Att dekorera bröllopslokalen

Den 2015-12-31, kl 15:49:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Ja, hur dekorerar man egentligen i lokalen? Jag har börjat köpa in ljusslingor på både batteri och med eluttag. Så funderade på om man ska hänga upp några och sedan lägga några på bordet, eller kanske i glasburkar. Ska även fixa vaser/glasburkar till att ha blommor i. Och köpa in lite söta servetter. Men jag har redan börjat köpa in lite ljuslyktor och fjärilar till dekorationen. Börjar man i tid så kan man spara mycket pengar på detta, skulle bara behöva åka och mäta lokalen och borden och sådant för att veta ungefär hur mycket man kommer behöva för att det ska räcka till alla bord. Och hur många fönster som ska dekoreras och sådant  :)
 
 
 

Hårbottenproblem

Den 2015-12-31, kl 13:37:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså nu har jag ju haft problem med min hårbotten ett bra tag. Och läkaren konstaterade att det är någon form av eksem, så jag har prövat bettamousse (kortison mousse) nu i ett par månader. Vilket fungerar bra så länge jag använder det varje dag. Men så fort jag försöker trappa ner så blir det värre igen. Otroligt jobbigt! Så nu måste jag boka en ny tid hos vårdcentralen och kan inte dom göra mer så blir det remiss vidare till specialister. Jävla hårbotten kan du inte bara vara normal!?
 
 

Jul i Piteå

Den 2015-12-30, kl 22:16:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Här kommer lite bilder från Beccas Piteå vistelse. Det blev mycket ridning, en mysig jul med familjen samt långa trevliga samtal med vännerna!
 
 

Planering

Den 2015-12-30, kl 20:50:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså, jag kan ju inte låta bli att fixa en liten bröllopshemsida till oss... egentligen behöver jag sätta mig och plugga. Men det är ju så roligt att fixa o dona.. men tid tar det innan man blir nöjd.
 
Hursom så var jag och hämtade syrran idag, hon kom med nattåget. Så direkt jag hämtade henne så åkte vi förbi Backaplan och tittade på skor och på ringar. Och nu har jag typ bestämt mig för en tunn ring med bara stenar runt. Sen fick Becca en makeover, så det blev hårfärgning, brynfärgning och lösögonfransar. Så nu är hon uppgraderad och klar inför imorgon! Man ska vara fin på nyår ni vet ;)
 
Appropå nyår så ska jag o Daniel tydligen äta hummer och oxfilé då, lyxigt ska det vara ibland! Vi kommer fira med Håkan och Kicki, så mycket tjöt och lite quiz. En rätt så lugn kväll gissar jag på, men det ska bli skönt :)
 
 

Tatuering

Den 2015-12-30, kl 15:58:00
Filed in Vi blir inspirerade, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk om man någon gång skulle få för sig att göra en liten tatuering. Tanken har slagit mig ett antal gånger. Men det är lika svårt varje gång att komma på vad man egentligen skulle vilja tatuera in för motiv. Så jag googlade runt lite och hittade lite gulligt som man skulle kunna tatuera in på handleden, fotleden eller i nacken.. så någongång i framtiden lär det bli någon liten tatuering i alla fall :)
 

Åååh, ännu mer beslutsångest

Den 2015-12-29, kl 22:37:43
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Var med Emelie en sväng på stan och kollade på ringar idag. Hittade en jag fastnade för, men funderar fortfarande vidare om jag vill ha något sådant eller om jag istället vill ha en ensam lite bredare med stenar runt...
 
 
...Eller de fina "floral rings" som jag verkligen skulle vilja ha. Men som inte verkar gå att få tag i Sverige i vitguld. Skulle de gå att få tag på så skulle de nog ändå vara så dyra att det skulle vart helt omöjligt att köpa ändå. Men drömma kan man göra ändå :)
 
 

Beslutsångest för ring

Den 2015-12-29, kl 10:15:57
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Alltså det är så svårt att välja vilken sorts ring jag vill ha som vigselring. Min förlovningsring är bara slät. Så vill jag senare fylla ut den med stenar och köpa ex hjärtringen. Eller vill jag köpa en ring med stenar hela vägen runt som vigselring, så jag jag en med stenar och en slät?
 

Inbjudningskort

Den 2015-12-27, kl 16:26:05
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
När syrran kommer tillbaka så är det dax att sätta sig och pilla med inbjudningskorten till Bröllopet. Sedan ska vi även åka och titta på lokalen igen så vi vet vad vi behöver beställa för dekoration till borden och så :) och så ska vi springa runt och leta efter spetstyg till klänningen... det närmar sig!
 
 
 

Kiwii hälsar

Den 2015-12-27, kl 13:54:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var förbi syrran en sväng och hämtade en massagegrej till ryggen. Har åkt på en massa knutar i ryggen så måste fixa dom så jag kan sova ordentligt!
 
Men hur som helst så tittade Kiwii fram en sväng. Han är ju för go!
 

Att shoppa

Den 2015-12-27, kl 13:50:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och syrran har faktiskt nästan bara handlat på Second Hand detta året. Det känns faktiskt mycket bättre att återanvända det som folk inte längre behöver, än att köpa nytt hela tiden. För det är ju faktiskt så att man snabbt blir trött på kläder rätt fort. Man använder dem bara ett antal gånger och sedan hamnar de längst in i garderoben tills man rensar och skänker bort dem. Och pengarna man köper dessa kläder för går ju till ett bra ändamål också, så varför inte handla på Second Hand?
 
Så när jag kollar tillbaka på detta året så det enda jag egentligen handlat nytt i butik är ett par träningsskor på Stadium, jeggings på Gina Tricot och lite linnen och myströja på Ullared. Sen har jag faktiskt också beställt en jacka, ett linne och en klänning på Ebay. I övrigt har jag bara shoppat på Second Hand, har hittat så himla mycket bra kläder där! Så det kommer jag definitivt fortsätta med under 2016
 
Sen om man har tur så syr syrran en klänning till mig. Som denna fina svarta klänning :)
 
 

Julafton och Juldagen

Den 2015-12-26, kl 15:36:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Julafton hos Charlie och Klas var mycket trevligt och mysigt!. Det var mycket mat, lekar och spel. Vi körde även julklappsleken, och det var så sjukt mycket julklappar som skulle vara med så det knappt rymdes på bordet. Men lyckades i alla fall få med oss några julklappar hem, som ex ett sällskapsspel, ett quiz och änglar som man kan fästa på gardinerna :)
 
Sen juldagen så tog vi en sväng till Media Markt och köpte nya Tomb Raider spelet samt en skrivare, bägge på rea såklart.
 
Idag tog jag en sväng in på Frölunda Torg, tänkte ju spendera mina 400kr i presentkort, men hittade ingenting. Eller ja, det jag hittade var jeggings på New Yorker, men dessa var inte på rea, så jag får gå tillbaka och pröva dom när rean är över. Orkade inte ställa mig i kön för att prova idag. Men man kan ju som säga att man blir snål när man är så van att handla på second hand, man tycker att allt som kostar över 100 kr är galet dyrt...
Imorgon ska vi nog åka till Torget igen, och leta efter skjortor till Daniel. Han behöver verkligen nya!
Fick en fin liten julbild från syrran också :)
 
 

God jul

Den 2015-12-24, kl 06:21:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag åt alldeles för mycket ölkorv igår så är vaken med magknip nu, men jag hoppas att jag snart kan somna om! Men om man bortser från detta så är det faktiskt julafton idag! Jag och Daniel kommer att fira tillsammans med Daniels släkt hos Charlie och Klas medan syrran befinner sig uppe i Norrland med våran släkt. Men nästa jul så blir det väl Norrland igen för oss alla kanske ;)  

Vad tycker ni om julkalendern i år förresten? Jag tycker om den, den är intressant, dock är vissa avsnitt rätt så tråkiga. Men lärorik :). Men favoriten är ju fortfarande Mysteriet på Greveholm❤️

Well well nu ska jag se om jag kan lyckas somna om en stund, vill ju inte däcka av trötthet redan 9 ikväll ;)  

GOD JUL önskar Totte :)




Mys med kompisar

Den 2015-12-22, kl 19:29:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igårkväll var det cheeravslutning hemma hos Krystal med tacos, spel och lekar. Vilket var supertrevligt, alltid mysigt att träffa folk utanför träningen då man ofta är i ett speciellt "training mode" när man träffas i vanliga fall. Det blev julklappsleken, julcharader på engelska, julbingo och spel. Vann inget i julklappsleken, men då Tore lyckats roffa åt sig en porslinskanin som han trodde var en ljuslykta men som egentligen var en bommullstusshållare så fick jag den av honom. Sen blev det en liten sen kväll, Krystal hade nämligen fått en tråkig nyhet tidigare under dagen så stannade lite längre för att lyssna och vara där för henne. Så jag var inte hemma förrän strax innan 03.00, men det gjorde absolut inte mig något, vi hade det så trevligt där i hennes lilla kök :)
 
I dag så var det träff med mitt lilla skolgäng, vi åkte hem till Rahims nya lägenhet och han bjöd på mat (ris med lamm, och det var faktiskt en av de godaste lamm jag smakat så han är duktig på att laga mat). Sen satt vi mest och tjötade och spelade lite spel. Dom fick testa på Alias, och kan ju säga att dom inte var så duktiga på att förklara ord ;)
 
Och nu är jag bara så trött, vaknade ju runt åtta imorse och kunde inte somna om. Så nu kanske jag ska plugga lite innan jag somnar... Imorgon ska det ju kokas knäck och så ska det fixas de sista julklapparna till Daniels systers barn :)

Krystals fluffkatt Baby :)
 

Beroende

Den 2015-12-20, kl 15:25:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Mina beroenden går i vågor, och senaste var micropopcorn. Alltså jag åt ett paket micropopcorn om dagen under helgen om jag fick möjlighet. Nu har det dock börjat ge sig. Och så är det något annat som tagit dess plats. Så nu har jag istället ett konstant sug efter Anthon Bergs marsipanbröd och ölkorv. Helt galet jag vet. Men jag är konstant sugen på det. Så idag åkte vi förbi Frölunda Torg så jag fick handla bägge dessa :)  ..mumms!
 
Totte älskar syrrans kärlek ;D
 
 

JAG KLARADE PRAKTISKA TENTAN

Den 2015-12-17, kl 16:57:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Wow, jag trodde aldrig jag skulle fixa den. Jag har ju inte alls hunnit plugga lika mycket till den som till övriga praktiska. Men tänka sig, jag lyckades fixa det tillslut...med hela 5min tillgodo! Så nu äre bara online tentamen imorgon som ska fixas och sen har jag diplom i CCNA security också. Vilket också innebär att jag endast har två skriftliga tentor kvar, en på Projektteknik och en i Informationssäkerhet. Därefter påbörjas praktiken och slutarbetet. Gosh! Upploppet är nära :D
 
 

Har fått praktikplats

Den 2015-12-14, kl 21:19:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I januari är det dags att gå ut på praktik. Då ska vi praktisera 4 dagar i veckan och sedan skriva ett examensarbete 1 dag i veckan. Fram till i slutet av maj! Och jag fick en plats på SKF, på deras HP avdelning. Där kommer jag arbeta med att montera ihop datorer, och fixa alla datorrelaterade/IT problem som dyker upp för de anställda på SKF. Så detta kommer bli väldigt roligt och lärorikt, det är ju många konstiga problem som kan komma att dyka upp. Det är ju rätt så possitivt också att 3 av 4 som gjort sin praktik där före mig har fått anställning i närliggande område direkt efter praktiken (antingen på SKF eller HP). Så håll tummarna för att det ska gå awesome för mig :)
 
 

Julbord å fika å skola

Den 2015-12-14, kl 09:43:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags så träffade jag Maria på stan och fikade, lika mysigt som alltid! Därefter var det julbord på Thörnströms "Privata Rum" med Daniels barndomskompisar. Vi hade supertrevligt, det var väldigt gott julbord och det vart en väldigt mysig kväll. Vi gick vidare till några pubbar därefter men slutade kvällen redan runt ett tiden. Jag skulle ju upp och åka till skolan dagen efter för att plugga.. Kan inte direkt säga att jag var motiverad söndagmorgon, men med, det var bara att bita ihop :)
 
Shit, man hinner inte mycket annat när man pluggar såhär intensivt. Har inte orkat/hunnit städa lägenheten på ett tag nu, så Daniel fick ta tag i det medan jag var i skolan igår. Men på lördag, då får jag passa på och städa ordentligt. Då är ju skolan slut för denna terminen. Då äre bara kvar att plugga till tentorna som är typ andra veckan i januari!
 
 

Jävulsvecka

Den 2015-12-11, kl 08:42:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har varit en riktigt jobbig vecka och värre blir det. Har så mycket i skolan nu så jag blir kallsvettig, superstressad och får finnar i pannan.. Men försöker att hålla ut, nästa fredag kan jag andas ut för då blir det "jullov". Men innan dess så ska ett praktiskt prov och två redovisningar hinnas med. Jobbigast är det praktiska provet som jag inte alls hunnit plugga till så ska sitta hela dagen idag och imorgon och förhoppningsvis behöver jag inte åka till skolan allt för tidigt på söndag för att plugga.. För imorgon blir det julbord med Daniel o hans kompisar, trevligt :)  Så en paus i pluggandet, jag hoppas bara min hjärna kan stänga av min oro för provet!



Min bäbis

Den 2015-12-05, kl 15:08:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
.. så sööt han är! ...men han gillar inte syrrans kärlek
 
 
 
 
 

Grattis Älskling!

Den 2015-12-01, kl 21:09:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag fyller min älskling 40, så vi har lagat lite mat och så fick vi besök av Mikael o Anna med familj. Dom tog med sig lite gotta som present... hahaha, så nu har vi ett bra tag framöver!
 
Grattis på födelsedagen Honey <3