Duktig Skea

Den 2016-08-31, kl 10:40:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Cyklade till jobbet imorse, tänk att det är så tomt ute på cykelbanorna halv sju på morgonen. Skönt! Tog bara 34 minuter denna morgon, så pinnade på rätt så bra. Dock så är jag inte skapt för att stiga upp klockan 6, är så ofantligt trött. Trots att jag lägger mig 22. Men en cykeltur på en mil på morgonen gör i alla fall att man vaknar till lite.
 
I övrigt så går det bra på jobbet. Man har kommit in i lite rutiner och behöver inte fråga folk lika mycket, vilket är skönt. Det är ju dock tur att man alltid har någon att fråga, för när man väl börjar känna sig helt hemma med alla system och frågor så dyker det upp någonting helt nytt så att man står där som ett frågetecken igen...
 
 

Devious Maids

Den 2016-08-31, kl 07:29:17
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Säsong fyra av denna serie har precis sänts. Om man tyckte att Desperate Housewifes var rolig så kommer man tycka om denna. Det är samma stuk på det med mycket humor och saker som händer hela tiden, skillnaden, dom är städerskor hos rika människor. Jag o Becca loves it!
 
 

Söt som honung

Den 2016-08-28, kl 14:16:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Fick en burk honung av Ylva igår! Eftersom jag var lika söt som honung sa hon, fick även presentkort på bio av Maria. Hon älskar nämligen att gå på bio.. Och så älskar hon resorb :) Hahaha det är så roligt att vi alla har våra egenheter ;)

Igår hade vi en tantkväll, det var jag, syrran, Ylva, Maria och Emelie. Åt minipizza och satt och njöt av solen på balkongen. Hade också förberett lite quiz. Hade supermysigt! Sen fick jag dock ont i magen och började må lite halvt illa så det blev ingen utgång så det får vi ta en annan gång. Men mysigt hade vi i alla fall :)


Vardag

Den 2016-08-25, kl 13:12:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu är det verkligen bara sån här tråkig vardag = det händer inget särskilt i mitt liv. Jag har cyklat till och från jobbet nu denna vecka, tänkte försöka göra det två gånger i veckan fram till det börjar snöa! Jag har provat två olika vägar hem, en vända genom stan och en genom Mölndal / Eklanda. Eklanda var mycket smidigare, för det var mindre folk. Cyklar man genom stan så är det bara en massa rödljus och en massa andra cyklar man får trängas med. Igår genom mölndal var jag rätt så ensam hela vägen, så ingen som stressar på en bakom och ingen som segar ner en framför. Självklart finns det ju dom här cykelfantasterna som bara susar förbi i sjukt hög hastighet.. i uppförsbacke. Men jag skyller på att dom har bättre cyklar och har gjort det fler gånger. Så couldnt care less.
 
 I helgen händer det dock grejer! Imorgon blir det middag ute med några vänner. Lördag ska jag skjutsa Daniel, Charlie o Klas till flygplatsen för de ska till Norrtälje och hälsa på sin morfar medan jag ska ha tantfest hemma. Har börjat göra lite frågor inför quiz på lördag :) Så får vi se om det kommer folk o grillar hos mig på söndag (har bjudit klasskompisarna).
 
Idag ska jag möta upp syrran o gymma. Jag har ju dock fortfarande ont i rumpa/höften och funderar allvarligt på att boka tid hos någon, kanske en naprapat? Svårt när man inte riktigt vet vad som är fel på en. Men jag försöker att inte träna rumpan för mycket för då kan jag knappt gå. Så idag blir det mage, rygg och armar
 
 
 

Min födelsedag

Den 2016-08-23, kl 10:36:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagen börade ju super med att jag valde att för första gången cykla till jobbet. Jag fick köra GPS på telefonen för att hitta, och innan jag gick ut igenom dörren hemma så stannade jag upp och funderade på om jag skulle ta en jacka. Men tänkte att, ju mindre kläder desto bättre, för jag vill inte komma svettig till jobbet..
 
Jag cyklade iväg och precis när jag kommit ner för den långa långa backen hemmifrån mig så börjar det ösregna! Och det slutar inte heller! Mobilen ligger i en plastpåse i ryggsäcken och jag har GPSen i headsetet, inte lätt att bara köra på ljud! Det slutar inte regna heller, utan regnar till och från väldigt mycket under den 40min långa cykelturen. Glasögonen blir helt fulla av regn och immiga så inte ser jag någonting heller. Helt dyblöt kommer jag fram till jobbet och går in på en toalett för att byta om till torra kläder. Inte är dom speciellt torra för det har regnat igenom ryggsäcken. Mina träningsskor är inte heller vattenavvisande utan är tyg som andas ovanpå, så det har regnat in i dom medan jag cyklat... så jag såg ut lite som en blöt hund när jag kom till jobbet! 
 
Hursom så kände jag bara att på sin egen födelsedag så kan man väl få fira lite med favoritmaten. Så Daniel hämtade upp mig efter jobbet och så åkte vi till Tre Indier och köpte lite mat, naan bröd och Rajta. Åkte hem, tryckte i oss det och därefter kom syrran och Patrik så det var bara plocka fram efterrätt: Rocky Road kladdkaka, en massa glass, maränger, kola & chokladsås och strössel. Mumma! choklad och Kolasåsen var dock gammal vad vi kunde se. På förpackningen stod det 2014 på Kolasåsen, den var inte ens öppnad.. så mycket kolasås äter vi alltså. Hur har vi inte kunnat öppna den på två år liksom? Galet. Men Patrik öppnade och åt den, samt tog hem den. Vi tycker inte det var speciellt nödvändigt att ha kvar den.
 
Fick det jag önskade mig av mamma, pappa och Daniel. Pengar till min kommande kamera, så nu är jag en bit påvägen! Och av Syrran så fick jag ett jättesött armband (med ett hjärta på, jag älskar hjärtan!), men det visade sig att armbandet var för litet. Hon hade köpt i barnstorlek... så hon ska gå och byta till en större storlek. Så snart kommer jag börja bära armband igen, har inte gjort det på flera flera år :) 
 
Bästa indiska i Göteborg, Tre Indier
 
 

Överraskning bad

Den 2016-08-20, kl 19:53:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag sa åt Becca att överraska mig med någon upplevelse till födelsedagspresent och hintade väl om att jag ville bada. Så bad det blev idag. Hon tog med mig till Lerums vattenpalatset där vi mötte upp Ylva. Vi åkte de två rören de hade och simmade runt ett tag och sen chillade vi i bubbelpooler och bastu. En riktig mysdag och precis så jag vill fira att jag fyller år! Nästa helg blir det att bjuda hem resten av tantgänget och så blir det en riktig tjötkväll :)
 
 

Kulturkalaset

Den 2016-08-20, kl 11:04:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var en sväng på kulturkalaset igår, gick i trädgårdsföreningen för att få gratis glass. Tittade på filmquiz, åt fajitas, lyssnade på Mirjam Bryant och såg en modevisning. Fint väder och mycket folk :)
 

Det här med ålder

Den 2016-08-20, kl 10:57:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Alltså när man gick i högstadiet så tyckte man tjugoåringarna såg sjukt gamla ut, när man sen började gymnasiet och pratade om folk runt trettio så tyckte man att dom såg gamla och vuxna ut och nu när man närmar sig det själv så tycker jag verkligen inte att vi ser så himla gamla och vuxna ut.

Kanske detta beror på att hela ens umgänge växer tillsammans med en så att man själv inte märker att man blir äldre och äldre, och ser äldre och äldre ut. Eller så är mitt umgänge bara ett umgänge där alla ser sjukt unga ut för sin ålder?? Mest troligt är väl att de som idag går högstadiet/gymnasiet tittar på oss och tänker precis som vi gjorde då, "Gud vad vuxen och gamla dom där trettioåringarna är" ?!

Well tur att jag bara fyller 29 i år i alla fall. Ett helt år kvar till 30! Vi pratade om det på jobbet igår, en kille sa det att mellan 20-30 så ska man bara jobba och slita för att tjäna ihop pengar så att man har råd att köpa hus, bil och annat roligt när man blir 30... Öhm, jag har alltså ett år på mig att fixa detta! Sen pratade vi om de tre sakerna man vill ha: tid, pengar, ork. Men hela livet går man och saknar någonting av det. Just nu saknar vi pengar, när man väl lyckats tjäna ihop lite pengar så är man äldre och då har man väl hunnit skaffa barn så då kommer man väl både sakna tid och ork Hahaha.


En annan sak om att fylla ett år närmare trettio är att jag alltid sagt att jag ska ta upp tanken på barn då. Det har alltid känts så långt fram i tiden så det har vart lätt att lägga det på hyllan. Men nu när man har gift sig, skaffat fast anställning och närmar sig trettio så det börjar det bli dags att börja diskutera och fundera vad vi vill framöver. Gosh, jag börjar verkligen bli vuxen nu!


Kulturkalaset

Den 2016-08-18, kl 07:31:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Igår var vi på Kulturkalaset efter jobbet. Vi började med att gå på loppisen på heden men det var inget att ha. Därefter promenerade vi till kungsportsplatsen o köpte thaimat, satan vilken sockrigt jordnötssås dom hade! Vi fortsatte sedan promenaden ner till Brunnsparken och hittade superfina koppar i Engelska ståndet. Därefter gick vi till Stora teatern och testade VR glasögon, man fick se en film om den linbanan som kanske kommer byggas över älven. Tyvärr tyckte jag inte kvalitén på filmen var så bra. Men linbanan verkar jättehäftig i alla fall så jag hoppas den blir av!

Jag o syrran hade planerat att köpa yoghurtglass till efterrätt men solen gick i moln så istället blev det en kopp te och brownie från 7eleven i väntan på Skrattfesten. Vi lyckades få en plats längst fram under Skrattfesten och det var riktigt bra. Magnus Betnér, Måns Möller och Marika Karlsson var roligast under kvällen men nykomlingen Shanthi Rydwall Menon var faktiskt också väldigt rolig (hon gjorde många kändisar såsom maria montasami)


Alice spelet

Den 2016-08-17, kl 13:19:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså jag har inte gett upp hoppet om att hitta Alice-Madness returns till Xbox360. Vi köpte det när det kom ut som nytt, spelade igenom det och lämnade in för inbyte för att köpa andra spel. Nu vill jag ha tillbaka det för att spela igen... häromdagen hittade jag ett spel på Tradera för 37:- försökte buda till mig det. Men det slutade på 280:- med frakt! Helt sinnessjukt!
 
 

Husknuten

Den 2016-08-14, kl 17:36:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var vi på Husknuten och kollade i hus. Fanns många fina hus med bra planlösningar och jag passade på att fotografera lite hur de hade inrett också, lite bra inspo :)  Har i alla fall kommit fram till att träpaneler är riktigt fint inomhus, ett fint sängöverkast med fina kuddar gör mycket för ett sovrum och en färgglad vägg livar upp ett tråkigt hus. I övrigt när det gäller hus så vill vi gärna ha något med stora fönster, en enplansvilla som är över 130 kvadrat.
 
 
 
Vi båda tycker ju speciellt mycket om Götenehus "Subline",  det är högt i tak i vardagsrummet, stora fönster och väldigt öppet mellan kök och vardagsrum. Tänk om man kunde bo i ett sådant hus!
 


 

Djungelboken

Den 2016-08-14, kl 11:48:57
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har vi sett nya Djungelboken och jag kan börja med att säga att den är snyggt gjord. Själva filmen och handlingen är rätt så barnvänlig (från 11år på bio). Men som sagt djuren och effekterna snyggt gjorda i alla fall. Men vi som såg filmen igår; Becca, Daniel och jag tyckte den var sådär/ljummen. En sån där film som man faktiskt inte kommer att komma ihåg sen.
 
 

Äntligen Jeggings

Den 2016-08-13, kl 18:16:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har jag äntligen hittat svarta jeggings i min storlek som passade min kroppsform. Dessa fanns inne på Gina Tricot och tänka sig, jag behövde en storlek M. Måste verkligen ha gått upp i storlek nu det sista? och när man kollar på strl XS, satan vad smal man ska vara över benen! Helt galet. Syrrans funderade lite medan jag stod och provade, vilken storlek hon skulle vara tvungen till att ha då. För hon har både större rumpa och ben. En large, XL?
Men aja, detta var nog första gången jag ändå lyckas passa i M. Kanske jag börjar komma upp i en normal vikt snart? :)
 

Piteå

Den 2016-08-12, kl 17:47:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
För två veckor sedan var jag (Patrik) och Rebecka i Piteå och hälsade på hennes familj. Tågresan upp var inte särskilt trevligt då det var väldigt varmt, vilket resulterade i att vi var tvunga att ha öppet fönstret i kupén. Detta gjorde det lite svårt att sova. Men det gick ändå tillslut. Vi kom fram på tisdag förmiddag och hann precis se hela Älvsbyn (på 25 min) innan Maggie kom och hämtade oss. Efter en snabb husesyn i Lillpite åkte vi till havsbadet, trots skyfall och åska. Det visade sig, som tur var, att ovädret inte hade hunnit till stranden riktigt än. Vi hann vara på stranden i några timmar innan vädret kom ikapp oss även där.
 
onsdagen åkte vi till Storforsen, något jag hade sett fram emot. Där tog vi en promenad, badade och grillade korv. Efter en heldag vid forsen tog vi oss tillbaka till Lillpite för mer grillning och skönt altanhäng. Cykling
 
Torsdag: Bada i Hammenviken, PDOL med ungarna, åt surströmming med Peder.. Rebecca red på morgonen.
 
Fredag: Dåligt väder så vi åkte och hälsade på Ove, rebeckas morfar. Åkte hem till Verran Peter på fest. Sara och Per, Alvin. Hämtade av Maggie och Pelle och William som hade sovit i båten.
 
Lördag: Minigolf. Verran kom förbi. Grillade lax. Åkte hem med tåget. Trots att den var lång så var tågresan rätt okej.
 
 
 

Timi i Svartvitt

Den 2016-08-12, kl 16:06:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Min fina vän Timea :)
Modell: Timea Varga. Fotograf: Jeanette Unfors
 

Ute på äventyr

Den 2016-08-11, kl 20:15:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Igår efter jobbet så tog vi en sväng förbi en barndomsvän som precis blivit med hus plus barn (tredje). Hade en mysig liten stund med tjöt, te och en trött liten bäbis uppe i Bohus! När vi sedan skulle åka därifrån så tog vi en sväng förbi klädkällaren då det ändå låg i närheten. Jag hittade jättefina tallrikar där, så skickade bild till Daniel och fick bara ett "njaae" tillbaka.. Men dit ska jag i alla fall tillbaka, när jag behöver gardiner.. Fanns hur mycket som helst! Mer än på Ullared till och med


Fel form?

Den 2016-08-11, kl 18:11:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hur svårt ska det vara att få tag på ett par svarta jeggings? Tydligen supersvårt, eller så har jag fel form på min kropp helt plötsligt. För det existerar inte, och då har jag varit inne i många butiker och letat. Trodde verkligen att jag skulle lyckas köpa de som fanns inne på New Yorker, för jag har ändå ett par gråa jeggings därifrån i strl 25 som sitter bra. Men nu när jag prövade strl 26 så var de supertajta i midjan (knappt att det gick att stänga), hyffsat okej över låren för att sen bli superstora/pösiga över vaderna/smalbenen... Väldigt underlig form kan jag tycka. Och denna form var de på bägge varianterna av svarta jeggings som jag prövade. Fattar inte grejen?
 
Well well, någon dag ska jag väl lyckas hitta ett par som jag passar i....
 
 

Malmö och Köpenhamn

Den 2016-08-10, kl 15:46:03
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
I helgen blev det en liten miniweekend till Malmö. Vi åkte i fredags direkt efter lunch, tog runt 3 timmar att köra dit (dåligt väder) och påvägen dit hade vi musiktävling "gissa låten" på Spotify. När vi väl kom fram i Malmö så checkade vi in på hotellen, som låg fem minuter ifrån varandra, smidigt. Vi åt lite middag och strosade runt i Malmö (kollade på en massa roliga byggnader), tog en promenad till pildammsparken (mycket fin park) där Avicii höll sin sista konsert och därefter promenerade vi hem till hotellet och slocknade typ direkt.
 
Lördagen tog vi oss till centralstation för att åka tåget över dagen till köpenhamn, gick väldigt smidigt att ta sig dit då tågen går var 20e minut. Väl i Köpenhamn var det mer strosande, mat och fina byggnader. Tog även en tur med en "paddanbåt" och självklart så började regnet ösa ner, som tur var så hade guiden regnponchos att dela ut, så kameran klarade sig från missöden i alla fall. Vädret skiftade hela tiden under dagen, vilket tog ner upplevelsen. Men Köpenhamn är en väldigt mysig stad och jag och Daniel avslutade besöket med en dyr kopp te och en öl medan syrran och Patrik fortsatte strosa. Att ta sig tillbaka till Malmö var inte lika smidigt då man var tvungen till att ta tåget till köpenhamsflygplats för att visa upp passet och byta tåg för att ta sig vidare in i Sverige. Men, men det gick hyffsat snabbt ändå. Väl tillbaka i Malmö så var meningen att vi skulle chilla på hotellet en stund innan middagen, så vi började promenera genom Malmö. Men min muskel i rumpan gjorde sjukt ont och vi fick ta en Uber, tog ca en minut dit... Därefter fick jag bada i badkaret och värma upp muskeln innan vi gav oss ut igen. Nu blev det en middag på restaurang Mando och där åt jag en supergod planka!
 
Söndagen var det dags att köra hem, men innan det så blev det en sväng förbi shoppingcentret Emporia. Lyckades hitta två plagg inne på Myrornas och en lång kofta på New Yorker. Åt även en supergod glass! Tyckte om detta shoppingcenter för man kunde gå upp på taket på deras "trädgård" och hänga o titta på utsikten. Smart idé som fler borde ta efter! När vi shoppat färdigt (killarna var less) så tog vi en sväng förbi Rosengård och Zlatancourt och tjötade med några småkillar som visade planen samt vart Zlatans pappa bor. Dom spelade dock inte fotboll själva nu, för dom hade precis fått cyklar och detta var tydligen mycket mer intressant.
 

The Magicians

Den 2016-08-09, kl 17:14:53
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Har precis sett klart första säsongen av The Magicians som ligger ute på HBO och gillar man häx-& trollkarlsserier så tror jag inte att man blir besviken. Det är en serie med mycket övernaturligt, kärlek och drama. En riktig tonårsserie hade man kunnat säga. Me liked it!
 
 

Totte

Den 2016-08-08, kl 20:49:54
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0

Crazy cat som stirrar in i lådan


Second Hand shopping

Den 2016-08-08, kl 20:39:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Har shoppat på Emmaus Backaplan idag. Blev en jacka, två myströjor och två skjortor för sammanlagt 215:- så awesome!

Så för att rymma detta i garderoben så har jag rensat ut gamla kläder och beställt en Sellpy påse. Man packar påsen med det som ska säljas på Tradera och de säljer åt en och tar viss del av vinsten. Skönt att slippa sälja själv och det som inte blir sålt ges till välgörenhet, perfekt :)


Mothers Day

Den 2016-08-08, kl 11:52:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
En gullig film med många kända och duktiga skådespelare. Jag tyckte den var jättefin, Daniel tyckte också den var helt okej. Humor och kärlek i en riktig mysfilm. BTW Mamma, detta är en film som du borde se. Tror att du hade tyckt om den!
 
 

Smärta

Den 2016-08-05, kl 06:55:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Har så otroligt jäkla ont i ena skinkan idag. Det kom häromdagen med att det börja stråla ibland men imorse, alltså jag höll inte på att ta mig iväg till jobbet för att jag inte lyckades få på mig sockar. Det gör så ont när man lutar sig fram, och när man går.
Jag har ju haft denna smärta en gång tidigare, men kommer inte ihåg hur länge den höll i sig då. Jag hoppas verkligen den släpper snarast för vi ska ju till Malmö idag :o


Fika o kubb

Den 2016-08-03, kl 07:55:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Igår kom Mia o barnen och hälsade på så vi fikade, busade med Totte och spelade kubb och fotboll. Tänka sig att jag var rätt så bra på kubb ;)

Men mysig sommarkväll i alla fall :)


Stranger Things

Den 2016-08-02, kl 11:18:22
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
En ny serie på Netflix som faktiskt var rätt så spännande, och lite småläskig. Men barnskådespelarna är väldigt duktiga och serien på åtta delar är värd att se. 
 
 

Min fina vän Timea

Den 2016-08-01, kl 20:37:18
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Träffade fina Timea idag och tog lite bilder :)
Modell: Timea Varga. Fotograf: Jeanette Unfors

Zoolander 2

Den 2016-08-01, kl 20:18:24
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Underhållande och helt okej komedifilm som påminner väldigt mycket om ettan. Många kändisar är med i filmen och den passar bra nu när det börjar bli så tråkigt väder ute. Så gosa ner sig under en filt med smörpopcorn och sätta igång denna medan man hör regnet ute = awesome
 
 

Ebay

Den 2016-08-01, kl 20:14:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Är inne i en Ebay period igen. Nu har jag passat på att beställa fler lösögonfransar, nya pincetter till fransarna, objektivlock och skydd till mina objektiv samt en ryggsäck. Hittade en så söt ryggsäck som man kan ha till och från jobbet, lagom storlek att rymma en matlåda liksom :)