in denna när vi inte använder den.

Vi har även tagit motorcykeln ner till Ica för att handla, men när vi kom fram till butiken och jag meddelade att vi skulle in och handla så tappade han det fullständigt. Kastade sig ner på marken och skrek, så nej. Det blev ingen handling. Men mycket utelek idag i alla fall.


Sjuk

Den 2022-09-08, kl 06:15:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi som tycker vi vabbat ovanligt lite nu det senaste, fick ett sms från förskolan igår. Matteo är dålig I magen, kom och hämta. Så yes, nu är det vabb igen. Dock är han jättepigg och vi passade på att leka på innergården tills Daniel kom hem


Bokat resa

Den 2022-09-07, kl 16:56:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Födelsedagspresenten mellan mig o Becca var i år planerad till en weekend i Stockholm och gå på julmarknader. Men istället blir det en weekend i Budapest i december, vilket var mycket billigare! Vi har bokat flyg fredagsmorgon och hem söndagskväll för 460kr per person, vilket till och med är billigare än tågresan till Stockholm. Har även bokat hotell mitt i centrum för 2400kr för båda, den har fått väldigt bra betyg och ser väldigt fräscht ut på bilderna. Sen är det gratis avbokning till dagen innan, så hittar vi något bättre så kan vi enkelt byta innan avresa. Vi tänkte även passa på att besöka något billigt spa när vi är där. Mysigt blir det. Nu ska jag bara googla lite julmarknader som vi kan besöka


Helgen

Den 2022-09-04, kl 20:19:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördag så mötte vi upp folk i stan, tittade på Bollywood och skulle äta lite. Vi gick in på Street food market men det var så trångt att vi fick lite panik. Så det slutade med Golden Days, vilket inte heller är så lätt med en sprallig 2 åring. Dom var oerhört sega med att servera maten, så jag fick rasta lillen runt restaurangen under tiden.
Sen bar det av på Klas 40års fest, god mat och lillen och vi hade det superkul. Teo Däckade redan 19.30 i deras säng. Så vi fick lite vuxentid med lekar och tårta.

Söndag så var Daniel krasslig, så jag o Matteo fick ta oss ut på egna äventyr. Så på morgonen åkte vi till nordic wellness och dansade. Visade sig att det bara var vi och ett barn till som anmält sig, dom dök inte upp.. Så vi fick dansa själva med två lärare. Han var superblyg i början men efter en hinderbana kom han igång och sprang. Sen sprang han bara runt resten av lektionen. Så efter lektionen så tog vi oss ner till Slottskogen och sprang minivarvet, 5 varv tills jag inte orkade mer. Passade också på att prova hoppa hoppborg. Så både jag o Matteo är motionerade idag.
Eftermiddagen spenderades ute med Timea och Zoe. Jag tog med cykeln så kunde han cykla med Zoe, dock var hon alldeles för snabb. Men mysigt var det!