Afrikansk Linsgryta med curry & banan

Den 2016-11-29, kl 14:19:00
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Syrran och Patrik kan rekommendera denna vegetariska maträtt, 4 portioner
 
Ingredienser
1/2 purjolök (alt. 1 gul lök)
Olja att steka i
2 msk tomatpuré
1 msk curry
2 dl röda linser
3-4 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
1/2 pkt krossade tomater, ca 200g (alt 3 färska hackade)
1 liten burk ananas i bitar, ca 140 g avrunnen vikt
2 bananer
2-3 tsk citronsaft
Salt, Peppar 
 
Till servering
Cashewnötter
 
Gör såhär
Strimla purjolök & fräs tills den blir mjuk i stor kastrull
Tillsätt tomatpuré, curry, linser och fräs i någon minut
Häll på buljong, kokosmjölk och tomater. Låt koka på svag värme i 10-15 min
Dela ananas i bitar och slanta bananen. 
Låt ananans och banan koka med någon minut och ta sedan av från värmen och smaka av med citronsaft, salt & peppar
Strö över cashewnötter vid servering och komplettera eventuellt med en smörgås till
 
Recept & bild från vardag.nu
 

Julpynt hos Syster

Den 2016-11-29, kl 11:08:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Syrran har också julpyntat lite :)
 
 
 

Önskeobjektiv

Den 2016-11-29, kl 08:01:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har suttit och kollat lite på objektiv och fastnat för en Sigma 18-35 f/1,8. Den har fått väldigt bra recensioner över ljuskänsligheten och jag har ju verkligen trånat efter ett ljuskänsligt objektiv. Så nästa inköp kanske blir en sådan..men det som tar emot är att den just nu ligger på 6400:- 
 
 
 

Sötaste ungen

Den 2016-11-29, kl 07:42:53
Filed in Våra Youtube tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså denna lilla stackare är ju det sötaste man sett på länge! .."Im okey!"
 

Helgen

Den 2016-11-27, kl 21:16:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags så kom Charlie o Klas och hälsade på, vi lagade tacopaj och bjöd på marängswish till efterrätt. Spelade spel och tittade på roliga youtubevideor gjorde vi också! Sent blev det också, så pass sent att jag hann somna i soffan en sväng innan vi avslutade kvällen.
 
Hittade några Ylvis låtar vi inte lyssnat på tidigare. Bland annat denna sjuka:
 
 Och denna fina tragikomiska låt :)
 '
Idag bjöd vi på julfika, alltså det vi har bakat. Barnen tyckte om chokladknäcken, jordnötsrutorna och marschmallowsarna. Vi hade ganska mycket marschmallows hemma, så skickade med lite med Mia. Kändes inte som att vi kommer äta upp det ändå. Bättre att det blir uppätet än slängt om man så säger!
 
Sen blev det hem till syrran och måla samt hjälpa till att pynta den nyinköpta granen... När det gäller att måla, så är jag totalt värdelös. Fick inget konstnärligt i blodet, trots att både mamma och Becca är jätteduktiga. Det enda som jag faktiskt lyckas måla är dessa små fåglar/ugglor. Så tänkte göra en juluggla. Dock så ser den lite sur ut, vilket inte alls var meningen men jag lyckades bara inte fixa till det. Så nu ska den sitta och sura över soffan under December, sen så ska den målas om. Kanske får be syrran måla någonting istället.
 
 

Baka och måla

Den 2016-11-26, kl 16:37:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Det är sådant man passar på att göra en lördagsförmiddag :) uppdaterade mina sovrumstavlor med tomteluvor!


Black Friday

Den 2016-11-25, kl 06:35:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Daniel väckte mig klockan 00 och berättade att kameran jag tittat på var på rea på cyberphoto & hade gått ner från 9500:- till 8000:-, sen att Nikon har cashback på det man köper nu gjorde ju det till ett supererbjudande (45 dagar efter jag registrerat mitt köp på nikonshemsida får jag 930:- tillbaka). Så den klickades hem!

Ska även passa på att åka förbi Nordstan och Frölunda Torg för att kolla på Rean. Många av butikerna har 20% rabatt på hela sortimentet så ska kolla in de sista julklapparna.


Servicedesk dag

Den 2016-11-24, kl 20:02:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Idag hade vi en heldag i Borås! Det var hela servicedesken och började med en liten frukostbuffé på morgonen. Därefter blev det information om ITIL och hur vi kommer förändra registrering av ärenden, lite information från en annan sektion och gruppdiskussioner. Vi bjöds på torsk till lunch, och go fika på eftermiddagen. Trevligt att komma iväg en dag, och att få lite ansikten på de som jobbar på Boråskontoret


Shopping

Den 2016-11-21, kl 21:12:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Mötte upp Becca på stan för att reka lite inför present till Daniel. Syrran köpte lite pyssel till sig själv och så kollade vi på ugglor. Jag är nämligen inne i en uggleperiod just nu. Vem kan säga nej till en uggla?


Mina älsklingar

Den 2016-11-20, kl 17:15:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Beccas överraskning

Den 2016-11-20, kl 17:12:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Hade planerat en tripp över dagen till Fredrikshamn o bada på the reef, så Patrik fick packa hennes väska på morgonen och jag bestämde med henne att vi skulle "ut o shoppa hyffsat tidigt". Hon tyckte väl att det var lite konstigt att åka in till stan redan runt 8 på morgonen men Patrik sa bara att det var mycket att hinna med under dagen så dom måste vara ute i god tid!

Vi möttes upp allihopa på båten o åt en frukostbuffé, tog den sena tiden för att slippa äta lunch direkt i Fredrikshamn. Dock så började det gunga rätt så ordentligt en stund innan frukosten så jag blev lite smått sjösjuk, men mådde bättre efter att fått i mig mat i alla fall!

Spenderade sen några timmar inne på The Reef, främst i bubbelpoolerna. Vi gamlingar är ju lite känsliga mot vanliga pooler som känns så otroligt kalla. Sen ska man väl kanske aldrig börja med att sätta sig i bubbelpoolen för då kommer man ju aldrig i något annat. Vi hade hursomhelst jättemysigt! När vi skulle ut o hitta en restaurang till middagen så hade det börjat regna så vi tog ett mexikanskt ställe utanför. Vart väldigt mycket mat och väldigt gott och sen var det dags att sätta sig på båten hem! Alla var otroligt trötta och partyt som skulle vara på båten uteblev, men det var lika bra för vi var hyffsat ensamma på den båten ändå. Så vi satt bara o tjötade dom timmarna istället.

Becca blev i alla fall överraskad och glad! Alltid roligt när man får ihop ett gäng o gör någonting :)


Vad gör mig lycklig?

Den 2016-11-18, kl 13:04:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi fick lite frågor idag på APT på hälsodelen som vi skulle diskutera. Bland annat vad som gör oss lyckliga, samt vad vi har för mål i livet. Svårt att diskutera och komma på under 20 minuter. Men när man har fått tänka en stund så finns det endel saker jag kommer på i alla fall:
 
Vad gör mig lycklig?
  • Kärleken och livet med Daniel
  • Familj, Vänner och Totte
  • Resor
  • Sysselsättning (Jobb, fritid, secondhand shopping, julpyssel, träning etc)
Mål i livet
Detta är en svårare fråga, för vad har jag för mål i livet egentligen? Ett önskemål är ju att någongång skaffa hus.. men vet inte riktigt om det är ett mål, för det beror ju helt på ekonomiskt om det finns möjlighet till det.
Ett mål jag har är väl dock att klättra karriärsmässigt, främst när det gäller utveckling. För jag blir fort trött på arbeten som inte utmanar mig, behöver mycket omväxling annars blir jag rastlös. Ett annat "mål i livet" är väl att fylla livet med saker som gör mig lycklig...
 
 Well, nu kommer jag inte på mer grejer, får la fylla på när jag funderat lite till
 

Färdigutbildad IT-tekniker

Den 2016-11-18, kl 10:00:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Glömde kanske säga det, men jag fick godkänt på mitt examensarbete för ett litet tag sen och skickade då också in för att söka Examen. Så examensbeviset kom i denna veckan. Så nu är jag Högskoleexaminerad It-tekniker = "Specialisation in Information Technology Engineering" . Fancy :)
 
 

Bästis är gravid

Den 2016-11-17, kl 14:02:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Timea har gått o blivit gravid, vilket är helt awesome. För då kan vi frossa i bäbiskläder på SecondHand. Bäbiskläder är ju bara för gulliga, inte ens Becca kan motstå! Sen ska det ordnas babyshower till våren! 
 
 

Smart tjej

Den 2016-11-15, kl 16:26:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Det regnar i Göteborg och blir snabbt väldigt trångt i de små hållplatskurerna, så häromdagen när det var helt knökat i en kur kommer en tjej i 20-30 års åldern som också vill komma undan regnet. Så vad gör hon för att få folk att flytta på sig? Hostar rätt ut flertal gånger ordentligt.. ingen säger något men flyttar sig sakta från henne och hon kan gå rakt in i kuren och slippa trängseln..


Ointressant liv

Den 2016-11-15, kl 08:58:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Well, just nu händer inte så mycket. Jag o Becca försöker att gymma i alla fall två dagar i veckan. Har börjat jogga på bandet lite försiktigt, har problem med mina knän och fotleder som inte tycker om att jogga.. så får ta det i väldigt lugnt takt.
 
Bilen är trasig, samt ska bytas däck på. Köpte däckbyte och en stortvätt (utsida+insida) på letsdeal för typ 350:- 
Så när vi är o gör detta så ska vi passa på att ta kort under bilen, då hela avgassystemet hänger löst. Måste lämna in den på service och hålla tummarna för att det går att bara hänga upp igen utan att byta typ allt.. Har man otur blir det en dyr historia!
 
Nu till helgen ska det börja julbakas. Både vi o Becca ska hålla varsitt julfika. Så måste baka till detta
 
Jag ska måla en jultavla också. Så julpyssel blir det också någon dag. Jag tänkte måla en juluggla till vardagsrummet. "Men du kan ju inte måla?" kanske ni tänker... Jag vet. Jag är otroligt talanglös när det gäller allt som har med målning att göra. Men tänkte såhär; jag har Becca bredvid mig och hon kan fixa till så den blir fin tillslut ändå. Hittade lite förslag på pinterest på Ugglor som inte ser alltför svåra ut...
 
 

Julpyntning

Den 2016-11-14, kl 16:20:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
..jag vet att jag är lite galen, men jag är i alla fall inte ensam. Syrran har också börjat julpynta och Maria ska göra det på tisdag! Jag passade på i Lördags, hängde upp julgardiner, satte upp alla mina tomtar och passade på att klä granen... Men det är ju så mysigt med julbelysningen så jag kunde verkligen inte hålla mig längre!
 
Inte ens Totte kom undan :)
 
 
 

Ny Mascara

Den 2016-11-14, kl 13:26:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har hittat en ny favoritmascara som fungerar på mina minifransar! Jag kan till och med få mina underfransar att synas utan problem nu! Wiii
 
 
 

Halv åtta hos mig

Den 2016-11-14, kl 10:16:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har vi kört runt ett varv med halv åtta hos mig med syrran & Patrik, Maria & Christian samt jag & Daniel. Denna omgången kan man lugnt säga vanns av Maria & Christian som vi var hos i lördags. Där det bjöds på kantarelltoast, rådjursstek samt bärdessert! En riktigt mysig kväll där vi spelade spelet "Lika par leka bäst" där jag och Daniel tillslut vann... jag kan ju förstå att Becca & Patrik tyckte det var lite orättvist då både vi och Maria & Christian har varit ihop i flera år, medan dom fortfarande är på sitt första. Men dom fick ju lära känna varandra lite bättre i alla fall! 
 
En mysig kväll med många diskussioner, god mat och trevligt sällskap. Nu blir det uppehåll av Halv Åtta Hos Mig i December då det redan är mycket planerat och så tar vi upp det igen i Januari! 
 
 

Husdjurens hemliga liv

Den 2016-11-14, kl 10:06:25
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Såg en 3D film hemma igår och den var jättebra! Jag och syrran gillade den jättemycket och kan absolut se den igen, Daniel var inte lika imponerad. Den var sevärd i 3D då det fanns många 3D effekter jämfört med många andra 3D filmer och sedan så var den supergullig med sjukt gulliga karaktärer. Katten och kaninen var bäst!
 
 

Göteborgsoperan en onsdagskväll

Den 2016-11-10, kl 08:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag o syrran på dansföreställningen Icon, en föreställning som kostade 137:- på Letsdeal, vilket är billigt för de många timmarna man spenderade på Operan. 3,5 för att vara mer exakt. Men där mitt i var det ju en 45 minuters paus då vi gick till 4gott för att handla dricka. 35 kronor för en vatten på operan tyckte vi var något dyrt.
 
Dansföreställningen var indelat i två olika föreställningar där den första "Kodak" handlade om Iconer genom tiderna där Musse Pigg var huvudrollsinnehavaren, dans blandat med dialoger om att leva i nuet gentemot "kodak moments" man fångar på bild. Ställer frågor som vad är våra drömmar egentligen gjorda av? Hur påverkas vi av vår desperata längtan efter att bli som vår tids ikoner? Och vilka blir vi när ikonerna faller? Det var ett fint verk, riktigt duktiga dansare, men lite svårt att hänga med emellanåt.
 
Andra föreställningen var det lera och lergubbar på scenen och dansarna formade leran under dansens gång. Tyckte man som vi att första delen var lite svår att hänga med i, så kan man lugnt säga att det inte blev lättare i denna. Det var väldigt duktiga dansare i alla fall.
 
Men både jag o Becca tyckte väl att man lätt kunnat göra föreställningen kortare. Det blev lite långdraget och i slutet på lerdansen så lyckades jag slumra till.. av trötthet. Men trevlig kväll på Operan i alla fall. Lite jobbigt bara att komma hem 23 på en onsdagskväll.
 
Foto: Mats Bäcker
 

Julesköm med tomtegröt

Den 2016-11-09, kl 11:29:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En kollega köpte denna nyhet, juleskum med tomtegröt och kanel. En kort recension är; inte mycket smak och luktar väldigt konstigt. Vem fan kom på denna smak på godis? 
 
 

Halloween på Liseberg

Den 2016-11-07, kl 20:46:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Kanske värt att nämna att vi även varit på Halloween på Liseberg. Vi tog det mitt i veckan, i onsdags tror jag det var, och det var väl tur det, för det var lagomt mycket folk. Vi vandrade omkring och tittade lite, gick in i Zombiehuset (som förövrigt var hyffsat läskigt och utspelade sig i en kontorsmiljö), det var helt okej mycket kö jämfört med Halloween på Liseberg förra året, och detta år tog det väl ca 30-40 minuter att komma in. Man gick som vanligt i grupp och fick gå slingriga vägar med zombies som dök upp lite varstans.Jag har inte riktigt fattat sluten på dessa spökhus, både dockkabinetten och zombie har uppblåsbara stora kuddar som man ska pressa sig igenom för att komma ut, mörkt och trångt. Ingenting för en klaustrofobisk människa alltså.
 
Sen kan också tilläggas att Becca som vanligt vann stjärnvinsten på chokladhjulet.
 
 

Halloween på jobbet

Den 2016-11-07, kl 11:20:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När man har halloween tema på "Uncausal Friday". 
 

Julen är snart här

Den 2016-11-06, kl 17:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

.. dax att börja slå in julklapparna!


Spökvandring på Panorama

Den 2016-11-05, kl 08:43:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Panorama goes Paranormal kallades eventet och det var faktiskt riktigt bra gjort! Man blev först mött av en riktigt creepy kille med maskar i en burk vid hissen och sedan fick man åka upp till 6:e våningen. Man gick genom flertal rum o korridorer och mötte diverse creepy karaktärer! Inlåsta zombies, knivman, tvillingar, en tjej med dockor, den galna tjejen som råkat mörda sin man... men den värsta var ju samara som kravlade fram från en säng och försökte ta tag i ens ben, huvva! Syrran som gick först precis den sträckan fick tvärstopp och ville inte gå framåt så Daniel fick putta på henne. Patrik som gick sist fick lite panik ibland också.Men det var riktigt coolt gjort, de hade stängt av två våningar för detta och fearevents som var anlitade till detta hade riktigt bra skådespelare som gick in i rollen!


Lyx med BF

Den 2016-11-01, kl 19:44:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Klart man måste lyxa till det när man inte träffat Timea på länge! Så det blev Indiskt och en massa tjöt ❤️


Nailed it!

Den 2016-11-01, kl 14:24:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Blev inspirerad till att göra chokladbollespindlar på pinterest
 
 
Nailed it?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godkänd på Exjobb

Den 2016-11-01, kl 10:39:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Äntligen fick jag mitt examensarbete godkänt! Gud så skönt, så nu väntar jag bara på att poängen ska trilla in och så kan jag skicka in för att få min examen. :)
 

Inreda sovrummet

Den 2016-11-01, kl 10:32:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag var faktiskt lite inne på att önska mig lite saker till sovrummet i julklapp av mamma. Hon vill så gärna ge saker istället för pengar. Ska bara dra igenom idén med Daniel först. Jag har ju varit lite inne på ett överkast till sängen, men nu istället blivit mer inne på en större filt och finare kuddar istället. Inspirationsbilder nedan. Jag tror dock att Daniel tycker att det är för lite färg, men just nu är det enligt pinterest trendigt med detta och jag tycker faktiskt om det stilrena i det :)