Tomtetåget

Den 2022-11-27, kl 20:30:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi varit i Anten tågstation i Alingsås och åkt tomtetåget. Det är den gamla stationen och en massa fina människor som håller igång ett gammalt ånglok och pyntat vagnarna. När man åkt en liten bit så stannar man på en station där tomten tar emot önskelistor från barnen och det bjuds på pepparkakor och glögg. Matteo var väl inte superintresserad av tomten, eftersom han fick syn på ett leksakståg under en närliggande gran. Men han lyckades väl önska sig en bil, ett tåg och en brandbil av tomten i alla fall.



Julshopping

Den 2022-11-26, kl 20:23:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tog en second hand runda idag och fyllde på julsakerna, inte för att vi behövde det utan bara för att vi ville. Tyvärr verkade det som att de flesta second hand butikerna börjat med julsakerna tidigt i år, för det var väldigt lite kvar. En av butikerna reade till och med ut sina julsaker redan... Så man kan väl säga att vi var ute i sista stund. Men några tomtar och annat bös fick följa med hem i alla fall!

Sen åkte vi med Mia, Emilia och Charlie till Tjolöholms slotts julmarknad. Det var väldigt fint och mysigt och jag är glad att vi har provat det, men det dröjer till nästa gång då inträdet var väldigt saftigt. Men Matteo hade väldigt roligt när han fick springa runt och titta på saker, träffa tomten och provsmaka mat och marmelader. Väldigt skönt när man är så många som kan hålla koll på busen. Sen avslutade vi besöket med en eldshow, som Matteo tyckte var spännande de första minutrarna..


Ut o shoppa

Den 2022-11-23, kl 21:06:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca o Matteo möttes på järntorget, vi gick först till Hagabadet och fixade klippkort för friskvårdsbidraget. Sedan en sväng på Myrornas och Emmaus, jag hittade en knallrosa jacka, Matteo hittade bilar och Becca hittade en kyrka och en tröja.

Sen var det ju tid kvar innan läggdags så vi hoppade på en spårvagn ner till stan och in på Nordpolen, som det heter just nu. Hittade ett par svarta utsvängda jazzbyxor på H&M. Tänk vilken tur att alla typer av mode kommer tillbaka. Jag provade även ett par snygga kostymbyxor men dom var ju en decimeter för långa så det gick ju inte.

Vi hade även tur att Matteo verkade tycka det var helt okej att hänga med och titta på kläder. Mutade i o för sig med bilarna han hittade på Myrornas, välinvesterade 30kr för att få shoppa lite 


Snö

Den 2022-11-22, kl 08:38:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har snöat och eftersom Daniel glömde barnvagnen på förskolan igår, så blev det pulka imorse. Jag trodde lillen skulle bli överlycklig, men han var alldeles för trött efter en eksemkliande natt. Så han hängde bara med och stirrade på mig. Han undrade väl vad jag sysslade med. Vilken jobbig mamma jag är


Upptagen

Den 2022-11-19, kl 19:42:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Daniel åkte med Charlie o Mia till London i torsdags och kommer hem igen på söndag. Så jag o Matteo åkte till Becca i torsdags efter jobbet. Passade på att julpynta, tog med mitt pynt hem och pyntade tills sent på kvällen. Så när Matteo vaknade fredag morgon så vart han överlycklig och sprang runt och ropade wow! Dock har han redan tagit sönder lite, men det är tur att det mesta är tygtomtar.. 

Igår efter jobbet bjöd jag hem Emelie, Ylva, Maria och Victoria. Vi åt mat, fika och hade en riktigt mysig kväll tillsammans. Matteo försökte visa Victoria en massa julpynt, men det uppskattades inte riktigt när hon fick allting upptryckt i ansiktet. Men det var en fin tanke av honom I alla fall. Det blev en sen kväll, men det var det värt!

Och sen idag har jag, Becca och Matteo julbaka hela dagen. Vilket gick mycket bättre än väntat, man vet ju aldrig med en liten..Så det blev lussekatter, knäck, chokladknäck, chokladbollar med polkakross, mjuk pepparkaka och brownie. Så det är väl bara vanliga pepparkakor kvar som ska fixas.

Tre små nissar!


Blivit en av padeltöntarna

Den 2022-11-16, kl 22:37:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom vi fortsätter att köra padel emellanåt med jobbet så köpte jag tillslut ett eget padelrakc. Det kändes fattigt att alltid fråga runt efter möjlighet att låna, pch alldeles för dyrt att hyra varje gång. Så jag slog till nu när Interaport hade rea. Jag behöver ju inte alls något proffsigt, utan är bara glad om det går att hålla i. Jag hittade ett rack för 400kr som var grönt, och ett för 600kr som var rosa. Vanligtvis så brukar jag ju alltid gå på det billigaste när jag köper sådant som är tråkig kostnad, men 200kr extra för ett rack som är fint att titta på är det ju faktiskt värt denna gång!


Jultåg

Den 2022-11-16, kl 07:56:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi åkte förbi Jula igår och köpte varsitt jultåg. Det kommer bli så himla fint under granen och Matteo kommer nog älska det! Nu får jag bara hålla det gömt tills granen får komma fram (runt 1 december)


Helgen

Den 2022-11-13, kl 21:48:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördag var vi bortbjudna till Anna o Mikael och deras dotter Sofia skulle vara barnvakt, så större delen av dagen gick åt till att städa och göra I ordning. Sen åkte vi iväg och fick äta gomiddag med oxfilé och potatisgratäng och mycket vin. Välbehövligt och väldigt trevligt, men lite sent och lite för mycket vin när man har en liten kanske.. Matteo hade det förövrigt superbra med Sofia och Jesper, så det hade gått super. Alla tycker ju förövrigt att Matteo bara är så himla glad och enkel hela tiden, men det gäller ju inte mot oss, bara andra. Så efter lite för få timmar sömn och en supersprallig Matteo som bestämde sig för att vakna runt 6 tiden. Jag försökte att vi skulle ligga kvar i sängen ett tag och titta på tv. Men nej, eftersom jag lovat Daniel en sovmorgon och Matteo började gå bananas så fick jag pallra mig upp. Bakis och superhängig hade jag en otroligt mysig tidig morgon med en otroligt trotsig unge... Jamen ni fattar, han var väldigt billig där efter någon timma. Så tillslut fick jag väcka Daniel ändå och bara få några minuter med mig själv för att inte bli galen.

Men  sen så var det dags att åka iväg på djungelgympa och då blev vi vänner igen. Vi klättrade i ribbstolar, hoppade från plintar, hängde i rep och balanserade. Vi kröp fram som lejon och hoppade som känguru, ja sånt som man tydligen gör för sina barn. Han var superlycklig och älskade varenda minut, så det var lyckat! Sen hämtade vi upp Becca o Erik och drog till Alingsås och badade. Det är ju också en av Matteos favoritsysslor. Så han simmade o simmade och åkte rutschkanor. Därefter tog vi en sväng förbi Kongahälla och gick in på den nyöppnade julbutiken,där Matteo fick välja en julgranskula,  vilket blev ett glittertåg. Mer fick inte följa med hem, för det var rätt så dyrt och vi vet ju fortfarande inte hur mycket julpynt vi kan ha framme ännu.


Universeum

Den 2022-11-06, kl 18:24:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Släppte lös lillen på Universeum idag, han blev överlycklig




Halloweenfest

Den 2022-11-06, kl 18:22:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det inflyttnings/halloween fest hos Becca. Så det pyntade, fixades och rullades chokladbollar. Sen bjöds det på bål och gotta och spelades quiz.






Vabbeli vabb

Den 2022-11-03, kl 09:24:22
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Lillen blev hemskickad i tisdags för att han var hängig och gojsig i ögonen, så igår vabbade jag. Vi var ute och lekte, tittade på film och lekt ofantligt mycket . Igår verkade han ju väldigt pigg och kry, men idag på morgonen fick han ont i magen och hostade tills han kräktes lite. Så nej, han är nog inte helt frisk ännu

Igår provade vi zebradräkten vi köpt på loppis. Sicken söt Zebra han är (eller som han säger giraff..)