Souvenirer

Den 2024-04-29, kl 14:27:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När jag reser utomlands så brukar jag göra två saker, dels att prova äta någonting som är typiskt för landet jag befinner mig i, och sen köpa hem en kylskåpsmagnet.  



Feberkramp

Den 2024-04-29, kl 09:09:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår på morgonen fick lillen feberkramper, så det var bara att plocka av pyjamasen, kyla med kalla handdukar och ge honom febernedsättande. Han var klart påverkad hela dagen och låg mest och sov. Jag köpte hem lite jordgubbskräm för att få honom att äta någonting och sen kunde vi komma ut lite i det fina 18 graders sommarvädret. Så en liten promenad med bilen blev det, innan han berättade att han ville hem och vila i soffan igen. Han var liten och kelig hela dagen, så man får ju passa på att gosa lite när tillfälle ges.

Idag mår han mycket bättre och är strax under feber, så just nu ligger vi o tittar lite på tv i sängen. Vi ska sen en sväng på Frölunda Torg och köpa en ljusslinga till balkongen. 

Balkongfix

Den 2024-04-28, kl 18:23:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår kväll tvättade vi väggen på balkongen med skruvdragare och en tvättborste. Vi sprayade med ättiksprit och vatten och gnuggade med såpavatten, allt för att få bort allt mögel och skit som fastnat där.  Vi har ju faktiskt inte gjort något med väggen sen vi satte upp den för ett par år sen. Så det var väl dags. Träet hade ju solblekts massor, så vi köpte en brun träolja från rusta och visst blev det skillnad! Har också passat på att dammsuga av alla dynor och plocka fram duken till bordet  Nu är det bara lite blommor som saknas, så det får man väl inhandla snart tänker jag





Färgglad

Den 2024-04-27, kl 14:23:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom värmen äntligen närmar sig så passade jag på att vara lite färgglad på jobbet igår. Vem blir inte glad av lite färg?


Kalla veckan

Den 2024-04-26, kl 07:05:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har varit en fortsatt kall vecka och dagarna passerar långsamt. Tidigare i veckan så var det meningen att Matteo skulle till oropedteknik som ligger 5 minuter från mitt jobb, så han fick följa med mig till jobbet på förmiddagen. Men då ringde dom typ 9.30 och meddelade att läkaren var sjuk, så det blev ombokat till nästa måndag istället. Så han hade följt med helt i onödan, så det var bara att cykla tillbaka med honom till förskolan och sen tillbaka till jobbet igen. Lite lönesamtal och en middag ute med tjejerna fanns också på den dagens schema

På jobbet är det mycket att göra, och mer kommer det bli när min kollega slutar. Han ska ersättas efter sommaren, men vi som är kvar får hjälpas åt och ta hans kunder sålänge. 

Vissa kläder hänger bara i garderoben, som mina blommiga byxor i satin som jag hittade på second hand för ett par månader sen. Bara eftersom jag inte hittar någonting som passar till. Så tillslut köpte jag ett blått linne på ullared och tog den enda svarta överdelen jag hade, kavajen. Blev inte hel fel tillsammans, men inte heller en klockren kombi. Så den får jag nog fila på lite till.



En kall helg

Den 2024-04-22, kl 16:10:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Galet att vintern kom tillbaka igen. I lördags så träffades barnvagnsgänget igen eftersom att Elin var på besök från Umeå. Så ungarna lekte och hade superkul, vi också  Tills det började snöa. Det snöade ioförsig bara i 10 minuter, men kylan bet i kinderna och vinterkläderna hade vi stuvat undan. Så lekstunden blev lite kortare än beräknat. 

Vi tog sen en sväng till Kungsmässan för att få lite variation, Daniel skulle titta på skor. Det visade sig att Kungsmässan inte hade så många skobutiker, så på söndagen så fick vi ändå ta en promenad till Frölunda Torg en sväng. Sen mötte vi upp Becca och Erik i Botaniska, och nu kom faktiskt lite värme igen och man kunde ta av jackan en stund.




Mallorca

Den 2024-04-17, kl 16:25:06
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ett tidigt morgonflyg och Daniel parkerade bilen på Landvetter medan jag o Matteo lämnade in väskan och barnvagnen, sen blev det en oväntad kö i säkerhetskontrollen som tog längre tid än väntat. Så det slutade med att vi fick halvspringa till gaten då dom redan hade påbörjat boardingen. Väl framme så hade jag bokat en flygtaxi via booking eftersom det vi fick det på köpet när vi bokade hotellet. Mycket smidigt och enkelt! Väl framme på hotellet så blev vi informerade om att varmvattnet inte fungerade, dom hade redan ute en tekniker men ingen aning om hur lång tid det skulle ta att fixa, så då fick vi erbjudande om att byta hotell. Familjevänligt All-inklusive på andra sidan stan. Det vi hade bokat var ett lugnare lägenhetshotell, men tänkte att, får man väl chansen så får vi väl testa det. Så sagt och gjort, så hoppade vi in I en taxi iväg igen. 


Jag har väl aldrig riktigt förstått det här med all-inklusive och blev väl inte ett större fan efter detta. Men eftersom vi inte behövde betala extra för det så var det ju helt okej. Lite ovarierad buffé och buffliga engelska familjer, men mycket roligare för Matteo.

I området så fanns även ett litet centrum, med restauranger och turistshoppar. Så vi gick ut och åt ett par gånger, men kunde inte sitta sålänge med en kille med spring I benen.




Lite torsdagsutflykt till Hams Caves och Dinosaurieland. Spännande tyckte Matteo







Vi provade havet på fredagsmorgonen, och vid den tiden hade vi havet för oss själva en stund. Det var dock lite blåsigt, men Matteo och Daniel var tappra och badade ändå



Vi lyckades också på tredje försöket hoppa på minitåget, avgångstider verkar vara lite manjana här..

Och så fick jag mig en riktig god paella, Matteo var inte lika imponerad dock



Förutom mycket strand och poolhäng så har vi även varit i centrum som var några kilometer bort. Det var lite större än centrumet precis utanför hotellet, men mest bara restauranger och turistshoppar. Blev en promenad tillbaka sen med dopp i vuxenpoolen, som förövrigt är lika kall som havet. Men vi fick ju ett par dagar med 25 grader, och då kunde till och med jag bada




Måndagsutflykt till Palma, som var en mycket större stad än jag trodde. Här fanns det shopping gator, restaurangstråk, båthamn och lite sevärdheter. Vi gick förbi den stora katedralen och palatset, sen blev det en paus på en lekplats innan vi gick förbi H&M för att fylla på med sockar.











Sen hoppade vi på bussen (/bussar för det var byte halvvägs) för att hinna med lite pool innan den stängde för dagen. 

Sista dagen i Cala d'or så blev det många promenader. Nu var det bara runt 18 grader och mycket molnigt, och vi passade på att gå till en annan strand och spana på maneter. Vi promenerade även till en Happy Park som skulle ha roliga saker för Matteo men det var stängt, så vi fick snopet promenera tillbaka och ta parken vid hotellet istället.






Onsdagsmorgonen hade vi förbokat taxi till flygplatsen och allt gick supersmidigt hela vägen hem. Men jag var förvånad över storleken på flygplatsen jämfört med storleken på ön. Vi gick och gick och gick tills vi hittade fram till gaten


Ullared och strålande solsken

Den 2024-04-07, kl 17:55:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördag spenderades på Ullared, där jag fyndade födelsedagspresenter till Matteo, barnkläder och en rosa flufftröja. Jag skulle även köpt en tvättkorg men efter diskussioner med Daniel så var den för liten och någon hade tagit sista av den större varianten. Så det får jag leta efter någon annastanns. Men lite dekoration fick följa med hem I alla fall



Söndag har vi passat på att tvätta bilen, och sedan dök solen fram. Blommorna och gräset blev plötsligt riktigt våriga, och Matteo fick inviga sina nya spindelmannenskor. Vi motionerade den radiostyrda bilen förbi Charlie o Klas och solade lite medan Matteo lekte på lekplatsen. Sen hem och chilla på balkongen




Vårpromenad

Den 2024-04-01, kl 18:34:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
14 grader och sol genererade två promenader med den radiostyrda bilen idag. Första vändan blev i området, och andra vändan blev en runda till Botaniska Trädgården. Klas kom förbi och höll oss sällskap och så tog vi skogsvägen hem. Avslutade dagen på balkongen med lite spel