Zombie Escape

Min kära syster hade en 30-års present kvar till mig, som hon lyckats hålla hemligt fram till igår. Det var nämligen en liten roadtrip till Örebro med henne, Daniel, Maria och Christian, till Bataljen.Det var långt till Örebro och tog väl runt 4h i bil att ta sig dit.
 
När vi väl kom på plats så fick vi se att detta utspelade sig nära någon form av gruva i ett gammalt industriområde. Jättecoolt!
 
Paintball området
 
Man fick börja med att sätta på sig varsitt rött band, som symboliserade sitt liv. Blir du av med bandet så har du blivit smittad.. Själva storyn är alltså att företaget som äger dessa lokaler har skapat ett zombievirus och det finns även ett motgift, detta motgift hittas någonstanns inne i byggnaden och vi måste ta oss in och leta efter en väska med detta för att sedan levera till militären i den andra byggnaden. Den enda hjälpen man har är två ficklampor och tre vapen (latexvapen). Under vägen genom byggnaden kommer man att bli attackerad av zombies och för att undvika att bli smittad så behöver man slita sig loss och döda dessa zombies, genom att slå på dem.
 
Man kan ju som säga att vi var rädda allihop. Det var helt galet och hela grejen tog 1,5h att gå igenom. Från början så slog man lite försiktigt på zombiesarna eftersom man tyckte synd om dessa skådespelare som verkligen blir misshandlade, för latexvapnena var rätt så hårda. Men eftersom de aldrig ville dö så fick man tillslut slå rätt så hårt för att ta sig vidare. Dom var riktigt duktiga på att gå in i rollen kan man lungt säga! Miljön därinne var också riktigt bra gjord, det var riktigt mörkt, mycket dimma och mycket specialeffekter med dockor utöver de riktiga zombiesarna.
 
Vi smög oss fram där i korridorerna och bara försökte hitta en väg ut i evigheter kändes det som, och så fort man kom till en trappa så kunde man andas ut en liten stund (för inga zombies i trappor av säkerhetsskäl). Kändes verkligen som Walking Dead meets Resident Evil.
 
Vi lyckades hitta väskan med motgiftet och fick sedan i grupp ta oss framåt genom denna labyrinth för att hitta ut. Vi gjorde så att två fick hålla utkik bakåt och två framåt (en ficklampa och ett vapen åt varje håll). Och jag i mitten, jag fick nämligen panik att vara längst bak och längst fram hahahaha!. Maria blev attackerad ordentligt i ett av rummen och blev nedsmetad med blod, men hon lyckades då att inte bli smittad. Men det blev hon tillslut senare i alla fall. I slutet var det bara jag och Daniel som hade undvikit att bli smittade.
 
Upplevelsen var rätt så galen och vi hade otroligt roligt! Väl värt de 8 timmar i bil vi faktiskt fick spendera :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback