Ute och leker

Den 2021-02-28, kl 16:08:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi mötte upp Timea och Zoe för lite utomhuslek i det fina vädret idag. En mysig lekpark i Mölnlycke där man kunde titta på getter och klappa kaniner. Men vi grillade lite korv, gick och handlade fika och provade leka i sandlådan. En riktig mysdag med mina favoriter








Overall

Den 2021-02-27, kl 16:14:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har googlat och googlat för att hitta en ny overall till bäbis. Vinteroverallen är alldeles för varm nu, men alla overaller är sjukt dyra. Tänkte ju bara en tunnare, lite vattenavstötande bara. Jag o Becca sprang in på Frölunda Torg efter jobbet igår och alltså på riktigt, det var sjukt svårt att ens hitta en overall och dom vi hittade kostade ju över 600kr. Men tillslut hittade vi en supersöt inne på newbie för 400kr så den fick följa med hem


Ute och gunga

Den 2021-02-27, kl 14:19:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tog en promenad i slottskogen med Charlie och Klas. Tittade på fåglar och gungade lite i plikta. Vi var inte ensamma. Men ingen kö till gungerna i alla fall. 
 
 

Leva utan lön

Den 2021-02-24, kl 08:59:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Well, jag kunde ju ha räknat ut att det skulle bli såhär. Fick ju en extra lön efter att jag gick på mammaledighet, så dom bytte från förskottslön till efterskottslön på mig. Så denna månad har vi egentligen bara föräldrapenningen att leva på= ca 11.500 , vilket inte ens räcker till alla räkningar. Så det blir att tatta från sparpengarna. Vilken tur att man sparat undan tidigare!

Men det kommer bli en riktigt snål månad nu


9 Månader

Den 2021-02-21, kl 17:46:15
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har lillen redan blivit 9 månader, och denna månaden hände det stora, han började krypa. Från att han försökte och tog sitt första kryp framåt så tog det bara en vecka innan han blev riktigt bra på det. Så nu är det verkligen inte en lung stund hemma. Försöker man gå iväg för att göra någonting så kryper han efter och vill se vad man gör. För tänk om det händer någonting mer spännande där borta?!
 
Sen att han fortfarande vill stå väldigt mycket och promenera omkring. Så det är bara att hålla i hans händer och promenera i slowmotion, vill man snabba på honom så tar man tag under armarna runt armhålorna och då kan han springa gärnet runt här hemma. Sen att han springer omkring i sin lilla bil och krockar i allt och alla. Han kör gärna över mina stackars stortår som redan har nageltrång..Sen en rolig grej, om man lyfter honom så att han har fötterna precis ovanför golvet så springer han som en tok. Mycket spring i benen på den där
 
Han älskar fortfrande när man sjunger för honom, roligaste är ju imse vimse spindel, med rörelser. Problemet är ju att han kryper fram till en och vill vara med. Så då ser han ju inte fingrarna röra sig längre.. Utan när han väl kommer fram till en, ja då vill han ju klättra upp på en. Han har även hittat en fascination för ansikten, han vill så gärna klämma och känna på allt. Vilket inte alls är så mysigt som det låter, det är fingrar i näsan, ögonhålan och munnen, han gräver och klämmer allt vad han kan.
 
Han är också en väldigt tjötig bebis och försöker göra allt för att göra sig hörd. Än så länge inget vi förstår, men ett OJ här och där och en massa olika läten som han provar på.
 
Det bästa han vet är ju fortfarande Totte och robotdammsugaren (han har nu hittat robotdamsugaren hos både Maria och Christian samt Charlie och Klas och då är det svårt att få stop på honom...)
 


Bebismys

Den 2021-02-21, kl 16:54:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag åkte vi förbi och hälsade på Maria, Christian och Victoria. Hon hade ju blivit stor nu, jätteroligt att se. Och stackarn blev helt chockad av Matteo och hans framfart, han ville ju typ klättra upp på henne såfort dom fick sitta på golvet tillsammans. Och då blev hon ledsen, för han var lite för närgången. Så än så länge är det inte så mycket till att leka tillsammans. Men det kommer en dag tänker vi.

Men det var ju jätteroligt att hälsa på dom en sväng.  Blir ju så långt mellan gångerna nu under coronan tyvärr.




Spa

Den 2021-02-21, kl 10:46:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I helgen  har jag och Becca varit på spa, sankt Jörgen. Vi hann bara checka in, innan vi gick ner och badade. Badade väl i nästan 3 timmar innan vi insåg att vi var tvungen att skynda oss om vi ville hinna äta middag innan mellon. Och eftersom att maten var väldigt dyr där, så valde vi att dela på en pizza i närheten. Sen satte vi oss och tog varsin cider vid hotellbaren innan det var dags för godis, chips och mello på hotellrummet. En riktig myskväll helt enkelt. 

Vi vaknade klockan 6... jag som skulle sova ut! Så vi låg och skrollade på mobilen i en timme innan vi gick ner till spaavdelningen igen. Det är ju så skönt att börja tidigt för då får man ju hela avdelningen för sig själv. Så vi badade och masserade varandra innan det var dags för frukost. 

En riktig myshelg, och skönt att få sova utan bebis. Men samtidigt, klart man saknade dom där hemma. Nu blir det mysigt att komma hem igen!











Veckan kommer veckan går

Den 2021-02-18, kl 11:26:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Man kommer ju in en sorts lunk igen när man jobbar. Jobba, komma hem, leka med Matteo, äta, titta på serier och sova. Men man känner ju verkligen att man har begränsat med tid när man kommer hem, för lillen somnar runt 20.30 och man vill ju hinna göra saker med honom.

I tisdags var jag o Matteo hos Becca och stökade ner. Han fick leka med kattleksaker och köksredskap, och jaga kiwii. Han var nöjd. Ibland tror jag att han också behöver byta miljö, blir ju samma leksaker, samma rum hela tiden hemma. Klart att han också blir trött på det.

Becca hade köpt en selfielampa som vi testade, funkade super, så nu har jag äntligen en lampa att använda när jag ska fotografera. Så den ska väl invigas i helgen, nu när han blir redan 9 månader


Ikea

Den 2021-02-15, kl 21:39:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Åkte förbi Ikea och handlade en kallaxhylla, vattenkaraff och skrivbord. Sen förbi Clas Ohlsson och köpte två fina lådor till Kallaxhyllan. Vi sålde ju skrivbordet och datorn i helgen så att Matteo kunde få hela sitt rum , så detta är en bra början!




Krypa

Den 2021-02-13, kl 12:00:04
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tillslut ramla poletten ner och Matteo har börjat krypa. Mot leksaker. Och dom får inte ligga för långt bort för då ger han upp. Men det är framsteg i alla fall


Fredagsfeeling

Den 2021-02-12, kl 18:24:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fick lite fredagsfeeling på jobbet så jag ropade ut "nu är det fredag" och drog igång Spice Girls på hög volym och började dansa. Ingen av kollegorna hängde med på det, och tyckte väl att det var en av sakerna de inte kommer sakna när jag försvinner.


Tråkskea

Den 2021-02-09, kl 11:56:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Man tyckte att man såg tråkig ut som mammaledig, gick osminkad och med träningskläder jämnt. Inte blev det så mycket bättre när man började jobba. En tunika, strumpbyxor och lite mascara på nedre ögonfransarna. Mycket mer behövs väl inte 


Ikea

Den 2021-02-09, kl 06:52:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår efter jobbet åkte vi en sväng till Ikea och tittade på ett miniskrivbord och stol till mig. Nu när jag tackat ja till det nya jobbet så kan det hända att jag jobbar hemifrån ibland och då vill man ju inte sitta vid köksbordet och jobba. Så vi får trycka in ett litet skrivbord i sovrummet istället. Matteo tyckte det var jättespännande med Ikea. Så mycket att titta på! Så pass spännande att han somnade i bilen påväg hem


Helgen

Den 2021-02-07, kl 21:18:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har varit riktigt kallt i helgen, till och med så att det är kallare här än i norrland. Så det har inte blivit så långa promenader. Men promenerat har vi gjort i alla fall och lekt med bebis. Lekt och lekt och helt plötsligt så ser vi att han har så smått börjat hasa sig fram lite på golvet när han sträcker sig efter leksaker  Så om någon vecka så bör han börja kunna ta sig fram själv. Han kan även gå med lära-gå vagnen nu, en bit själv. Tills han väljer att släppa handtaget..

Idag har jag varit och gymmat, vilket behövs för att hålla kroppen igång. Nu är man ju så pass gammal att den börjat förfalla och vill man slippa ha ont så måste det tränas... 
och sen mötte vi upp Mia och barnen i slottskogen. Blev en kort promenad till björngårdsvillan, Matteo vägrade vagnen så det var bara krångla på honom overallen och trycka ner honom I selen. Men men,  vad gör man inte för att göra lillen nöjd. Annars har vi bara chillat hemma!

Titta vad bra Totte passar in på soffan


Bollhavet

Den 2021-02-06, kl 19:04:08
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi lärt oss att ligga på mage i bollhavet och kasta ut bollar på golvet. Bollar ÖVERALLT. Men sålänge lilla farbrorn är nöjd


Tottes blick

Den 2021-02-06, kl 18:51:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Detta är när jag sitter med bebis på golvet nedanför soffan och har lite sångstund. Vet inte riktigt vad han tycker om det.?


Fredag

Den 2021-02-05, kl 22:14:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var helgen äntligen här och den firade vi genom att dela på en kebabpizza, kolla på "på spåret" och mysa I soffan! 

I helgen ska vi försöka träffa lite folk ute med coronaavstånd, diskutera datum för dagis och bolla ett jobberbjudande. Spännande!


Tillbaka på jobbet

Den 2021-02-02, kl 19:50:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var första dagarna gjorda och måndagen var väl nästintill bara att hälsa på alla och gå igenom allt som har hänt under tiden jag varit borta. Vilket var massor. Ett helt gäng med nya kollegor, ny teamledare och nya kunder.. och idag har jag börjat komma igång att jobba också. Igår var jag ju helt nollad och kändes som att jag inte kom ihåg någonting men idag släppte det och kom tillbaka.

Fick blomma och choklad när jag kom tillbaka