Hälleflundra med Potatismos

Till 2 personer


Fisken
4 bitar hälleflundra
Ströbröd
1 ägg

Fisken går supersnabbt så gör den precis innan potatisen kokat färdigt.
Vispa ägget i en skål och häll upp ströbrödet på ett fat
Krydda fisken lite och doppa i ägget och vänd sedan ner det i ströbrödet  och direkt upp i pannan
Stek fisken en liten stund på varje sida.


Potatismoset
3-6 potatisar mjölig sort (vi hade dock 12 små fasta potatisar)
25 gram smör eller margarin
1-1,5 dl mjölk
Salt
Vitpeppar (eller örtsalt)

Skala potatisen och koka som vanligt.
Häll av vattnet och börja mosa (jag började mosa med gaffel och tog sedan elvispen)
Tillsätt smör
Rör i mjölk, tills moset är poröst och lite fluffigt
Smaksätt med kryddor



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback