Roadtrip

Den 2018-06-27, kl 22:32:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var vi ute på vägarna och vi har hunnit mycket dessa dagarna kan jag berätta! Vi har redan vart i Wurzburg och promenerat upp till slottet, turistat i både Bamberg och Rothenburg (där vi FYI besökte både terrormuseum och julmuseum). Vi har bott bredvid och besökt ett disneyslott i Hohenschwangau och åkt över gränsen till Österrike. Här i Österrike har vi promenerat genom Innsbrucks centrum och handlat på Primark. Vi har även besökt koncentrationslägret Mauthausen, åkt ett litet sightseeingtåg genom Linz och febrilt letat efter cocktailbarer. Vi har blivit otroligt less på Tysk/österrikisk mat som verkar bestå av schnitzel, gulash och pommes Och vi har varit rätt så trötta på vädret, som är så otroligt opålitligt att inte ens väderapparna kan spå vädret samma dag.
 
Men vi har det i alla fall riktigt bra såhär 6 dagar in i roadtripen, och vi har inte blivit less på att köra bil än!

Snart åker vi då!

Den 2018-06-20, kl 21:33:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, nu packar man det sista och imorgon tar vi Kielfärjan över till Tyskland! Först ska man ju jobba hela dagen, så det blir en tidig kväll på färjan, men inte mig emot. Vi tjejer är riktigt mesiga när det gäller sena kvällar nuförtiden. Men det är ju gött att vi är lika mesiga i alla fall, så ingen som blir arg om man bara vill sova.
 
Det var ju lite problematiskt att packa för två veckor i varsin bag. Men tillslut kom vi ju fram till att vi faktiskt har tvättmaskinen halvvägs igenom resan, så egentligen behöver man bara packa för en vecka. Så då gick det lite lättare :)

Helg igen

Den 2018-06-17, kl 18:59:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det känns som att veckorna passerar förbi snabbt nu, och nu närmar sig resan. Så i helgen har det börjat packats, samt shoppat lite kläder till Daniel. Vi passade på att åka till Frölunda Torg en kväll under veckan, men hittade ingenting så det blev Nordstan imorse. Är man tillräckligt tidig så har man nästan butikerna för sig själv.
 
Annars så var det sommarfest på jobbet i fredags, där det hela började med en liten tävling där man skulle kasta vattenballonger mellan varandra. Jag blev dyblöt och kall. Sedan var det mat, alkohol och andra tävlingar. Trevlig kväll som anordnades för att vi skulle lära känna företaget som flyttat in i våra lokaler.
 
Lördagen började aktivt med en promenad i Änggården med Daniel och sedan cyklade jag bredvid Becca som åkte rullskridskor. Därefter skulle vi spela minigolf med Anna och Mikael, men detta blev inte långvarigt då det började regna, trots att SMHI sagt att det inte skulle det. Så då blev det middag på Tapaso och en drink på Doktor Glas.
 
Idag har jag vart hemma hos syrran och hjälpt henne att packa, och sen har vi bara legat i soffan och spelat "Alica in Wonderland" och lyssnat på regnet och åskan utanför. Becca tänkte bjuda på lite chokladfromage, men misslyckades då hon tog för mycket mjölk. Så istället mixade hon ihop den med en banan och så blev det en typ milkshake istället.
 
Karta över Änggårdsbergen
 

Myskväll med bästis och bäbis

Den 2018-06-12, kl 20:14:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mötte upp Timea och Zoe i trädgårdsföreningen där vi fikade lite och lekte med Zoe. Sedan fick Timea duscha lite med Zoe i fontänen och så tittade vi på medan hon jagade flaskor på marken (alltså Zoe och inte Timea). Det behövs inte några dyra flashiga leksaker för att roa denna dam inte!
 
 
Vi tog sedan en promenad genom stan och diskuterade livet, jobb och framtiden. En riktigt mysig eftermiddag med mina fina brudar :)
 
Här ska det krypas genom Skea tunnel, man får icket glömma flaskorna
 

Vito

Den 2018-06-10, kl 11:13:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
En liten valp som gick på speed och grymtade som en gris. Extremt charmig liten karl!
 

En helt vanlig lördag

Den 2018-06-10, kl 10:48:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår så var jag o Becca en sväng på secondhand och därefter hämtade vi upp Daniel för att ta en sväng med bilen. Vi kallar det att "träna inför roadtripen". Så vi drog en sväng bort till Särö Västerskog, som är en otroligt mysig liten skog.
 
Vi såg en karl i kostym som stod ute på en äng, helt stilla. Vi funderade länge på vad han gjorde där, det såg så oerhört knepigt ut. Visade sig tillslut att han väntade på sin brud då vi mötte dem senare när de gjorde sin bröllopsfotografering.
 
I Särö Västerskog så finns det en liten sandstrand, väldigt långgrunt var det. Becca ville bada, men det blåste från havet så när vi väl gick i och doppade fötterna så ångrade hon sig. För de första tre stegen var väldigt varma och sedan slog det om till iskallt. Så istället för att bada så tog vi bilen vidare för att hitta någonstanns att äta. Det blev golfklubben precis i närheten, där maten var helt okej men inget jag skulle åka tillbaka till.
 
 
Sen skulle det gosas med valp. Så vi åkte hem till Maria och Christian och fick träffa deras lilla valp Vito. Han var så pluttig och helt vild, så nästa gång blir det ett bättre objektiv som passar till rörelse! Fler bilder kommer :)
 
Kvällen avslutades hemma på balkongen med lite packplanering inför roadtripen samt Alfapet. Totte förstörde dock spelet lite när han ville ha uppmärksamhet. Syns det kanske att han inte fick lika mycket uppmärksamhet som han ville?
 

Senaste fynden

Den 2018-06-10, kl 10:31:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fyndat lite på secondhand nu det senaste. Egentligen behöver jag ju inte mer kläder, men ska jag väl shoppa så känns det i alla fall bättre att mina shoppingpengar går till välgörenhet istället för de stora multimiljonerkedjorna. Sen är det lite beroendeframkallande att shoppa secondhand, ni vet, den känslan som uppstår när man tillslut hittar exakt det man letat efter liksom..
 
 

Likadana klänningar

Den 2018-06-08, kl 08:49:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
När vi var inne och kollade lite secondhand på Emmaus senast så hittade vi dessa klänningar. Samma klänning, men olika färger. Becca tycker inte att vi kan ha dom samtidigt, men det tycker inte jag är några problem, för så uppenbart är det faktiskt inte att det är samma.  Är dom inte söta?
 
 

Sommarpromenad

Den 2018-06-08, kl 08:46:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom att Becca var en lat jävel igår och bara ville ligga hemma istället för gymma så valde Daniel att offra sig. Jag var riktigt sugen på att träna. Så efter jobbet så möttes vi upp i Änggården och tog en mysig promenad tillsammans. Det var faktiskt riktigt länge sedan sist vi promenerade där uppe, tänk när vi båda jobbade på Assist = granne med Änggården och kunde ta dessa promenader dagligen. Det var magiskt!
 
Hade ju varit bra om man kunde promenera någongång i veckan faktiskt. När man har ett så stillasittande jobb så behöver man ju verkligen röra på sig efter jobbet.

Nationaldagen

Den 2018-06-07, kl 08:23:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det Sveriges nationaldag, tidigare så var ju detta inget man firade men nu så har det ju faktiskt kommit igång lite. Så efter jag o Daniel tvättat bilen och jag och Becca varit ute på en liten shoppingrunda så tog vi oss gemensamt ner till slottskogen för att lyssna på Göteborg Symfoniorkester. Det var vi och resten av Göteborg.
Strålande sol, lite kakor och musik i bakgrunden passade till en liten picnic.
 
Vi käkade lite på Villa Belparc och sen begav vi oss hemåt för lite övningskörning. Becca kör ju nämligen bara postenblar nuförtiden, vilket innebär att hon sitter på fel sida av bilen. Så hon behövde lite övning i våran bil, om hon senare kommer att köra lite med den utomlands. Men det gick bra i alla fall, och tänka sig. Hon kom ihåg hur man kör en vanlig bil!
 
Vi avslutade dagen med att lägga fransar, plantera om en tomatplanta och äta jordgubbar och glass på balkongen.
 
När man står och sjunger nationalsången tillsammans med tusentals andra
 

Besök i Göteborg igen

Den 2018-06-04, kl 08:28:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
För att fortsätta på familjetemat från förra helgen så var det Pappa & Evas tur denna helg. Uthyrningslägenheten var upptagen hela helgen, vilket inte var så konstigt med tanke på att Summerburst var nu.. så dom fick istället låna Tottes rum, kontoret och sova på en uppblåsbar madrass.
 
Fredagkvällen åkte vi och hämtade dom strax innan åtta, så det blev bara lite mackor och tjöt på balkongen innan det var dags att gå och lägga oss för kvällen. Medan lördagen spenderades på att planera och handla inför lite mixed grill vi tänkt att äta till middag och en sväng in till stan och trädgårdsföreningen. Det var inte alls lika rofyllt som det brukar vara där på dagarna, Port de Solei hade nämligen en av sina "dagsfester" så det pumpade på rätt så bra med bas över hela parken. Men det blev en fika i alla fall och lite stros och dricka uppe på Avenyn innan vi åkte hem för grillningen.
 
När vi sedan skulle planera söndagens äventyr så såg vi på vädret att det skulle komma ytterligare en tropisk dag, så det blev faktiskt att vi åkte ut till Ringön och hyrde en Blueboat igen! Denna gång började vi med att åka genom Göteborgs kanaler, dom som hade hyrt trampbåt i kanalen tittade avundsjukt på oss kan jag säga! Sedan avslutade vi rundan med att ta en sväng upp till Säveån, Daniel hittade den omtalade sköldpaddan också. Tyvärr hann vi inte få någon bra bild på den för den dök ner såfort båten närmade sig!
 
Vi avslutade dagen med min favoritmat, Indiskt, innan vi körde upp Pappa och Eva till Landvetter, där de tog flyget vidare till Budapest.