Bästa och jobbigaste med roadtripen

Favoritstopp på resan
För min egen del var det Rothenburg och Hallstatt.
Rothenburg för att det var en så charmig stad med sina kullerstensgator och gulliga souvenirshoppar. Sen får vi ju inte glömma julshoppen, den var otrolig för en julmänniska som jag!
 
Hallstatt var också otroligt charmig och absolut en by man bör besöka om man har vägarna förbi. Det kändes lite som att besöka ett vykort faktiskt.
 
Besvikelsen på resan
Prag överlag. Dock tror jag att det berodde på att man hört så mycket bra om Prag, hur fint det skulle vara och hur billigt. Det är många som har sagt "tyckte du det var billigt i Budapest, då ska du veta Prag. Det är så sjukt billigt". Well, jag vet inte vart i Prag dessa människor har varit. Men i centrala Prag var det inte speciellt billigt. Shoppingen bestod till 90% av märkesshopping. Daniel som skulle köpa ett par Adidasskor gick in en butik och kollade priset, och efter lite snabb googling så upptäckte vi dock att skorna var billigare att köpa i Sverige. Det enda som faktiskt var riktigt billigt var nog ölen.
 
En annan stor besvikelse var renoveringen som pågick ÖVERALLT. Alla fina byggnader vi skulle besöka hade fula byggnadsställningar på sig tyvärr.
 
Fick fotografera Disneyslottet från detta hållet, då det var fullt med byggnadsställningar från andra hållet
 
 
Det bästa med roadtrip
Man hinner se och uppleva så många olika städer och byar som man aldrig skulle besökt annars. Att under samma resa besöka små mysiga tyska städer, charmiga Österrike och storstaden Prag. Man har ju fått se så många fina byggnader, varit inne i olika typer av museum och besöka olika miljöer.
 
Jobbigaste med roadtrip
Att leva i en väska i två veckor. Det konstanta upp och nedpackande som man fick göra, främst på ställena där vi bara stannade en natt. Hade varit lite smidigare med resväska att rulla runt på, men en bag fungerade mycket bättre att mosa ner i bagaget.

Boendet i lägenheter. Vi bokade både via Airbnb och Booking.com och många av gångerna blev det inte alls som vi tänkte det. Två av lägenheterna var riktigt trånga och såg inte alls ut som på bilderna, varav den ena lägenheten var uppe på vinden i en kvinnas hus, vilket inte alls stod i annonsen. En lägenhet blev avbokad en timme innan incheckning (där jag för övrigt fortfarande väntar på återbetalning) & en lägenhet stängde av vattnet så att vi var tvungen till att byta lägenhet. Lägenheter går att få billigt, men för våran del har det strulat så mycket att vi aldrig mer kommer att välja det.
 
Den fina lägenheten i Prag
 
 
Bra att tänka på
* När man ska köra i Österrike och Tjeckien krävs en Vignette som man klistrar på bilen, dessa köper man i bensinmackar vid gränsen. Saknar man detta kan man få höga böter. På Tjeckiens Vignette så måste man även skriva registreringsnumret på bägge delarna av vignetten annars är den ogiltig.
* Vissa Tyska städer kräver miljödekal
* Parkering i p-hus är oftast väldigt kostsamt utomlands
* Kan vara värt att ladda hem appen "Google översätt" då många menyer endast är på lokala språket i mindre samhällen
* Mycket vägarbeten pågår på Autobahn så det tar längre tid än räknat att komma fram
* Vi köpte en kylbox med 12 volts uttag som vi hade i bilen, hade även en adapter med oss så att vi kunde plocka med den upp till rummen. Det var absolut värt att investera i
* Nötter och annat gott i bilen. Man vet aldrig hur länge det är till nästa matställe, så att ha något att knapra på i bilen så man slipper bli så Hangry
 * Det är absolut värt att boka boendena i förväg, för att slippa meck med det när man kommer fram till sin destination. Man har ju väldigt lite tid på varje plats, så varje minut räknas. Dock rekommenderar jag att man bokar via sidor som erbjuder gratis avbokning till dagen före. För man vet aldrig vad som kan hända på en roadtrip
* Walkie-Talkie. Vi körde ju två bilar med varsin walkie-talkie i. Blev mycket roligare då vi hela tiden hade kontakt med varandra samt så blev körningen så mycket smidigare då vi kunde hjälpa varandra med omkörningar och liknande

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback