Lite tjejmys och gymnastik

Den 2024-01-28, kl 18:54:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi träffade brudarna nere på Ethels idag och tog en lunch. Timea dök upp med 3 barn, men likabra var det ju att Zoe fick ta med en kompis. För då kunde dom underhålla varandra en stund och Timea fick möjlighet att vara lite social också. Så vi pratade om allt som har med livet att göra och åt lyxbrunchen.

Sen bar det av till gymnastiken där vi hoppade jämfota som grodor i rockring, rullade som ägg på mattor , gick balansgång, hoppade från en plint ner i tjockmatta och gick skottkärra. Det kändes mycket bättre och organiserat denna gången. Nästa gång är det min tur att vara ledare så det blir ju spännande!

Mamma Mu och restaurang

Den 2024-01-28, kl 08:45:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår så var vi på Frölunda Torg en sväng, vi tittade på en föreställning av Mamma Mu som Matteo tyckte var spännande. Mycket sång och dans och han klappade glatt med

Vi gick in i leksaksbutiken och tittade och han fick berätta vad han önskade sig när han fyller 4. Det var mycket han ville ha, främst en massa olika bilar, men också nerfgun, lego, dinosaurier och pawpatrol

Vi hade bokat bord nere i stan på Klang Market för att fira Mia på födelsedagen. Där satt vi i nästan 2,5h drack drinkar, vin och åt god mat. Tyvärr var väl personalen sådär. Men maten var ju i alla fall god och Matteo överlevde med en mobil framför sig. Vi pratade om livet, AI och mat, tills Matteo började bli trött, då började han studsa runt och ja, då var det dags att börja röra på sig. Så då tog vi oss hem och fortsatte kvällen i soffan tills vi alla blev på tok för trötta


Tråkmånader

Den 2024-01-24, kl 21:33:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Januari och Februari är så otroligt tunga att ta sig igenom. Det snöar och regnar om vartannat, är mörkt och kallt och man har varken lust att hitta på nått i kombination med att det är torrmånader på eventfronten. Livet går på repeat, man lämnar på förskolan, går till jobbet, kommer hem, lagar mat, tittar på barnprogram, nattar Matteo, tittar på en tv-serie och sover..  Vi svenskar stänger ju verkligen in oss och går i ide dessa månader. Kan inte bara våren komma snart?

Nej, nu ska vi inte deppa ihop. Vi har bokat restaurang på lördag, tjejfika och gymnastik på söndag. Så vi försöker ändå krydda till tillvaron litegrann.


Bokat kolmården

Den 2024-01-24, kl 21:22:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Första veckan på sommarsemestern så ska vi bila till Norrköping och bo i stuga två nätter och gå på Kolmården. Detta ska bli tillsammans med Maria, Christian och Victoria och vi har bokat stugor bredvid varandra. Detta har vi ju bokat en gång tidigare, men då blev ju Christian dödssjuk så då avbokade det. Men denna gången får vi hoppas att vi kommer iväg 


Söndagskul

Den 2024-01-22, kl 11:36:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi började söndagen med lite pulkaåkning i närheten, Matteo lärde sig och svänga och skrattade högt när han svängde in mot buskarna. Vi kastade snöbollar och lekte i snön ett tag. Sen skulle vi möta upp Becca o Erik på Åbybadet. Det visade sig vara fullt inne i badet och många före i kö för att komma in när det fanns plats så vi fick åka vidare till Kungsbacka. Där plaskade vi runt, åkte rutschkanor och jagade varandra. Jag tror Matteo skrattade konstant I 1,5h innan det var dags att köra till Familjegymnastiken. Där är jag 1 av 4 tränare som ska hålla i lektionen typ varannan gång, och denna gång var jag bara deltagare. Så vi gjorde kullerbyttor, rullade stock, slängde oss i lianer och gick balansgång. Matteo tyckte det var roligt men tyckte ändå att badet var det roligaste under dagen.


Förkylning och ögoninflammation

Den 2024-01-21, kl 07:13:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det känns som att den här förkylningen vägrar släppa taget om mig, men nu har jag i alla fall Coccillianna hostmedicin när hostan sätter igång. Sedan så fick jag någon typ av ögoninflammation i fredags. Så ögat är rött, gojsar och skaver. Ser inte riktigt klok ut.



Nya skor

Den 2024-01-19, kl 11:44:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag fick upp reklam för skor från Temu. Dom var så snygga och kostade hela 50kr så jag kunde inte låta bli. Sen vet man ju inte vad man kan förvänta sig för 50kr, men jag blev glatt överraskad nu när jag hämtade ut dom.
Nya favoritskor som jag kommer använda resten av vintern


Flytt med jobbet

Den 2024-01-19, kl 08:14:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I slutet på Juni så ska vi byta lokaler och flytta ihop med det andra kontoret och vi ska flytta in i Citygate. Så igår var vi på en liten informationsträff i huset där dom presenterade huset och visade byggarbetsplatsen som kommer bli det nya kontoret. Det kommer bli väldigt fint måste jag säga. Sen fick vi en wrap, bubbel och minglade lite innan det var dags att bege sig hemåt




Spabesök

Den 2024-01-19, kl 08:08:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I onsdags så var det dags för månadens spabesök på Sankt Jörgen. Vi tog det riktigt lugnt, masserade våra trötta axlar och badade fotbad tills vi blev russin. Skippade utomhuspoolen för att det var så ruskigt kallt ute. 


Kalaskul

Den 2024-01-16, kl 08:55:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags så bar det av till Charlie o Klas, för då var det kalas. Vi åt god mat, en massa ost och kex och Matteo sprang runt och lekte med alla. Han sprang ju ut och tittade på tårtan i omgångar och var så sjukt taggad på den. Men eftersom det var så himla mycket mat så väntade vi med tårtan. När Matteo tillslut skulle fråga Charlie om tårta så råkade han slå i en leksaksbil i hakan och när han då skulle gå till mig över soffan så ramlade han ner och landade på rumpan. Då var klockan typ 9 på kvällen och han grät tills han somnade. Då spelade vi spel och åt tårta. 
Det första Matteo sa när han vaknade nästa morgon var TÅRTA! Så vi fick kolla av med dom om det fanns kvar någon tårta och promenera över. Han var helt inställd på att han var tvungen att ha finkläder på sig för att få tårta, men jag fick försöka förklara för honom att vi nu inte skulle gå på kalas igen. Så att man faktiskt fick ha myskläder på sig den här gången. Så vi tog en långsam promenad bort, så att han tillslut fick äta tårta och han var överlycklig. Det var även en bra söndag för vi var ju inte särskilt trötta efter lördagen och mådde hyffsat bra ändå. 



Varberg

Den 2024-01-13, kl 11:38:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I onsdags så bar det iväg till Varberg och Hotell Havanna för konferens. Vi hade konferensen tillsammans med två personer från Halmstadskontoret och en säljare från Örebro, för att kunna hitta bättre gemensamma arbetssätt. Det blev otroligt mycket jobbsnack även större delen av kvällen till 3 rättersmiddagen, men det var nyttigt för oss i alla fall. Jag vek av strax efter 23 efter ett par glas vin, när man väl har lyxen att bo på hotell och sova helt själv så får man ju passa på att sova så länge som möjligt. Sen var det upp och hoppa med hotellfrukost klockan 7.30 och sen fortsatte konferensen till lunch. Det var ett väldigt mysigt litet hotell, med ett litet spa i källaren som vi tyvärr inte hann prova. Men mat åt vi i mängder i alla fall




Matteo på toa

Den 2024-01-13, kl 11:32:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Matteo går och sätter sig på toaletten själv medan jag pysslar runt hemma. Efter ett tag hör jag hur han sitter och pratar med sig själv, så jag passar på att tjuvlyssna
"Dumma Dumma Bajs. Varför vill du inte komma ut?. Dumma Dumma Dumma Bajs. Kom då!"



Städning och sjukdomar

Den 2024-01-08, kl 12:09:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I helgen har både jag och Matteo haft feber, Matteo hög medan jag låg. Men en huvudvärk som kommit och gått. Men söndag så var febern borta från oss båda så då körde jag bort allt julpynt till Becca och gick på Ikea och köpte plastbackar. Nu blev jag less på vårt förråd och har påbörjat projekt städning.
Sen ska vi bara hänga upp extrastolarna på väggen och köpa stora plastbackar för att sortera upp dom större sakerna

Jag köpte en tjock öppningsbar ram där vi kan förvara lite teckningar i. Första teckningen som får visas är mr.fotgubbe

Idag är förskolan stängd, men Matteo hade ju ändå fått vara hemma och vabba en till dag. Han var väldigt trött imorse och verkar ha ont i magen. Så inte blir det många knop idag. Daniel kommer dock hem och byter av vabbandet efter lunch.


Fnissar lite

Den 2024-01-08, kl 08:56:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lite småfniss såhär på måndagsmorgon

---------------------‐-----‐---------------
----------------------‐‐-------------------
---------------------‐-----‐-----------------
‐---‐--‐------------------------------------


Julklapp från jobbet

Den 2024-01-08, kl 08:47:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom våra salt och pepparkvarnar blivit gamla, och pepparkvarnen gått sönder så beställde vi varsin via dinklapp.se som båda hade via jobbet. Det visade sig att dom var mycket större än vi räknat med. Men aja, nu står dom där i alla fall


Ut med julen

Den 2024-01-05, kl 18:17:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom det blev vabb idag och lillen mest bara sov på eftermiddagen så passade jag på att packa ihop julen. Hade ju gärna haft det uppe en vecka till, men då kanske det blir fint väder eller man ska hitta på nått så då var det ju lika bra när vi bara låg hemma och gjorde ingenting. Nu ser det tomt ut, jag packade upp två kartonger med vanligt krimskrams och packade ner 4 kartonger med julpynt.. Så ni får jag fundera på om det är något jag saknar till hemmet så att jag kan börja kolla på det. Som tex en ny tavla till vardagsrumsväggen och en tavla till tevebänken. 

Sen har jag ett minne av att jag köpte en fin lampa till vardagsrummet, den hittar jag inte så antingen köpte jag den aldrig eller så har jag gömt den väl. 

Nu måste jag bara åka över med Julpyntet till Becca och stuva undan det i deras kalla krypförråd


Sjukling

Den 2024-01-05, kl 10:48:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår vi lunch så ringde dom från förskolan med gråten i halsen och meddelade att Matteo hade krampat och att dom hade ringt ambulans. Jag förklarade för dom att det troligtvis är feberkramper och helt ofarligt och så satte jag mig i bilen och körde dit. Försökte avboka ambulansen men hon på 112 ville verkligen att dom skulle komma förbi. Så vi fick en liten check och dom konstaterade också feberkramper så vi kunde åka hem. 

Så nu försöker vi hålla nere febern, vilket inte är det lättaste med en liten som inte vill äta medicin. Så vi har haft två feberkramper sedan dess. Lillstackarn.

 

Både upp och ner

Den 2024-01-04, kl 08:52:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Daniel ligger hemma i vad vi tror är influensa, så vi som fortfarande är friska har försökt hålla oss borta från honom. Så igår åkte vi till Becca, vi skulle pyssla men det slutade med att vi bara åt och fikade. Men det var mysigt i alla fall. Men för att komma dit fick vi ju ge oss ut i stormen, det blåste otroligt mycket och bilen kastades åt sidan när vi körde över bron. Tur att det bara är en kvart att köra!


Annars så fick vi ett tråkigt besked på jobbet igår. En gammal kollega, som nu jobbade hos min kund. En jättefin person som jag haft kontakt med ofta, träffat en gång i månaden och verkligen tyckt om, har tydligen gått bort. 29 år gammal. Jag drömde om honom inatt och vaknade gråtandes några gånger. Usch och fy vad hemskt.


Lek och Bus

Den 2024-01-02, kl 09:13:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår blev det lek och bus med Victoria. Barnen var rätt så blyga först, men sen kom dom igång.Vi tog även lite frisk luft på en förskola. Barnen var superglada och sprang runt medan det snöade. Vi föräldrar var inte lika nöjda och orkade inte vara ute så länge. Utan tog med oss Barnen tillbaka till Maria och Christian så att de fick fortsätta leka inne istället. Vi hann ju även få lite vuxentid och prata lite medan barnen lekte att dom gick till jobbet och stängde in sig i groventren och kokade kaffe med leksakskaffekokaren. Victoria passade också på att smaka på fågelmaten medan Matteo höll för dörren så att ingen skulle se. Ett riktigt team är dom!


Vad hände 2023?

Den 2024-01-01, kl 14:41:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Januari tog vi en bio tillsammans, köpte världens sötaste tröja, vabbade, potttränade, åkte skridskor, hade besök av Pappa och Eva. Vi strosade på Aeroseum, promenerade, tog en sväng förbi Universeum och vabbade lite till

Februari lekte vi I snön, tog en sushi och afternoon tea med tjejerna, tog utflykter i solen när snön försvann och hälsade på djur på 4h gårdar

Mars dök det upp en snöstorm så att vi fick ut och rasta pulkan igen. Vi tog flyget upp till Piteå och fjällen en snabbis och träffade lite släkt, kattbäbisar och åkte skoter.  När vi kom hem igen tog vi en sväng på nyöppnade sjöfartsmuseet.

April Nu kom våren på riktigt. Vi träffade kompisar, lekte utomhus, körde gocart, firade påsk på Bohus fästning, och vabbade lite till

Maj tog en sväng till Stockholm på techmässa, hängde på Liseberg, lekte med vänner och strosade på Barnens Dag. Åkte rodel på Isaberg, firade Matteos födelsedag och tittade på Hammarkullefestivalen. Mitt I allt detta roliga hände också det tragiska att Totte fick somna in.

Juni kom sommaren på riktigt. Vi gick förbi Ylvas konstutställning, tittade på Hooja med Naomi på Frihamnsdagarna, badade, firade Pride, åkte helikopter och firade midsommar I ett airbnb hus tillsammans med Charlie, Klas och Mia. Halvåtta gänget träffades också i Fjällbacka denna gång 

Juli försökte vi vara ute vid havet och fiska krabbor när vädret tillät, vi var en sväng upp till Piteå och hängde med familjen, tog långa promenader i skogen, var i Fjällbacka hos Maria, Christian och Victoria.Men även en sväng till Nordens Ark, cyklade Dressin och Banksy utställning.

Augusti var finare än Juli och nu fanns det några fina dagar man kunde vara ute. Vi åt surströmming, träffade vänner och var på konsert

September så blev det många utflykter i skogen, pyssel och någon cabbdag i slottskogen. Vi plockade hallon, tittade på djur på 4h gårdar och tog en semester i Kroatien med Charlie och Klas

Oktober kom hösten och de vackra färgerna på träden. Vi tog en sväng till Ullared och proppade inför vintern och julen, gick på halloween på Liseberg och blev rädd för monster i buskarna. Umgicks med vänner, promenerade I Lärjeån och drog en sväng till ett somrigt Belgrad

November började varmt men avslutades med snö. Vi gick på julmarknadnader och köpte julsaker på second hand. Julpynt och julbakning började vi också med

December var vi på jul på Liseberg, åkte skridskor och tittade på förskolans luciatåg med en Matteopepparkaka, men också ett riktigt luciatåg i vasakyrkan. Vi åkte pulka de få dagarna som det låg snö på backen, bjöd kompisar på julfika, lekte på Alfonshuset och på Navet och firade jul hemma hos Becca med pappa och Eva


Gott Nytt År

Den 2024-01-01, kl 07:26:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Här blev det oxfilé med krossad potatis till middag och kladdkaka o glass till efterrätt. Lite nyårsbingo och lillen som gömde sig bakom julgranen för att se youtube i lugn och ro. Tittade ut genom fönstret i regnet på tolvslaget och la oss i sängen 00.05