Skräckfilmer

Den 2022-01-31, kl 07:32:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi såg skräckfilmer för tidigt, som så många andra. Vissa filmer satte sina spår i flera år!. Det var främst när vi sov över hos mormor och morfar och dom gått och lagt sig, så låg vi I soffan på övervåningen och slötittade på tv och självklart kom det en skräckfilm på tv3 som vi inte kunde låta bli att titta på. Filmen som vi båda kommer ihåg att den satte sig var en svensk skräckis "besökarna". Vi hade mardrömmar om den i flera år (när vi sen såg den mycket senare så fattar vi inte alls grejen, den var ju inte alls bra). Andra minnen jag har från mormor och morfars övervåning är Candyman och Poltergaist.

Becca hade en film som hon tyckte var riktigt obehaglig i många år och det är ju lite oklart vilken film det var. Men krympta människor/människa i en annan människas kropp. Som får ta sig runt inne i kroppen och passerar bland annat örat och all öronvax.. Efter viss googlande och hjälp av Daniels kunskaper så finns det en film från 1987 "24h jakten" samt en film från 1967 "Den fantastiska resan" som skulle passa in på beskrivningen. Oklart varför syrran reagerade så starkt på det. Men den kom hon ihåg som otroligt obehaglig väldigt länge.


Utgång och barndejt

Den 2022-01-30, kl 18:36:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår fick vi barnvakt och kunde därför hänga på Anna o Mikael på stan och äta. Dom hade ringt runt till restauranger hela dagen för att få ett bord, men det var fullbokat nästintill överallt. Helt galet! Men tillslut så fick vi ett bord på källarkrogen i alla fall. Beställde in en charkbricka till förrätt, och så tog jag en hummersoppa till huvudrätt. Charkbrickan var super, men hummersoppan var en riktig besvikelse, en slät o väldigt salt soppa med fyra skrämda kräftstjärtar i. Men vinet var gott i alla fall. Jag har nog glömt att säga att jag numer dricker rött vin, jag trodde ju aldrig att den dagen skulle komma. Men valpolicella och ripazzo vin vågar jag mig på, och denna gång var det ett ripazzo.

Vi gick sen över till Dorsia och tog en drink, det är så fint där inne, riktigt fancy. Men coctaillistan är lite skum då de flesta drinkar innehåller whiskey o liknande spritsorter. Vi beställde in den enda drinken som skulle vara fruktig. Well, vi var överens om att det var den värsta drinken vi smakat. Det smakade kemiskt, blommigt, ajax, toavatten...

Men men, det var väldigt mysigt att komma ut i alla fall

Idag har vi träffat Maria, Timea, Zoe och Victoria och lekt utomhus i stormen. Barnen verkade inte alls ha ont av kylan, men dom var ju också rätt så påpälsade. Vi vuxna stod och huttrade och hann byta några ord med varandra i alla fall. Det är ju inte alltid lätt när alla barn springer åt olika håll hela tiden. Men det var roligt att träffas en sväng i alla fall. Sen missade jag ju att fota, så fick sno lite bilder av dom andra!






Fredagkväll

Den 2022-01-29, kl 11:58:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Denna bilden summerar min fredagskväll, vin, ostbågar och måla naglarna framför på spåret. Perfekt kväll, eller hur?


Covid på dagis

Den 2022-01-27, kl 07:21:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då är första bekräftade fallet covid på vårt dagis, så hämta och lämna rutinerna har precis ändrats till utomhus. Så nu lämnar jag bara av honom I dörren istället. Vi får väl se om Matteo kommer åka på det, både jag o Daniel har dock tagit dos 3 så vi får väl hoppas att vi klarar oss 


Corona

Den 2022-01-26, kl 06:03:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Becca har blivit förkyld och har tagit två snabbtester, det hon tog i måndags visade negativt men det hon tog igår visade positivt. Så vi utgår väl ifrån att hon har det, så nu är hon i karantän. Medan jag ska ta tredje dosen idag, Daniel tog igår


1 år och 8 månader

Den 2022-01-24, kl 08:56:54
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Månadens Favoritleksak: Duplo och böcker
Månadens Favoritmat: Pannkakor, sambal oelek gryta
Månadens Favoritord: Hej, Hejdå, apelsin
Månadens Favoritprogram: Youtubeklipp på brandbilar och polisbilar. Även ett klipp på en grå traktor som heter gråtass

Du växer snabbt nu, och har redan storlek 86/92 på kläderna (vi kan väl dock vara överens om att 92 är för stort och behöver vikas upp flertal gånger). Du har kommit över din första trotsperiod och är lite lugnare igen, vi kan kalla det hanterbar. Du älskar apelsiner och älskar mat, men har blivit lite petigare på maten som serveras. Ibland funderar vi på om det serveras för god mat på dagis, för där äter du alltid massor?. 

Du har otroligt mycket spring I benen och älskar att bli jagad och kasta bollar. Du har också börjat lägga pussel, dock är ditt tålamod fortfarande väldigt kort och du klarar inte av när någonting inte funkar som du vill. Sen har du också börjat prata massor, du kan säga väldigt många ord och härmar oss när vi säger saker som "vad kallt det är", "älskar dig", "titta bilen". Dock inte på beställning utan bara när det passar dig..

Du älskar också att mysa en stund I soffan med oss, sålänge du har din snutte och napp förstås. Då kan vi gosa tillsammans en liten stund  och dom korta stunderna passar man ju på att njuta av. För sen kör vi 100% igen.



Lunch på stan

Den 2022-01-22, kl 15:58:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tänkte ta en lunch på stan tillsammans och få lite egentid, så varför inte passa på när Matteo sover. Ja, kanske för att Matteo inte vill sova när man kommer ner till stan och det finns supermycket att titta på. Alla bilar och spårvagnar liksom, vem kan sova då. Så vi var nära på att ge upp när han tillslut valde att stänga ögonen. Så det blev in en sväng på café och ta varsin macka och te, och tänk att man alltid funderar när man betalar, varför man inte gick och tog en riktig lunch någonstanns istället, det blir ju samma pengar ändå.  Men det var gött att få lite egentid i alla fall.

Sen krånglade vi på honom overallen och gick till trädgårdsföreningen för att leka. Men en Nyvaken Matteo är inte på lekhumör, så det blev en kort lek och en liten promenad.


Vad händer under veckan

Den 2022-01-20, kl 12:33:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har köpt gymkort, så jag planerar väl att ta mig iväg till gymmet på lunchen i alla fall en dag i veckan (tog mig iväg igår) och sen kanske köra ett pass en dag i veckan. Ikväll har vi bokat Shabam, så det blir ju roligt

Sen fick vi ett spännande brev från posten, vår brevbärare har blivit rånad. Tur att vi inte väntade på några paket, men jag undrar om några räkningar kan ha kommit bort? 

Och så har jag o Matteo varit hos syrran och käkat mat. Matteo passade på att städa lite


Leos Lekland

Den 2022-01-16, kl 16:04:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi besökt Leos Lekland så att lillen fick springa av sig lite. Vi åkte många rutschkanor, men alltså shit vad läskiga vissa såg ut att vara. Tur att Matteo är liten så att vi bara fick ta dom lugna vägarna ner. Sen lekte vi med bollar i alla storlekar.




Ica Maxi 421

Den 2022-01-16, kl 09:22:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har fått byta butik att handla i. Förut åkte vi alltid till Willys, men nu kör vi Ica Maxi istället, för Matteos skull. 


Hallå eller?

Den 2022-01-13, kl 14:18:49
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Den här ungen älskar sina snuttisar, och vilken tur att han älskar alla snuttisar. Hemma hos Maria o Christian snodde han ju Victorias snuttis (som hon inte använder). Vissa barn kan ju vara extremt kinkiga när det gäller snutten, det är bara en som gäller och helst får den aldrig tvättas. Vi hade fem olika snuttar, två på dagis och 3 hemma. Nu har en gått sönder så får åka till Ongo och köpa en ny. Men han bryr sig inte, så länge han har nått att gosa med.


Nattningsrutiner

Den 2022-01-11, kl 07:18:21
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så skönt att han tog våra nya   nattningsrutiner på bara några dagar. Vi lät ju honom somna med vällingflaskan tidigare, men fick tillsägelse från bvc att tandborstningen på kvällen inte fick glömmas bort. Så nu får han en flaska framför teven och sedan borstar vi tänderna. Tar fram lite böcker och sätter oss i sängen och läser en liten stund. Sen släcker vi lampan, och lägger oss ner och tittar på stjärnorna i taket (en ny nattlampa). Sjunger några godnattsånger och sen sover han!

Nya nattlampan


Afternoon tea

Den 2022-01-09, kl 18:28:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har vi haft ett supermysigt afternoon tea med tjejerna. Vi bjöd på scones, fika och självklart te. Pratade i timmar om allt och ingenting, precis som det brukar bli när man inte träffats på ett tag





Favoritböcker

Den 2022-01-09, kl 10:37:43
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, vad säger man förutom att det är oootroligt tråkigt att läsa dessa varje dag... snart får vi börja göra som Maria och gömma undan vissa böcker ibland bara för att få läsa några andra. Positiva dock är ju att han tycker det är roligare att läsa böcker nu för tiden. Så man får lite lugna lässtund tillsammans  



Bad med Timea o Zoe

Den 2022-01-08, kl 16:00:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag badade vi med våra favoriter. Riktigt mysigt och Matteo tyckte det var jättespännande och roligt. Han jagade runt i poolen efter båtar o ankor som Zoe hjälpte till att plocka fram. Sen tvärdäckade han i bilen påväg hem.






Äntligen klar

Den 2022-01-06, kl 22:49:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag glömde ju säga det i förra veckan men jag är ju ÄNTLIGEN klar med tandställningen. Så nu har jag den bara inne på natten. Man har ju verkligen vant sig vid att ha den inne konstant så första tiden kändes det superkonstigt och som att jag glömt sätta in den hela tiden. Nu har jag börjat vänja mig vid att vara utan. Vilket också gör att jag börjat småäta igen, för jag har ett otroligt sötsug hängandes över mig. Det värsta är ju att jag nu jobbar mycket hemifrån igen och vi har mycket bullar o kakor liggandes och det är svårt att låta bli. Förut var jag för lat för att plocka ur tandställningen, men hur ska jag motstå nu?



Julgranen

Den 2022-01-03, kl 13:07:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Den har ju klarat sig hyffsat bra, vi har ju bara fått hänga upp julgranskulorna högst upp. Men helt plötsligt så har Matteo upptäckt glittret och hur roligt det är att plocka av det genom att dra så hela julgranen börjar snurra. Så nu åker den ner på onsdag innan det händer en olycka!


Fotosession Liseberg Station

Den 2022-01-03, kl 08:47:22
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell: Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors

Fotosession Liseberg Station

Den 2022-01-03, kl 08:46:36
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell:  Jeanette Unfors
Fotograf: Rebecca Eliasson

Året 2021

Den 2022-01-02, kl 12:34:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Januari var min sista månad som föräldraledig så då passade jag på att hänga mycket med andra mammor och bebisar. Jag o Matteo hängde också mycket hos Becca och terroriserade hennes stackars katter. Vi var även ute och grillade med vänner och tog långa promenader. Vi passade även på att köpa en gåsele till lillen för att skydda våra stackars ryggar
Februari så började jag jobba igen och sa upp mig, eftersom jag i samma veva så blev jag erbjuden ett nytt jobb som jag inte kunde tacka nej till. Vi bebismyste med Victoria och hängde med Timea och Zoe. Och så var jag och Becca på vårt årliga spabesök, denna gången på Sankt Jörgen
Mars så började blommorna så smått titta fram, vi fortsatte hänga med Victoria, Maria och Christain och firade Naomi på Stenungsbaden Spa. Nu tittade även första tanden upp för Matteo, så han var en riktigt dregglig bebis.
April var både en varm och en kall månad. En söndag var så kall att jag o Timea som bokat barnhäng fick bada istället för att leka utomhus, medan en lördag var så varm att jag o Becca chillade i solen med drinkar på Wernersbistro och lät Matteo leka bredvid i sanden. Körsbärsträden blommade för fullt och jag bytte jobb och blev mosig i huvudet. Lillen tog även sina första riktiga steg alldeles själv så nu blev det full fart hemma för Daniel
Maj så kom sommaren och vi kunde hänga på quiz och chilla i solen. Vi provade att bada utomhus med Matteo, som fullkomligt älskade det. Vi träffade Alexandra och Nico och provade Leos lekland, Och så fyllde ju lillfisen hela 1 år, vilket blev två kalas pga Corona.
Juni var en fullspäckad månad där det blev både AW, halv åtta i spöregn, Liseberg och 4h gård. Vi firade midsommar med Charlie och Klas i en stuga vi hyrt i Mullsjö och tog många utflykter med Matteo. 
 
Juli fick vi lite gemensam semester, och då passade vi på att gå på museum, hälsa på Maria, Christian och Victoria i Fjällbacka och gå på bio. Jag och Matteo var också uppe i norrland och hälsade på familjen och alla djuren. Vi passade även på att hänga med mycket folk, för nu hade ju Coronan lugnat ner sig. 
Augusti var fortsatt mycket aktiviteter. Vi tog bilen till stockholm och träffade Matteos gammelfarfar och tog en sväng förbi Skansen. Becca bjöd med mig på Stenungsbaden med övernattning som födelsedagspresent plus att vi var på en sjukt rolig humorshow på Brewhouse. Det blev många cykelturer med Matteo i det fina vädret och sedan var det dags för den hemska inskolningen på förskolan.
 
September så var det dags för första vabbningen, för det är klart att man drar hem en förkylning från förskolan. Vi var dumma nog och tog våran weekend i Malmö när vi tänkte att han bara hade lite snuva, nej. Den natten på hotell var nog den värsta natt vi kunde tänka oss, skrik och panik och ingen möjlighet till att kunna somna. Så vi fick ta ut honom till bilen och köra runt i Malmö mitt i natten. Behöver jag säga att man var måttligt trött när man skulle köra hem igen dagen därpå? Men mellan alla vabbningar så hann vi i alla fall få en kväll ute med Anna och Mikael medan deras dotter var barnvakt, vilket gick super! Jag och Becca sprang också vårt första och sista lopp "color run" och så provade vi leka frisör med Matteo för första gången. Det gick dåligt.
Oktober kom och nu var hösten här med alla dess färger. Jag fotograferade klänningar för Embra Design, och vi fick egentid med bio och middag och fick äntligen se nya Bond filmen. Vi åkte o badade med Matteo och fortsatte även att vabba. Nu fick han också utskrivet astmamedicin eftersom han fått förkylningsastma stackarn.
 
November kom snön, och vi åkte tomtetåg i Anten. Vi busade på lekland och hängde på Ullared. Det blev ju även kalas för hela slanten. Överraskning för Timea på den bästa sushirestaurangen i stan och sedan överraskning för Becca på prison Island och Pinchos. Sen får vi ju inte glömma Halloween på Liseberg
December fortsatte med vår fina vabbturné, så då passade jag på att julfota lillen. Vi åkte pulka och gick på Jul på Liseberg och besökte julmarknader. Sen kunde jag ju inte låta bli att beställa hem matchande pyjamaser. Vi gick på Lucia firande i Vasakyrkan och firade jul hemma efter en hemsk magsjuka. Efter jul så passade jag och Matteo på att hänga med andra barn och leka och baka pepparkakor. Det nya året firade vi in med Victoria, Maria och Christian.