Roadtrip Del 3 - Prag, Dresden och Schwerin

Efter mycket bilkörande så kom vi tillslut fram Torsdagkväll till Prag. Där hade vi hyrt en lägenhet i sista stund via Booking från ett företag. Så vi kunde checka in direkt och promenera till lägenheten. Behöver jag säga att det var lite kämpigt att släpa packningen upp 5 våningar?
 
Eftersom vi redan parkerat bilen i närmsta parkeringsgarage, vilket var ett litet annorlunda garage där man lämnar in bilen och bilnyckeln och får sedan tillbaka detta när man betalat. Så var det inte aktuellt att ta bilen för att åka och handla, utan vi fick snällt promenera till närmsta livsmedelsbutik, Albert, som ändå låg runt knuten. Så vi köpte hem lite plockmat, tittade fotboll och spela lite spel innan det var dags att sova
 
Fredag steg vi upp hyffsat i tid och började promenera bort till centrum, visade sig dock att vi bodde precis ibörjan av den stora gågatan så vi behövde inte gå långt. Denna dag var ämnad åt Sightseeing. Så vi skulle egentligen bara köpa biljetter till en buss och sedan hoppa på den. Daniel hade ju problem med hälsporre så det var inte meningen att vi skulle gå så mycket. Men efter att vi hittat en försäljare efter vägen så bestämde vi oss för att åka den röda linjen, som skulle vara mest att se på. Vi fick då följa försäljaren bort till en annan kille som skulle guida oss till bussen. Bråttom var det också eftersom att bussen väntade på oss, vi undrade lite varför vi inte bara kunde ta nästa om de ändå gick varje halvtimme. Men vi hann aldrig ikapp dessa guider för att ställa frågan, utan vi fick istället halvspringa bakom honom genom HELA Prag, gissar på ca 15 minuter, innan vi tillslut kom fram till bussen. Det var otroligt skönt när man väl klev på och fick sätta sig ner kan jag säga!
 
 
När vi åkt bussen ett varv så hoppade vi av för att hitta något att äta, Sushi för tjejerna och .. för killarna. Otroligt god Sushi, kan dock vara för att vi var vrålhungriga.
 
Sen skulle vi promenera till gamla delen av Prag för att se Karlsbron, och kyrkorna och de riktigt turistiga ställena. Vi gick vilse ett par gånger men hittade tillslut dit. Och ja, vi var inte dom enda turisterna där!
 
När vi tillslut tagit oss över hela Karlsbron skålade vi trötta
 
Hoppade även på en båt som ingick i sightseeingbiljetten, den var inte värd att åka
 
När vi sedan efter en lååång dag tagit taxi tillbaka till lägenheten så upptäckte vi att vattnet var avstängt i lägenheten. Så medan vi väntade svar från hyresvärden på vad som händer, så tog tjejerna sig en liten shoppingrunda. Becca behövde ju nya skor och Maria ville ha glas och kristall. Så när vi tillslut möttes upp för att äta så fick vi svaret angående lägenheten, och vattnet skulle vara avstängt ända till morgondagen. Så vi fick erbjudande om att byta lägenhet, vilket vi också gjorde. Så det var bara att ta sig tillbaka och packa ner allting och promenera till nästa lägenhet, tur att det var nära. Där fanns det i alla fall hiss och vi fick en stor och fräsch lägenhet som kompensation. Inte för att vi hann riktigt utnyttja det, då vi egentligen bara skulle sova där den natten. Men men, vad ska man göra.
 
Lånar Maria och Christians spikmatta till min höft
 
Lördagmorgon vinkade vi av Maria och Christian som skulle påbörja resan hem till valpen Vito. Sedan packade vi ihop oss och åkte till Zoo, vi hade ju redan bokat annan lägenhet via Airbnb med incheckning efter 14. Så vi tänkte att zoo passar ju utmärkt att strosa på för att fördriva tiden.
 
Det var ett väldigt mysigt och trevligt zoo, vi fick se massor av djur, åka en riktigt läskig gunga upp på toppen, tog ett litet sightseeingtåg åt fel håll (den gick upp till toppen, då vi egentligen skulle åt annat håll). Men mysigt var det
 
Den riktigt läskiga linbanestolen som jag bara vågade åka åt ett håll. Daniel vågade dock åt bägge.
 
 
När vi tillslut skulle checka in i lägenheten så visade det sig att den inte riktigt var klar, så vi fick snällt sitta utanför och vänta medan uthyraren städade klart det sista. Det var det en väldigt fin lägenhet, som dock låg lite utanför Prag. Vi fick även lite tips från honom om ställen man kunde äta på och shopping. Så jag och Becca hoppade på spårvagnen och tog oss in till stan för att shoppa på Palladium. Visade sig dock att det nästan bara var märkeskläder så det var inget för oss, så istället tog vi oss tillbaka och tog en promenad till restaurangen som var rekommenderad. Detta låg verkligen på en öde gata, kändes lite som ett hippsterställe. Men med otroligt god mat, så det var det värt!
 
Söndagen skulle det shoppas, Daniel var ute efter skor och T-shirts och Becca efter skor och jag klänning. Vi var först inne i centrala Prag, där det nästan bara fanns dyr shopping. Så tillslut googlade vi oss fram till ett ställe utanför stan där det skulle finnas mer blandat. Så vi tog bilen till Centrum Chodov där vi fick shoppat lite allihopa. Dock blev jag lite besviken på Prag då alla sagt hur billigt det skulle vara, det enda som var riktigt billigt var ju ölen, resten well, var ju bara några kronor billigare än i Sverige.
 
När vi var shoppingklara så tänkte vi åka förbi Pragborgen påvägen tillbaka, vi hade läst lite angående att det skulle vara dåligt med parkeringar. Men så dåligt hade vi inte räknat med. Vi fick köra runt hela borgen, på kullerstensgator tills vi tillslut hittade ett par parkeringar i den lila zonen. Självklart är det zoner man ska hålla reda på, blå zon för boende, lila för blandat mot betalning och grön för betalning. Men vi hittade i alla fall en parkering så vi kunde promenera uppför berget till borgen. Tyvärr stängde den tidigt på söndagar så vi fick bara ta en liten tur runt den istället för i.
 
Måndagmorgon packade vi ihop oss och påbörjade resan vidare mot Dresden i Tyskland. Dock med ett stopp på en marknad först, där vi fick träna på att pruta. Vi var inte alls duktiga på det, men lyckades ändå få med oss lite grejer
 
Bilresan till Dresden tog väl sisådär 2h, och där hade vi också bokat lägenhet via Booking. Visade sig att det var på översta våningen i en gammal tysk tants hus. Det var väl fräscht och så, men trångt. Tur att det fanns en balkong vi kunde hänga på!
 
Vi hade läst lite om just denna stad, där hela innerstaden blev bombad 1945 av Royal Air Force och det amerikanska flygvapnet (USAF)  och totalt var det 772 engelska plan samt 311 amerikanska flygplan som bombade staden. Vi ville veta mer om detta och tog oss till ett museum, dock hade de bara lite minnesstenar längst upp i byggnaden. Så det var inte alls värt att titta på, så istället tog vi oss ut till fina byggnader vi sett på vägen.
 
Avslutade kvällen på balkongen med utsikt över staden
 
Tisdagmorgon tog vi oss vidare mot Schwerin, det skulle ta 4h 40min men tog väl runt 5 & en halv skulle jag gissa. Tog oerhört lång tid att sig förbi Berlin! Men fram kom vi, och efter en promenad vid slottet blev det att se Sverigematchen på en sportbar med drinkar. Detta var en riktigt mysig liten stad med charmigt centrum!
 
Onsdag så bar det av hem, vi tog bilen en timma till Rostock, handlade lite på Bordershoppen och hoppade sedan på båten till Trelleborg. Därefter 3 timmars bilkörning hem, med ett stopp på Max förståss!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback