Mozarella och Spenatlasagne
Räcker till 4-6 personer
Receptet hittade jag här
- ca 400 g lasagneplattor
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 röda paprikor
- smör, att steka i (eller olja)
- ca 500 g fryst bladspenat
- 500 g krossade tomater [500 g]
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vatten
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 msk torkad timjan (eller oregano)
- 2 mozzarellaostar (à 125 g)
- 1 dl soltorkade tomater i olja
- 1 dl parmesanost, finriven
- Béchamelsås
- 2 msk smör
- 6 msk vetemjöl
- 1 liter mjölk
- flingsalt
- svartpeppar
Gör Såhär
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Kärna ur och grovhacka paprikan.
- Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.
- Tillsätt spenaten, något tinad. Låt puttra i 3–4 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
- Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
- Vispa ner mjölet.
- Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form med smör.
- Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås.
- Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen.
- Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
- Täck med folie mot slutet om den blir för bränd. Man kan även späda ut den med vatten i ugnen om den blir torr.
- Servera lasagnen med en sallad
Kommentarer
Trackback