Köpenhamn weekend

Lördagmorgon så tog jag och Becca bussen till Köpenhamn, tog väl sisådär runt 4 timmar och vi hamnade bredvid fyra glada pensionärer som drack skumpa och lyssnade på melodikrysset. Tjötiga var dom också så inte fick jag sova som jag hade planerat. Men det gjorde nog ingenting för jag hade hyffsat med energi ändå.
 
Väl framme i Köpenhamn så började vi med att leta upp lite second hand butiker som Google hittat åt oss, tyvärr visade sig att danskarna nog var mer för vintage än secondhand då flertal av butikerna inte alls var så billiga som vi önskat. Så tillslut när väl check in öppnat på hotellet "wake up" vid Nyhavn så tog vi oss dit och checkade in. Det var bra pris för att vara i Köpenhamn, nytt och fräscht och väldigt kompakt och passade oss super.
 
Så efter en powernap så var det dags att ge sig ut på stan igen, nu hade mörkret kommit och det var dags för lite julmarknader. Så vi började nere i Nyhavn med en riktigt mysig liten julmarknad som sträckte sig från torget och en bra bit nere i hamnen. Dock upptäckte vi väl ganska snabbt också att när man väl hade besökt en julmarknad så har man sett alla utställare.
 
När vi sedan fått lite mat i magen så begav vi oss över kanalen och in till Christiania. Här hade dom också julmarknad och pyntat upp hela torget (man får inte fotografera i området så därav inga bilder). Men själva julmarknaden bestod av en massa olika stånd där dom sålde marijuana i olika former. Så det blev bara en kort visit där inne. Nu hade mina fötter börja göra ont också så vi hoppade på en voi tillbaka till Nyhavn.
 
Vi spatserade sedan nerför Ströget och några fler julmarknader innan vi tillslut nådde Tivoli. Här inne var det riktigt julpyntat och väldigt mysigt. Så där strosade vi, åt brända mandlar och drack varmchoklad resten av kvällen tills fötterna inte bar längre och vi tillslut fick hoppa på en voi tillbaka till hotellet.
 
Söndag var det dags för lite shopping innan vi hoppade på bussen tillbaka till Götet. Så vi handlade julpynt på Gamle Apotek och shoppade kläder i en rea butik.
 
Denna dagen var det också riktigt risigt väder emellanåt, så vi fick gå med luva och paraply och gömde oss inne i butiker.. Vi upptäckte även att Danmark var väldigt dyrt, en macka på ett kafé kostade över 100 svenska kronor.. Galet. Men ändå lyckades man smyga med sig hem några grejer! Men vi hade i alla fall en väldigt mysig tjejhelg i ett mulet och regnigt Köpenhamn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback