Countdown

Den 2021-11-30, kl 17:11:59
Filed in Tandställning, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det bara 1 månad kvar med tandställningen! Sen är det endast nattetid som gäller. Så nedräkningen kan börja på riktigt nu 


Snö

Den 2021-11-30, kl 09:14:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
.. och så har det snöat, så det blev ett litet träningspass att gå till dagis idag. Sen blir det hemarbete idag, orkar inte försöka ta mig till jobbet med lokaltrafiken. Den brukar ju stå still såfort det börjar snöa


Tomtetåget

Den 2021-11-29, kl 21:43:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I söndags var det dags att bege oss ut till Anten utanför Alingsås och åka med ett riktigt gammalt ånglok. De hade pyntat inne i tåget och hade både tomtens bror och ren för barnen. Vi fick sen tuffa iväg till Gräfsnäs station och träffa tomten och dricka glögg. Matteo var lite skeptisk till tomten, men vågade ändå hälsa på honom. Sen hoppade vi på tåget och åkte tillbaka igen, och så fick alla barn en julklapp av tomtens bror (en reflex och en minificklampa)






Ute och jagar traktorer

Den 2021-11-28, kl 12:45:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är snö ute, så jag o Matteo har varit ute och spanat in traktorer som sandat och skottat. Sen åkte den iväg, så då fick vi ju springa efter såklart


Beccas överraskning

Den 2021-11-28, kl 07:59:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det dags för Beccas överraskning, jag hade sagt till henne att vi skulle på julmarknad och en luciakonsert. Men istället mötte vi upp en massa vänner på Prison Island och avslutade sen med mat och drinkar på Pinchos. Vi fick till och med personalen att komma ut och sjunga för henne.

Hon vill ju så gärna gå på luciakonsert och blev så glad när jag sa att jag hade bokat. Så det slutade ju med att jag fick boka in det också helt enkelt, på luciadagen blir det dock.




Tavolo

Den 2021-11-25, kl 20:08:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ikväll var jag ute med en av mina kunder. Det var supertrevligt och så himla god mat på Tavolo. Vi beställde in flera rätter att dela på, drack vin och pratade om livet. En riktigt trevlig kväll 



Första teckningen

Den 2021-11-25, kl 12:09:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Japp, då har första teckningen fått följa hem från dagis. Men vad gör man med sådant egentligen?


Loppis o museum

Den 2021-11-21, kl 17:58:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag åkte jag o Becca på loppis, det var så mycket folk. Och numer är man ju inte alls van det, så vi blev riktigt trötta efter ett tag. Men jag hittade i alla fall vinterhandskar, tomtedräkt och mjukisbyxor till Matteo, som jag var ute efter. Hittade även en zebradräkt, skinnjacka och en söt t-shirt


Sen åkte jag o Matteo o lekte på världskulturmuseet.





Ny mössa

Den 2021-11-20, kl 07:05:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Så fin han blev i den nya mössan. Han själv är dock inte lika övertygad
 

Lek

Den 2021-11-20, kl 07:02:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår åkte vi till Frölunda Torg och lekte med Matteo. Han blev överlycklig, tror nog att Erik också tyckte det var riktigt roligt
 
 
 
 

1år och 6 månader

Den 2021-11-19, kl 14:32:26
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Månadens Favoritleksak: BobbyCaren
Månadens Favoritmat: Grillad kyckling
Månadens Favoritord: Fortfarande BIL
Månadens Favoritprogram: Minibarnen
 
Nu är du redan ett och ett halvt år, så nu börjar du bli stor. Du har storlek 86 på kläder men vi har redan bunkrat upp med 92 i din garderob, för ibland så smäller det bara till och kläderna blir för små. Du har börjat prata en massa, och är vår egna lilla papegoja som härmar alla ord vi säger. Så nu kommer det en massa ord helt plötsligt. Plus att du har börjat förstå mer och mer, så ber man dig hämta saker, så gör du det. Du har börjat säga frukter du vill ha, och säger hejdå och vinkar, men du blandar fortfarande ihop mamma och pappa ibland.

Du är rätt så nöjd med att vara på dagis nu, och gråter alltmer sällan när jag lämnar dig, vilket är otroligt skönt. Men du sover oroligt på nätterna nu, vi får hoppas att det är en fas. Sova oroligt och sen vakna typ klockan 03 och tycka att du har sovit klart, det är inte okej.

Du har också blivit lite blyg, kommer du till ett nytt ställe eller träffar nya människor nu så börjar du avvaktande och försiktigt. Men successivt så vågar du mer och mer, så inom 1h så är du igång i vanligt tempo igen. 

Sen har du väldigt mycket minspel, vilket även förskolepedagogerna säger. När jag ska lämna över dig på morgonen så börjar du först att blinka konstigt och sen rynkar du pannan åt dom.

Vi tränar fortfarande på att du ska äta själv, och med bestick. Det mesta hamnar fortfarande på golvet, men det blir ju långsamt bättre i alla fall plus att du har börjat dricka själv I vanlig mugg. Det gäller ju bara att inte fylla på för mycket, för helt plötsligt får du för dig att hälla ut det. 
 




Julpyntat

Den 2021-11-14, kl 18:43:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har det julpyntats. Jag har ju inte vågat julpynta lika mycket som tidigare, men många av mjukistomtarna fick komma fram. Det som håller om man kastar det i marken helt enkelt. 

Julkalender Totte är lika imponerad som vanligt


Lördagskul

Den 2021-11-14, kl 09:45:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår så började vi dagen med att julpynta hemma hos Becca! Det gick snabbt och smidigt, men julgranen väntar vi med tills i början på december

Sen blev det kalas för Emilia, Daniels systerdotter. Matteo var väldigt blyg i början, men sen kom det fram en låda med bilar som han kunde leka med. Och plötsligt hamnade alla barnen.. (14+) på golvet och körde med bilarna och Matteo.

Sen var det dags att åka vidare till nästa kalas, fira Timea på Takame Sushi. Vi beställde in goda drinkar och svingod sushi. Hon visste inget innan, så hon grät när hon fick se oss alla. Riktigt trevligt!




Helgen

Den 2021-11-07, kl 18:23:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördagen spenderades i Alingsås, då blev det bad på Nolhagas parkbad med Becca, Erik o Matteo. Det var faktiskt rätt så bra bad för en liten och lagom mycket folk (platsbokning). Vi skulle sen gå slingan Ljus I Alingsås, men det regnade, så det blev en ganska rask promenad. Och detta året var det inte något speciellt heller, så det var inte värt att gå i regnet för.

Idag söndag så blev det Ullared för mig o Becca. Jag frossade i Matteokläder och köpte allt som behövs i nästa storlek, plus en vinterjacka i reflexfärg och en vinteroverall till dagis. Vi gick också och spanade på tomtar på julavdelningen, men det var bara en liten julby som fick följa med hem. Det kommer ju bli en rätt så sparsam julpyntning i år pga den lilla. Så denna gång gick det "bara" 3660kr på Ullared



Frisk igen

Den 2021-11-03, kl 13:53:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det var ett kort sjukdomsförlopp, för nu är Matteo feberfri igen. Men det är ju 48 timmars regeln på förskolan, så det blir inget sådant denna veckan helt enkelt. Så idag har vi lekt en massa inomhus och letat efter mitt körkort och bankkort. Tror den lille har varit inne i min mobil och tagit dom. Sen helt enkelt gömt dom på ett bra ställe. För trots att jag tycker att vi har lyft på det mesta så finns dom inte. Så hittar jag dom inte ikväll, så beställer jag nya imorgon. Det tar bara så lång tid och är omständigt. Men aja, sånt som händer och kommer hända fler gånger gissar jag på.
 
Men så skönt att han är frisk igen i alla fall och så håller vi tummarna för att vi aldrig behöver vara med om feberkramp igen!
 

Embra Design

Den 2021-11-02, kl 13:50:07
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Klänning: Emilie Reinbrandt (Embra Design)
Hår: Suada Beautyboutique.dea
Modell:  Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors



Feberkramp

Den 2021-11-01, kl 13:57:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag var hos Maria och Victoria idag eftersom att dagis hade stängt. Matteo var väl lite låg, men det var ju på grund av att han sovit väldigt dåligt. Men vi lekte, åt kiwii och hade det väldigt trevlig. Tills Matteo helt plötsligt började krampa i min famn. Hans ögon rullade och hela kroppen blev stel och krampade och blev helt vit i ansiktet och blå om läpparna. Maria ringde 112 medan jag försökte få kontakt med honom. Sen efter ca 2 minuter så försvann han helt, gick in i någon form av medvetslöshet men fick tillbaka färgen i ansiktet. Personen i telefonen bad oss att se om det gick att få någon typ av kontakt med Matteo och när inget hjälpte så skulle vi nypa honom jättehårt i armen, då vaknade han till och grät och sen försvann han igen. Dom bad oss ta tempen och eftersom han hade 39,6 så konstaterade dom rätt så fort att det var feberkramper. Men dom skickade en ambulans i alla fall. Så det var bara att sitta med honom i knät och övervaka att han andades medan vi väntade på ambulansen. Jag ringde Daniel och han körde direkt till oss. När han kom in genom dörren så vaknade Matteo till och blev kontaktbar igen. När han märkte att Maria höll på att lägga fram lunch på tallriken till Victoria, så blev han också hungrig. Så han fick i sig mat och blev normal igen. Så när ambulanspersonalen kom så var han helt tillbaka igen, om än lite trött. Allt de kollade såg bra ut, så vi fick rådet att ge honom febernedsättande. Ingen idé att åka till sjukhuset och riskera att dra på honom något mer helt enkelt. 
 
Men det var riktigt obehagligt och så himla skönt att jag var med Maria när det hände. Det hade ju varit 1000 gånger värre om man hade varit ensam hemma med honom. Men våran lilla träff blev ju inte riktigt det vi tänkt, så det får vi försöka göra om någon dag igen!
 
Nu ligger han och sover bredvid mig i soffan så att jag kan ha lite koll på honom
 
 
 

Halloween på Liseberg

Den 2021-11-01, kl 13:46:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår mötte vi upp tjejerna för lite halloween på Liseberg. Vi såg på kabaré, åt mat och gick in i Korthuset. Det var väldigt trevligt faktiskt. Dock vart jag besviken på Korthuset, det var ju inne i Gasten och det var väl ingen större förändring motför tidigare, förutom att det nu var clowner som studsade omkring och skrämdes
 
Men trevligt söndagsnöje må jag säga