Påskmiddag

Det blev tapas till påskmiddag detta året och det blev helt perfekt. Charlie och Klas hade bland annat med sig snittar med pepparrotskräm, grillspett med ryggbiff, mozarella och tomatsallad & färskt bröd. Syrran hade med sig kladdkakemuffins och tortillabröd med sötpotatis och broccolipesto. Mia tog med sig kycklingspett, quesadillas avocadoröra samt pesto/mozarella bullar. Medan vi bjöd på lite kallskuret, chorizokorvar, ost, vegetariska pizzabitar, baconlindad sparris, körsbärstomater i ugn. Samt en pavlova med färska bär till efterrätt.
 
Alltså det blev så sjukt mycket mat. Det var knappt att man kunde smaka på allt innan man blev mätt! Barnen fick även gå på skattjakt, då vi hade lagt ut lite ledtrådar i lägenheten som slutade med en karta i kistan. Sedan fick de ta med sig Charlie ut i skogspartiet precis utanför för att leta varsitt påskägg! Vi hade även tävling i finaste målade ägg (tyvärr var det ingen som orkade äta äggen vi kokat, så nu har vi 15 kokade ägg i kylen!). Sedan blev det quiz och andra roliga tävlingar. En enkel tävling vi körde var att man klipper ut lappar med bokstäver från alfabetet. Sedan drar man en bokstav och sedan gäller det att vara snabbast att komma på en låt vars refräng, första vers eller låttitel börjar på den bokstaven. Jag fick hjärnstopp, men Charlie och Klas som vanligtvis inte kan musik var tokgrymma på det.
 
Barnen lyckades även lura med oss alla ut för att leka "tagen" som det heter i Norrland. Vi vuxna märke väldigt snabbt att man saknar konditionen för att springa runt och jaga varandra...
 
Vi avslutade kvällen med efterrätten (där marängen från pavlovan verkligen gosat sig fast i ugnsformen, nästintill omöjlig att få loss, men den var god i alla fall) och en sista lek, som innefattade gummiband. Alla börjar med fyra gummiband var och sedan varje gång man säger orden ja eller nej så blir man av med ett gummiband till den som får en att säga orden... man upptäcker att man använder dessa ord riktigt mycket i det vardagliga språket..
 
Detta blev en riktig myskväll med god mat och riktigt gott sällskap!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback