Pakistansk kycklinggryta

4-6 portioner
500 g kycklingfilé
250 g färska tomater
250 g krossade tomater
1 rödlök
1 bit ingefära (ca 2 msk när den hackas)
4 vitlöksklyftor
1 st chili (justera hetta efter smak eller uteslut)
1,5 tsk garam masala
1,5 tsk chilipulver (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, riv eller hacka ingefäran i tunna stavar/små bitar, hacka chilin, hacka tomaterna i tärningar.
Stek kycklingen tills den blir vit, häll över i en gryta. stek löken tills den får lite färg. Tillsätt chili, ingefära och vitlök, stek lite till. Häll över i grytan. Häll i alla kryddor
Tillsätt tomaterna, rör om och låt sedan grytan puttra under lock i ca 40-60 min.
Servera med ris och ev raita


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback